![]() |
Hotelarstwo cz. VI Marketing usług hot. FORMAT-AB
ISBN: 9788389184634 / Polski / Miękka / 272 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Hotelarstwo cz. VI Marketing usług hotelarskich jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik hotelarstwa 422402. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r. w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach (DzU z 17.02.2012 r. poz. 184) oraz ze stanem prawnym obowiązującym w kwietniu 2015 roku.
Podręcznik został dopuszczony do użytku szkolnego. Hotelarstwo cz. VI Marketing usług hotelarskich jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik hotelarstw...
|
cena:
29,00 |
![]() |
Planowanie i ocena sposobu żywienia ćwiczenia cz.1
ISBN: 9788389184696 / Polski / Miękka / 136 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Zbiór ćwiczeń „Planowanie i ocena żywienia” to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Zamieszczone w dalszej części ćwiczenia utrwalają nabyte umiejętności z planowania i oceny żywienia.
Na końcu rozdziałów zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w... Zbiór ćwiczeń „Planowanie i ocena żywienia” to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kw...
|
cena:
38,00 |
![]() |
Żywienie i usługi gastronomiczne cz.II
ISBN: 9788389184665 / Polski / Miękka / 336 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.
Dopuszczony do użytku szkolnego. Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sp...
|
cena:
39,00 |
![]() |
Rynek dzieł sztuki. Podejście inwestycyjne...
ISBN: 9788380857247 / Polski / Miękka / 171 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Monografia jest rozprawą przekrojową i multidyscyplinarną. Z jednej strony, dotyczy ona rynku dzieł sztuki jako przykładu rynku efemerycznego dobra unikatowego, które wymyka się zasadom ekonomii neoklasycznej i teorii użyteczności von Neumanna-Morgensterna. Z drugiej, koncentruje się na typowo neoklasycznych parametrach inwestycyjnych: stopy zwrotu, wskaźników korelacji i efektywności rynkowej. Trzecią dziedziną włączoną do dyskursu jest ekonomia behawioralna, której zadaniem jest wytłumaczenie powtarzalnych i systematycznych nieefektywności rynku dzieł sztuki,...
Monografia jest rozprawą przekrojową i multidyscyplinarną. Z jednej strony, dotyczy ona rynku dzieł sztuki jako przykładu rynku efemerycznego dob...
|
cena:
45,00 |
![]() |
Cykl życia produktu: Rewolucja w sposobie sprzedaży produktow
ISBN: 9782808670883 / Polski Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. |
cena:
59,83 |
![]() |
Organizowanie sprzedaży. Towar jako prz. handlu 1
ISBN: 9788302136054 / Polski / Miękka / 304 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Podręcznik do nauki zawodu sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 1 części kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z przyjmowaniem i dokumentowaniem dostaw towarów, ustalaniem cen, jakościową i ilościową kontrolą towarów, metodami ich prezentacji, transportem wewnętrznym, magazynowaniem oraz konserwowaniem produktów i przechowywaniem towarów. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Podręcznik do nauki zawodu sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 1 części kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży). Prez...
|
cena:
54,60 |
![]() |
Obsługa kelnerska Podr cz.1 REA
ISBN: 9788302147159 / Polski / Miękka / 304 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Zakres:
kwalifikacja T.9.2 (Obsługiwanie gości) Podręcznik do nauki: organizacji stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej, umiejętności niezbędnych do wykonywania zawodu kelnera, czynności związanych z obsługą gości, opracowywania karty menu oraz doradzania gościom w wyborze potraw i napojów, przyjmowania i rejestrowania zamówień gości, nakrywania stołu, dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Zakres:
kwalifikacja T.9.2 (Obsługiwanie gości) Podręcznik do nauki: organizacji stanowiska pracy i systemów ob... |
cena:
69,90 |
![]() |
Sztuka skutecznej sprzedaży
ISBN: 9788386941537 / Polski / Miękka / 392 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. W książce zatytułowanej "Sztuka skutecznej sprzedaży", wielki znawca sztuki sprzedaży przedstawia skuteczne metody uzyskiwania pozytywnej reakcji klienta. Każdą z podanych zasad ilustruje interesującą historią, która w prosty i jasny sposób obrazuje techniki sprzedaży, których naucza. Autor uczy jak tworzyć obrazy słowne i posługiwać się wyobraźnią, by uzyskać pożądane rezultaty. Zdobędziesz nowy szacunek dla swojego zawodu gdy zrozumiesz, że promujesz produkt lub usługę, która podnosi jakość życia klienta. Najważniejsze jest zaś to, że czytając "Sztukę...
