• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj siÄ™

Pedro Aredes Fernández » książki

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piÄ™kna
 [1849509]

  wiÄ™cej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• DzieciÄ™ca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• SÅ‚owniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• PodrÄ™czniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w jÄ™zyku ukraiÅ„skim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Wyniki wyszukiwania:

wyszukanych pozycji: 27

Dostępność:
Kategoria:
Dostępny język:
Cena:
od:
do:
ilość na stronie:


 Fermentación Maloláctica en Sidras KRISTOF, IRINA, Aredes Fernández, Pedro Adrián, Vera, Nancy Roxana 9786202102933
Fermentación Maloláctica en Sidras

ISBN: 9786202102933 / HiszpaÅ„ski / MiÄ™kka / 204 str.

ISBN: 9786202102933/Hiszpański/Miękka/204 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
IRINA KRISTOF; Pedro Adrián Aredes Fernández; Nancy Roxana Vera
cena: 357,39

 Peptides bioactifs Stivala, Maria Gilda, Aredes Fernández, Pedro 9786205155820
Peptides bioactifs

ISBN: 9786205155820 / Francuski / MiÄ™kka / 76 str.

ISBN: 9786205155820/Francuski/Miękka/76 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Maria Gilda Stivala; Pedro Aredes Fernández
Des peptides ayant des activités bénéfiques pour la santé sont présents dans divers aliments et boissons fermentés. Parmi les propriétés bénéfiques les plus importantes de ces peptides, citons l'activité antihypertensive produite par l'inhibition de l'enzyme de conversion de l'angiotensine et l'activité antioxydante, qui empêche la formation de radicaux libres et piège les radicaux libres. La modification de la composition peptidique du moût pendant le processus de vinification, due à l'activité protéolytique du microbiote indigène du vin, composé principalement de levures...
Des peptides ayant des activités bénéfiques pour la santé sont présents dans divers aliments et boissons fermentés. Parmi les propriétés bénÃ...
cena: 196,36

 Bioactive Peptides Stivala, Maria Gilda, Aredes Fernández, Pedro 9786205155806
Bioactive Peptides

ISBN: 9786205155806 / Angielski / MiÄ™kka / 72 str.

ISBN: 9786205155806/Angielski/Miękka/72 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Maria Gilda Stivala; Pedro Aredes Fernández
Peptides with health-promoting activities are present in various fermented foods and beverages. Among the most important beneficial properties of these peptides are the antihypertensive activity produced by inhibition of the angiotensin-converting enzyme and the antioxidant activity, which prevents the formation of free radicals and their capture. The modification of the peptide composition of the must during the vinification process due to the proteolytic activity of the autochthonous wine microbiota, consisting mainly of yeasts and lactic acid bacteria, modifies the nitrogenous fraction of...
Peptides with health-promoting activities are present in various fermented foods and beverages. Among the most important beneficial properties of thes...
cena: 196,36

 Peptídeos bioactivos Stivala, Maria Gilda, Aredes Fernández, Pedro 9786205155899
Peptídeos bioactivos

ISBN: 9786205155899 / Portugalski / MiÄ™kka / 76 str.

ISBN: 9786205155899/Portugalski/Miękka/76 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Maria Gilda Stivala; Pedro Aredes Fernández
cena: 196,36

 Péptidos Bioactivos Stivala, Maria Gilda, Aredes Fernández, Pedro 9783330098329
Péptidos Bioactivos

ISBN: 9783330098329 / HiszpaÅ„ski / MiÄ™kka / 76 str.

ISBN: 9783330098329/Hiszpański/Miękka/76 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Maria Gilda Stivala; Pedro Aredes Fernández
cena: 196,36

 Bioaktiwnye peptidy Stiwala, Maria Gilda, Aredes Fernández, Pedro 9786205155905
Bioaktiwnye peptidy

ISBN: 9786205155905 / Rosyjski / MiÄ™kka / 80 str.

ISBN: 9786205155905/Rosyjski/Miękka/80 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Maria Gilda Stiwala; Pedro Aredes Fernández
cena: 88,57

 Bioaktive Peptide Stivala, Maria Gilda, Aredes Fernández, Pedro 9786205155790
Bioaktive Peptide

ISBN: 9786205155790 / MiÄ™kka / 80 str.

ISBN: 9786205155790/Miękka/80 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Maria Gilda Stivala; Pedro Aredes Fernández
Peptide mit gesundheitsfördernden Aktivitäten sind in verschiedenen fermentierten Lebensmitteln und Getränken enthalten. Zu den wichtigsten positiven Eigenschaften dieser Peptide gehören die blutdrucksenkende Wirkung durch Hemmung des Angiotensin-Converting-Enzyms und die antioxidative Wirkung, die die Bildung freier Radikale verhindert und freie Radikale auffängt. Die Veränderung der Peptidzusammensetzung des Mostes während der Weinbereitung durch die proteolytische Aktivität der einheimischen Weinmikrobiota, die hauptsächlich aus Hefen und Milchsäurebakterien besteht, verändert...
Peptide mit gesundheitsfördernden Aktivitäten sind in verschiedenen fermentierten Lebensmitteln und Getränken enthalten. Zu den wichtigsten positiv...
cena: 196,36

 Peptidi bioattivi Stivala, Maria Gilda, Aredes Fernández, Pedro 9786205155844
Peptidi bioattivi

ISBN: 9786205155844 / WÅ‚oski / MiÄ™kka / 76 str.

