Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).
Dokładnie omawia towary żywnościowe, zwracając uwagę na informacje istotne dla konsumenta. Prezentuje szczegółowo wybrane grupy towarów nieżywnościowych. Przedstawia zasady dotyczące transportu i magazynowania. Wskazuje najważniejsze akty prawne związane z jakością produktów i bezpieczeństwem klienta. Opisuje procedurę przyjęcia towarów, ich kontroli...
Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie...
posługiwania się sprzętem i aparaturą kontrolno-pomiarową stosowaną w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji wyrobów cukierniczych, dobierania urządzeń do ich przechowywania, interpretacji rysunków technicznych, schematów maszyn, urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami, obsługi maszyn stosowanych w produkcji oraz korzystania z dokumentacji technologicznej.
Podręcznik do nauki:
posługiwania się sprzętem i aparaturą kontrolno-pomiarową stosowaną w magazynach surowców cukierniczych,