W książce zatytułowanej "Sztuka skutecznej sprzedaży", wielki znawca sztuki sprzedaży przedstawia skuteczne metody uzyskiwania pozytywnej reakcji...
|
cena:
78,00 |
![]() |
Przedsiębiorca w handlu. Prowadzenie sprzedaży
ISBN: 9788302147425 / Polski / Miękka / 216 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Podręcznik dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych oraz uczniów szkół policealnych kształcących się w zawodzie sprzedawca. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży). Szczegółowo omawia kwestie związane z informowaniem klientów indywidualnych i instytucjonalnych o ofercie sprzedażowej, uczy obsługi urządzeń technicznych stosowanych na stanowiskach pracy, przedstawia przepisy prawa związane z podatkiem VAT. Dodatkowo zawiera treści dotyczące bhp i podstaw działalności gospodarczej.
Dzięki zgodności z podstawą programową kształcenia w... Podręcznik dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych oraz uczniów szkół policealnych kształcących się w zawodzie sprzedawca. Realizuje treś...
|
cena:
52,61 |
![]() |
Towar jako przedmiot handlu REA - WSiP
ISBN: 9788302147418 / Polski / Miękka / 328 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).
Dokładnie omawia towary żywnościowe, zwracając uwagę na informacje istotne dla konsumenta. Prezentuje szczegółowo wybrane grupy towarów nieżywnościowych. Przedstawia zasady dotyczące transportu i magazynowania. Wskazuje najważniejsze akty prawne związane z jakością produktów i bezpieczeństwem klienta. Opisuje procedurę przyjęcia towarów, ich kontroli... Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie...
|
cena:
52,61 |
![]() |
Zawodowcy: Przedstawiciel handlowy EKONOMIK
ISBN: 9788393079094 / Polski / Miękka / 72 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Książka przeznaczona jest dla osób, które chciałyby pracować jako przedstawiciel handlowy. Czytelnikami jej mogą być zarówno absolwenci szkół ponadgimnazjalnych i wyższych, jak i osoby bezrobotne lub zamierzające zmienić zawód. Książka może być wykorzystywana na kursach zawodowych poświęconych zawodowi przedstawiciela handlowego, a także w szkołach ponadgimnazjalnych (jako materiały pomocnicze).
Autorka książki bardzo ciekawie i z poczuciem humoru prezentuje zawód przedstawiciela handlowego, odpowiadając na następujące pytania: 1. Jakie firmy zatrudniają... Książka przeznaczona jest dla osób, które chciałyby pracować jako przedstawiciel handlowy. Czytelnikami jej mogą być zarówno absolwenci szkó...
|
cena:
18,90 |
![]() |
Organizacja i techniki sprzedaży. Prow. sprzedaży
ISBN: 9788302146992 / Polski / Miękka / 216 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik handlowiec oraz sprzedawca w zakresie kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży). Omawia zagadnienia dotyczące:
zasad zamawiania, przyjmowania i dokumentowania dostaw towarów; kontroli towarów; gospodarki zapasami; zasad ustalania cen towarów; oznakowania towarów; prezentacji towarów; informacji o ofercie; rozmieszczenia towarów w magazynie i sali sprzedażowej oraz zabezpieczania towarów przed uszkodzeniem, zniszczeniem lub kradzieżą. Treści teoretyczne... Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik handlowiec oraz sprzedawca w zakresie kwalifikacji A.18 (Pro...
|
cena:
52,61 |
![]() |
Obsługa kelnerska Podr cz.2 REA-WSiP
ISBN: 9788302147357 / Polski / Miękka / 280 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:
sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych), zwyczajów żywieniowych różnych narodów, serwisu specjalnego, sztuki barmańskiej, obsługi gości hotelowych, organizacji przyjęć. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami. Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługi...
|
cena:
69,90 |
![]() |
Procesy technologiczne w gastronomii ćw Kw. HGT.02
ISBN: 9788302148286 / Polski / Miękka / 400 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).
Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowania i wydawania potraw. Wyjaśnia znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii. Obfituje w przepisy, według których uczeń może wykonać poszczególne potrawy. Zawiera cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne, które sprawdzą się w przygotowaniach do egzaminu praktycznego Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).
Omawia różne rodzaje p... |
cena:
67,40 |
![]() |
Obsługa klientów w gastr. Kwal. T.15.3 ćw REA-WSiP
ISBN: 9788302150418 / Polski / Miękka / 408 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Ćwiczenia dotyczą takich zagadnień, jak: działalność zakładów gastronomicznych, marketing i planowanie usług gastronomicznych, promowanie usług gastronomicznych, koszty usług gastronomicznych, wyposażenie do obsługi gości, przygotowanie pracowników i sali do obsługi gości, podejmowanie gości w...
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wie...
|
cena:
68,40 |
![]() |
Organizacja imprez i usług turyst. cz.1 REA- WSiP
ISBN: 9788302147395 / Polski / Miękka / 280 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Podręcznik niezbędny w zdobywaniu wiedzy i umiejętności w zakresie kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych).
Przedstawia zasady bezpieczeństwa przydatne zarówno dla organizatora wyjazdów, jak i ich uczestników. Szczegółowo opisuje profilaktykę zagrożeń, jakie mogą się zdarzyć w czasie podróży. Omawia gospodarcze i prawne aspekty organizacji imprez turystycznych. Uczy sporządzania planów imprez dostosowanych do potrzeb konkretnej grupy klientów. Wprowadza w podstawy kalkulacji kosztów imprez turystycznych. ... Podręcznik niezbędny w zdobywaniu wiedzy i umiejętności w zakresie kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych).
... |
cena:
66,80 |
![]() |
Rosyjsko-polski słownik handlowy
ISBN: 9788301203658 / Polski / Miękka / 652 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. Słownik zawiera:
25 000 wyrazów hasłowych i połączeń wyrazowych; słownictwo z dziedzin: bankowość i finanse, handel wewnętrzny i zagraniczny, marketing i reklama, giełda papierów wartościowych, podatki i cła, spedycja i transport, ubezpieczenia, organizacja i zarządzanie, prawo. Słownik polecany specjalistom z zakresu nauk ekonomicznych, pracownikom firm, przedstawicielom handlowym, biznesmenom, tłumaczom, wykładowcom i studentom. Słownik zawiera:
25 000 wyrazów hasłowych i połączeń wyrazowych; słownictwo z dziedzin: bankowość i finanse, handel wewnętrz... |
cena:
84,00 |
![]() |
Vendas Disruptivas: Uma nova forma de vender
ISBN: 9781980865360 / Portugalski / Miękka / 150 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. |
cena:
27,81 |
![]() |
O PODER das VENDAS: Um Guia Para Excelentes Corretores Imobiliários
ISBN: 9781694948175 / Portugalski / Miękka / 186 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. |
cena:
30,53 |
![]() |
Boas Vendas - Guia Prático: Um E-Book que vai te ajudar a aumentar sua performance nas vendas, te dará algumas ideias e te ajudará a gerenciar sua carteira de clientes.
ISBN: 9798713683610 / Portugalski / Miękka / 42 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych. |
cena:
27,81 |