ISBN: 9786205155844/Włoski/Miękka/76 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Maria Gilda Stivala; Pedro Aredes Fernández
cena: 196,36

 Peptides bioactifs du vin Apud, Gisselle Raquel, Aredes-Fernández, Pedro Adrián 9786204629667
Peptides bioactifs du vin

ISBN: 9786204629667 / Francuski / MiÄ™kka / 60 str.

ISBN: 9786204629667/Francuski/Miękka/60 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Gisselle Raquel Apud; Pedro Adrián Aredes-Fernández
Des peptides ayant des activités bénéfiques pour la santé sont présents dans divers aliments et boissons fermentés. Parmi leurs propriétés bénéfiques les plus importantes figurent l'activité antihypertensive et l'activité antioxydante. Dans le présent travail, nous avons étudié la capacité de la souche m d'Oenococcus oeni isolée du vin à augmenter la concentration de peptides ayant une activité biologique bénéfique dans la fraction azotée de quatre cépages argentins (Cabernet Sauvignon, Malbec, Tannat et Torrontés). Nous montrons que O. oeni m, dans des conditions de...
Des peptides ayant des activités bénéfiques pour la santé sont présents dans divers aliments et boissons fermentés. Parmi leurs propriétés bé...
cena: 272,40

 Bioactive Wine Peptides Apud, Gisselle Raquel, Aredes-Fernández, Pedro Adrián 9786204629643
Bioactive Wine Peptides

ISBN: 9786204629643 / Angielski / MiÄ™kka / 56 str.

ISBN: 9786204629643/Angielski/Miękka/56 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Gisselle Raquel Apud; Pedro Adrián Aredes-Fernández
Peptides with health-promoting activities are present in various fermented foods and beverages. Among their most important beneficial properties are antihypertensive activity and antioxidant activity. In the present work, we investigated the ability of Oenococcus oeni strain m isolated from wine to increase the concentration of peptides with beneficial biological activity from the nitrogen fraction of four Argentine wine varietals (Cabernet Sauvignon, Malbec, Tannat and Torrontés). We demonstrate that O. oeni m, under nutritional stress conditions, produces an extracellular protease that...
Peptides with health-promoting activities are present in various fermented foods and beverages. Among their most important beneficial properties are a...
cena: 272,40

 Peptidi del vino bioattivi Apud, Gisselle Raquel, Aredes-Fernández, Pedro Adrián 9786204629698
Peptidi del vino bioattivi

ISBN: 9786204629698 / WÅ‚oski / MiÄ™kka / 60 str.

ISBN: 9786204629698/Włoski/Miękka/60 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Gisselle Raquel Apud; Pedro Adrián Aredes-Fernández
cena: 272,40

 Bioaktiwnye peptidy wina Apud, Gisselle Raquel, Aredes-Fernández, Pedro Adrián 9786204629681
Bioaktiwnye peptidy wina

ISBN: 9786204629681 / Rosyjski / MiÄ™kka / 60 str.

ISBN: 9786204629681/Rosyjski/Miękka/60 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Gisselle Raquel Apud; Pedro Adrián Aredes-Fernández
cena: 88,57

 Bioaktive Weinpeptide Apud, Gisselle Raquel, Aredes-Fernández, Pedro Adrián 9786204629650
Bioaktive Weinpeptide

ISBN: 9786204629650 / MiÄ™kka / 60 str.

ISBN: 9786204629650/Miękka/60 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Gisselle Raquel Apud; Pedro Adrián Aredes-Fernández
Peptide mit gesundheitsfördernden Aktivitäten sind in verschiedenen fermentierten Lebensmitteln und Getränken enthalten. Zu ihren wichtigsten positiven Eigenschaften zählen die blutdrucksenkende Wirkung und die antioxidative Wirkung. In der vorliegenden Arbeit haben wir die Fähigkeit des aus Wein isolierten Oenococcus oeni-Stammes m untersucht, die Konzentration von Peptiden mit positiver biologischer Aktivität aus der Stickstofffraktion von vier argentinischen Weinsorten (Cabernet Sauvignon, Malbec, Tannat und Torrontés) zu erhöhen. Wir zeigen, dass O. oeni m unter...
Peptide mit gesundheitsfördernden Aktivitäten sind in verschiedenen fermentierten Lebensmitteln und Getränken enthalten. Zu ihren wichtigsten posit...
cena: 272,40

 Péptidos Bioactivos de Vino Apud, Gisselle Raquel, Aredes-Fernández, Pedro Adrián 9783841752376
Péptidos Bioactivos de Vino

ISBN: 9783841752376 / HiszpaÅ„ski / MiÄ™kka / 88 str.

