wyszukanych pozycji: 41
![]() |
Development and Characterization of Carrot Based Beverage Base
ISBN: 9783659595530 / Angielski / Miękka / 2014 / 80 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) Carrot is nutritionally rich source of -carotene, dietary fibers, vitamins and minerals. Carrot is seasonal and its wastage is high due to improper handling, storage and transportation. India is a developing country where there is scarcity of time for preparing food and beverage. Therefore, attempts are made to develop carrot based instant beverage base. Dimensionally carrot can be classified in conical shape differentiated into two major edible parts, cortex (juicy part) and core (fibrous part). The cortex to core ratio varies from 2.17 0.01 for a carrot having length 9.90 1.15 to 0.76 0.01...
Carrot is nutritionally rich source of -carotene, dietary fibers, vitamins and minerals. Carrot is seasonal and its wastage is high due to improper ha...
|
cena:
160,95 zł |
![]() |
Instant chickpea splits
ISBN: 9783659613746 / Angielski / Miękka / 2014 / 100 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) The existence of dimensional variation prevailed in chickpea splits of variety PBG-1. The characteristics of dimensional, gravitational and frictional parameters are in agreement with earlier findings. Studies on hydration kinetics shows that the relative change in weight of chickpea splits (weight gain or loss) are temperature and time dependent. Soaking kinetics shows initial quick gain in weight fallowed by either constant weight or decrease in weight mainly due to loss of soluble solids especially at elevated temperatures. Optimum level of variables for instant chickpea splits was found...
The existence of dimensional variation prevailed in chickpea splits of variety PBG-1. The characteristics of dimensional, gravitational and frictional...
|
cena:
223,72 zł |
![]() |
Rice based Vegetable supplemented functional instant soup mix
ISBN: 9783639667813 / Angielski / Miękka / 2014 / 84 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) The continuous health consciousness and enthusiastic information on effectiveness of diverse diet and their direct relationship with health, the demand of nutritious food is increasing day by day. The concept of whole and functional food includes the beneficial effect on host health and reduces the risk of chronic diseases beyond fulfilling basic nutrition. The traditional prevalence of rice gruel (Marr) before the implementation of steam cooking of rice has been noticed. Even today the rice gruel is provided to the children with tea-spoon full of ghee and pinch of salt and spices for...
The continuous health consciousness and enthusiastic information on effectiveness of diverse diet and their direct relationship with health, the deman...
|
cena:
205,79 zł |
![]() |
Modifica, caratterizzazione e valorizzazione della lolla di ceci
ISBN: 9786208645090 / Włoski / Miękka / 2025 / 116 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
271,91 zł |
![]() |
Cinétique d'hydratation du gramme vert, germination et impact sur la farine maltée
ISBN: 9786208642198 / Francuski / Miękka / 2025 / 72 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) Exploration des impacts bénéfiques de la germination des graines de légumineuses. Cinétique d'hydratation en fonction de la température et caractéristiques physico-chimiques du haricot mungo. Le taux d'hydratation dépend de la température de trempage. Les phénomènes d'hydratation ont été modélisés à l'aide des modèles mathématiques disponibles et leur adéquation a été jugée. Le temps et la température de trempage optimisés ont été suivis pour soumettre le haricot mungo hydraté à la germination dans des conditions spécifiques. Après déshydratation, les graines...
Exploration des impacts bénéfiques de la germination des graines de légumineuses. Cinétique d'hydratation en fonction de la température et caract...
|
cena:
228,21 zł |
![]() |
Kinetyka hydratacji zielonego grama, kielkowanie i wplyw na make slodowa
ISBN: 9786208642211 / Polski / Miękka / 2025 / 72 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
228,21 zł |
![]() |
Modyfikacja, charakterystyka i waloryzacja lusek ciecierzycy
ISBN: 9786208645113 / Polski / Miękka / 2025 / 116 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
271,91 zł |
![]() |
Modificação, caraterização e valorização da casca de grão-de-bico
ISBN: 9786208645120 / Portugalski / Miękka / 2025 / 116 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
271,91 zł |
![]() |
Modification, caractérisation et valorisation de l'enveloppe du pois chiche
ISBN: 9786208645083 / Francuski / Miękka / 2025 / 124 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) La balle de pois chiche est le principal sous-produit de la mouture des légumineuses lors de la transformation du pois chiche, qui est principalement utilisé pour l'alimentation des ruminants. Son importance nutritionnelle dans l'alimentation humaine est moins connue. La balle de pois chiche est une riche source de fibres alimentaires. L'enveloppe est un sous-produit généré lors de la torréfaction du pois chiche, ce qui permet d'obtenir un en-cas soufflé largement consommé. La torréfaction des graines de pois chiches, suivie du décorticage et de la mouture, est utilisée pour...
La balle de pois chiche est le principal sous-produit de la mouture des légumineuses lors de la transformation du pois chiche, qui est principalement...
|
cena:
271,91 zł |
![]() |
Cinetica di idratazione del grano verde, germinazione e impatto sulla farina di malto
ISBN: 9786208642204 / Włoski / Miękka / 2025 / 72 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
228,21 zł |
![]() |
Chickpea husk modification, characterization, and valorization
ISBN: 9786208422721 / Angielski / Miękka / 2025 / 104 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) Chickpea husk is the major pulse milling by-product on processing of chickpea, which is mainly used as ruminant feed. Its nutritional significance in the human diet is less known. Chickpea husk is a rich source of dietary fibre. Husk is generated as by-product during roasting of chickpea for developing widely consumed puffed snack. Roasting of chickpea seeds, followed by dehusking and milling is used to prepare traditional product 'Sattu'. Chickpea husks contain various antinutritional substances like tannic acid and phytic acid. Chickpea husk was provided the hydro-thermal treatment to...
Chickpea husk is the major pulse milling by-product on processing of chickpea, which is mainly used as ruminant feed. Its nutritional significance in ...
|
cena:
271,91 zł |
![]() |
Modifizierung, Charakterisierung und Valorisierung von Kichererbsenschalen
ISBN: 9786208645069 / Niemiecki / Miękka / 2025 / 124 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) Kichererbsenschalen sind das wichtigste Nebenprodukt bei der Verarbeitung von Kichererbsen, das hauptsächlich als Futtermittel für Wiederkäuer verwendet wird. Ihre ernährungsphysiologische Bedeutung für die menschliche Ernährung ist weniger bekannt. Kichererbsenschalen sind eine reichhaltige Quelle für Nahrungsfasern. Die Schale fällt als Nebenprodukt beim Rösten von Kichererbsen an, um den weit verbreiteten gepufften Snack herzustellen. Das Rösten von Kichererbsensamen, das anschließende Entschälen und Mahlen wird zur Herstellung des traditionellen Produkts "Sattu" verwendet....
Kichererbsenschalen sind das wichtigste Nebenprodukt bei der Verarbeitung von Kichererbsen, das hauptsächlich als Futtermittel für Wiederkäuer verw...
|
cena:
271,91 zł |
![]() |
Cinética de hidratação da grama verde, germinação e impacto na farinha de malte
ISBN: 9786208642228 / Portugalski / Miękka / 2025 / 72 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
228,21 zł |
![]() |
Kinetik der Hydratation von Grünkern, Keimung und Auswirkungen auf Malzmehl
ISBN: 9786208642181 / Niemiecki / Miękka / 2025 / 72 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) Erforschung der positiven Auswirkungen von keimenden Leguminosensamen. Temperaturabhängige Hydratationskinetik und physikalisch-chemische Eigenschaften der Mungobohne behandelt. Die Hydratationsrate hängt von der Einweichtemperatur ab. Modellierung der Hydratationsphänomene mit den verfügbaren mathematischen Modellen und Beurteilung ihrer Eignung. Die optimierte Einweichzeit und -temperatur wurde befolgt, um die hydratisierte Mungobohne unter bestimmten Bedingungen zum Keimen zu bringen. Nach der Dehydratisierung wurden die gemälzten Samen und das Mehl weiter auf ihre...
Erforschung der positiven Auswirkungen von keimenden Leguminosensamen. Temperaturabhängige Hydratationskinetik und physikalisch-chemische Eigenschaft...
|
cena:
228,21 zł |
![]() |
Banana Starch
ISBN: 9786138960874 / Angielski / Miękka / 92 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) Banana starch was isolated, purified, and characterized from plantain and dessert green banana cultivars. The Grand Naine banana is commonly used as a ripened banana for table purposes in India. Banana has to be transported in green unripe form from its cultivation center to various destinations in India mainly through a surface transport system. The banana has to face harsh conditions during surface transportation, loading, and unloading. The associated quantitative losses were observed to be around 30%. The edible portion recovered from those bananas was around 35%. Out of the edible...
Banana starch was isolated, purified, and characterized from plantain and dessert green banana cultivars. The Grand Naine banana is commonly used as a...
|
cena:
268,56 zł |
![]() |
Ecological Factors influences the performance of Bombyx mori
ISBN: 9783659485886 / Angielski / Miękka / 2014 / 164 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) The outcome of this investigative study is expected to have tremendous ecological and applied significance in the sense that the knowledge derived from this study will be helpful to elucidate further various features involved in the silkworm rearing which will fit in well in the commercial production of silk in Tarai belt of Uttar Pradesh and else-where in India. The present investigation is important and interesting from academic as well as economic point of view. A part from adding to our ecological knowledge of insect development and growth, it may also help to device suitable rearing...
The outcome of this investigative study is expected to have tremendous ecological and applied significance in the sense that the knowledge derived fro...
|
cena:
322,36 zł |
![]() |
Plant Secondary Metabolites, Volume One: Biological and Therapeutic Significance
ISBN: 9781774631072 / Angielski / Miękka / 2021 / 318 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 22 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
404,81 zł |
![]() |
Herbatnik o wysokiej zawartosci blonnika
ISBN: 9786206823506 / Polski / Miękka / 2025 / 176 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) |
cena:
394,10 zł |
![]() |
Biscuit riche en fibres
ISBN: 9786206823377 / Francuski / Miękka / 2025 / 180 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) Le maltage est un processus biotechnologique qui améliore la composition nutritionnelle des céréales. L'activité enzymatique endogène des grains est déclenchée pendant le maltage, ce qui déclenche l'hydrolyse des nutriments qu'ils contiennent, les rendant ainsi faciles à digérer après consommation. Le son de blé, qui est un sous-produit de la mouture du blé, est soit éliminé, soit utilisé comme aliment pour le bétail. Il s'agit d'une source bien connue de fibres alimentaires, de vitamines, de minéraux ainsi que de composés présentant des propriétés antioxydantes, tels...
Le maltage est un processus biotechnologique qui améliore la composition nutritionnelle des céréales. L'activité enzymatique endogène des grains ...
|
cena:
394,10 zł |
![]() |
Plant Secondary Metabolites, Volume One: Biological and Therapeutic Significance
ISBN: 9781771883528 / Angielski / Twarda / 2016 / 318 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 22 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami) This volume, Plant Secondary Metabolites: Volume 1: Biological and Therapeutic Significance, presents important information on the curative and therapeutic roles of secondary metabolites that are present in different natural food groups. The book showcases the applications of herbal-based food group and also includes the effective utility of other plant-based food categories as well. In addition to the clinical role of secondary metabolites, other natural sources, such as micro-algae and bacterial cellulose, are also presented as efficacious sources of functional components.
This volume, Plant Secondary Metabolites: Volume 1: Biological and Therapeutic Significance, presents important information on the curative and the... |
cena:
536,56 zł |