ISBN: 9783841752376/Hiszpański/Miękka/88 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Gisselle Raquel Apud; Pedro Adrián Aredes-Fernández
cena: 272,40

 Peptídeos Bioactivos do Vinho Apud, Gisselle Raquel, Aredes-Fernández, Pedro Adrián 9786204629674
Peptídeos Bioactivos do Vinho

ISBN: 9786204629674 / Portugalski / MiÄ™kka / 60 str.

ISBN: 9786204629674/Portugalski/Miękka/60 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Gisselle Raquel Apud; Pedro Adrián Aredes-Fernández
cena: 272,40

 Fermentazione malolattica Martínez Chamás, José, Rubio, María, Aredes Fernández, Pedro 9786204860916
Fermentazione malolattica

ISBN: 9786204860916 / WÅ‚oski / MiÄ™kka / 176 str.

ISBN: 9786204860916/Włoski/Miękka/176 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
José Martínez Chamás; María Rubio; Pedro Aredes Fernández
cena: 357,39

 Fermentação maloláctica Martínez Chamás, José, Rubio, María, Aredes Fernández, Pedro 9786204860930
Fermentação maloláctica

ISBN: 9786204860930 / Portugalski / MiÄ™kka / 180 str.

ISBN: 9786204860930/Portugalski/Miękka/180 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
José Martínez Chamás; María Rubio; Pedro Aredes Fernández
cena: 357,39

 Fermentation malolactique Martínez Chamás, José, Rubio, María, Aredes Fernández, Pedro 9786204860909
Fermentation malolactique

ISBN: 9786204860909 / Francuski / MiÄ™kka / 180 str.

ISBN: 9786204860909/Francuski/Miękka/180 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
José Martínez Chamás; María Rubio; Pedro Aredes Fernández
La fermentation malolactique est un processus réalisé par les bactéries lactiques dans le vin, qui favorise les caractéristiques organoleptiques et contribue à la stabilité microbiologique du vin. L'utilisation de cultures starter permet de réaliser ce processus de manière contrôlée et plus rapide. Dans ce travail, la souche RAM10 d'Oenococcus oeni a été sélectionnée car elle présentait les meilleures caractéristiques en termes de rendement et de sécurité alimentaire. Elle présente également un potentiel génétique pour la production de composés aromatiques. D'autre...
La fermentation malolactique est un processus réalisé par les bactéries lactiques dans le vin, qui favorise les caractéristiques organoleptiques e...
cena: 357,39

 Malolaktische Gärung Martínez Chamás, José, Rubio, María, Aredes Fernández, Pedro 9786204860886
Malolaktische Gärung

ISBN: 9786204860886 / MiÄ™kka / 180 str.

ISBN: 9786204860886/Miękka/180 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
José Martínez Chamás; María Rubio; Pedro Aredes Fernández
Die malolaktische Gärung ist ein von Milchsäurebakterien im Wein durchgeführter Prozess, der die organoleptischen Eigenschaften des Weins begünstigt und zur mikrobiologischen Stabilität des Weins beiträgt. Durch die Verwendung von Starterkulturen kann dieser Prozess kontrolliert und schneller durchgeführt werden. In dieser Arbeit wurde der Oenococcus oeni-Stamm RAM10 ausgewählt, da er die besten Eigenschaften in Bezug auf Ertrag und Lebensmittelsicherheit aufweist. Sie hat auch ein genetisches Potenzial für die Herstellung von Aromastoffen. Andererseits wurde ein kostengünstiges...
Die malolaktische Gärung ist ein von Milchsäurebakterien im Wein durchgeführter Prozess, der die organoleptischen Eigenschaften des Weins begünsti...
cena: 357,39

 Malolactic fermentation Martínez Chamás, José, Rubio, María, Aredes Fernández, Pedro 9786204860893
Malolactic fermentation

ISBN: 9786204860893 / Angielski / MiÄ™kka / 172 str.

ISBN: 9786204860893/Angielski/Miękka/172 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
José Martínez Chamás; María Rubio; Pedro Aredes Fernández
Malolactic fermentation is a process carried out by lactic acid bacteria in wine, which enhances the organoleptic characteristics and contributes to the microbiological stability of the wine. The use of starter cultures allows this process to be carried out in a controlled and faster way. In this work, the Oenococcus oeni strain RAM10 was selected because it presented the best characteristics in terms of yield and food safety. In addition to having genetic potential for the production of aroma compounds. On the other hand, a low-cost culture medium was designed to produce a high density of...
Malolactic fermentation is a process carried out by lactic acid bacteria in wine, which enhances the organoleptic characteristics and contributes to t...
cena: 357,39

 1  2  NastÄ™pna

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatnoÅ›ci

Zobacz:

  • KsiÄ™garnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOÅšCI | USTAWIENIA PRYWATNOÅšCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia