• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Abdel Moneim Sulieman » książki

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Wyniki wyszukiwania:

wyszukanych pozycji: 26

Dostępność:
Kategoria:
Dostępny język:
Cena:
od:
do:
ilość na stronie:


 Produzione di proteine monocellulari (SCP) dal lievito Candida utilis Sulieman, Abdel Moneim 9786208756932
Produzione di proteine monocellulari (SCP) dal lievito Candida utilis

ISBN: 9786208756932 / Włoski / Miękka / 2025 / 52 str.

ISBN: 9786208756932/Włoski/Miękka/2025/52 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 160,95 zł

 Produção de proteína de célula única (SCP) a partir da levedura Candida utilis Sulieman, Abdel Moneim 9786208756956
Produção de proteína de célula única (SCP) a partir da levedura Candida utilis

ISBN: 9786208756956 / Portugalski / Miękka / 2025 / 52 str.

ISBN: 9786208756956/Portugalski/Miękka/2025/52 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 160,95 zł

 Produkcja bialek jednokomórkowych (SCP) z drozdzy Candida utilis Sulieman, Abdel Moneim 9786208756949
Produkcja bialek jednokomórkowych (SCP) z drozdzy Candida utilis

ISBN: 9786208756949 / Polski / Miękka / 2025 / 52 str.

ISBN: 9786208756949/Polski/Miękka/2025/52 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 160,95 zł

 Herstellung von Einzelzellprotein (SCP) aus der Hefe Candida utilis Sulieman, Abdel Moneim 9786208756901
Herstellung von Einzelzellprotein (SCP) aus der Hefe Candida utilis

ISBN: 9786208756901 / Niemiecki / Miękka / 2025 / 52 str.

ISBN: 9786208756901/Niemiecki/Miękka/2025/52 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
Die Forschung zielte darauf ab, aus der Hefe (Candida) C. utilis aus verschiedenen lokalen fermentierten Lebensmitteln (Kissra, Hulu Mur und Marisa) im Sudan Einzelzellproteine (SCP) herzustellen. Die Studie zeigte, dass die Biomasseausbeute von C. utilis bei 2,5 g/l lag, wenn eine Batch-Fermentation verwendet wurde. Die Isolate wurden biochemisch charakterisiert. Andererseits betrug der Protein- und Feuchtigkeitsgehalt des Produkts 42 % bzw. 61 %, sodass es für die Produktion von Einzelzellprotein (SCP) verwendet werden kann.
Die Forschung zielte darauf ab, aus der Hefe (Candida) C. utilis aus verschiedenen lokalen fermentierten Lebensmitteln (Kissra, Hulu Mur und Marisa) i...
cena: 160,95 zł

 Production de protéine monocellulaire (SCP) à partir de la levure Candida utilis Sulieman, Abdel Moneim 9786208756925
Production de protéine monocellulaire (SCP) à partir de la levure Candida utilis

ISBN: 9786208756925 / Francuski / Miękka / 2025 / 52 str.

ISBN: 9786208756925/Francuski/Miękka/2025/52 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
La recherche visait à produire des protéines unicellulaires à partir de la levure (Candida) C. utilis provenant de divers aliments fermentés soudanais locaux (Kissra, Hulu Mur et Marisa). L'étude a montré que le rendement en biomasse de C. utilis était de 2,5 g/l en utilisant la fermentation discontinue. Les isolats ont été caractérisés biochimiquement. D'autre part, la teneur en protéines et en humidité du produit était respectivement de 42 % et 61 %, ce qui permet de l'utiliser dans la production de protéines unicellulaires (SCP).
La recherche visait à produire des protéines unicellulaires à partir de la levure (Candida) C. utilis provenant de divers aliments fermentés souda...
cena: 160,95 zł

 Production of Single Cell Protein (SCP) From The Yeast Candida utilis : Single Cell Protein from Candida utilis Sulieman, Abdel Moneim 9783659904110
Production of Single Cell Protein (SCP) From The Yeast Candida utilis : Single Cell Protein from Candida utilis

ISBN: 9783659904110 / Angielski / Miękka / 2016 / 68 str.

ISBN: 9783659904110/Angielski/Miękka/2016/68 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 160,95 zł

 Qualit? di alcuni pesci e prodotti ittici tradizionali selezionati in Sudan Abdel Moneim Sulieman 9786202453325
Qualit? di alcuni pesci e prodotti ittici tradizionali selezionati in Sudan

ISBN: 9786202453325 / Włoski

ISBN: 9786202453325/Włoski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 178,89 zł

 Microbial Starter Cultures Sulieman, Abdel Moneim 9786202059619
Microbial Starter Cultures

ISBN: 9786202059619 / Angielski / Miękka / 2017 / 180 str.

ISBN: 9786202059619/Angielski/Miękka/2017/180 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 290,98 zł

 Culturas de arranque microbianas Abdel Moneim Sulieman 9786207897964
Culturas de arranque microbianas

ISBN: 9786207897964 / Portugalski

ISBN: 9786207897964/Portugalski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 290,98 zł

 Quality Aspects of The Sudanese Fermented Milk Product (Rob) Sulieman, Abdel Moneim 9783843354424
Quality Aspects of The Sudanese Fermented Milk Product (Rob)

ISBN: 9783843354424 / Angielski / Miękka / 2012 / 192 str.

ISBN: 9783843354424/Angielski/Miękka/2012/192 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
Consumption of fermented sour milk (Rob) is a part of Sudanese culture. It is a common practice for the people in the rural areas of the middle and Western Sudan to prepare traditionally their Rob. In this investigation, the chemical, biochemical and microbiological aspects of Rob obtained from different sites in the Gezira province were studied. In addition, the fermenting microorganisms were isolated, purified and identified using different methods known for their high reliabilities. The quality of raw milk delivered from the same sites was also evaluated. The average chemical...
Consumption of fermented sour milk (Rob) is a part of Sudanese culture. It is a common practice for the people in the rural areas of the middle and We...
cena: 304,88 zł

 Quality of Selected Traditional Fish and Fish Products in Sudan Sulieman Abdel Moneim 9783659674754
Quality of Selected Traditional Fish and Fish Products in Sudan

ISBN: 9783659674754 / Angielski / Miękka / 2015 / 76 str.

ISBN: 9783659674754/Angielski/Miękka/2015/76 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Sulieman Abdel Moneim
This book represents a report of research product funded by the Sudanese Ministry of Higher Eductaion and Scientific Research in the year 2010. The research was about assessing the prevailing methods for preservation and processing of fishes in El Dueim area, central Sudan. The analyses included determination of chemical and microbiological characteristics as well as sensory evaluation of selected traditional fish products. The project also suggested upgrading of the current methods of preservation.
This book represents a report of research product funded by the Sudanese Ministry of Higher Eductaion and Scientific Research in the year 2010. The re...
cena: 178,89 zł

 Qualit? de certains poissons et produits de la p?che traditionnels au Soudan Abdel Moneim Sulieman 9786202453318
Qualit? de certains poissons et produits de la p?che traditionnels au Soudan

ISBN: 9786202453318 / Francuski

ISBN: 9786202453318/Francuski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 178,89 zł

 Qualidade de peixes e produtos pesqueiros tradicionais selecionados no Sud?o Abdel Moneim Sulieman 9786202453363
Qualidade de peixes e produtos pesqueiros tradicionais selecionados no Sud?o

ISBN: 9786202453363 / Portugalski

ISBN: 9786202453363/Portugalski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 178,89 zł

 Mikrobielle Starterkulturen Abdel Moneim Sulieman 9786207898008
Mikrobielle Starterkulturen

ISBN: 9786207898008 / Niemiecki

ISBN: 9786207898008/Niemiecki

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 290,98 zł

 Spray Drying of Rossele and Evaluation of the Product Sulieman Abdel Moneim 9783659542633
Spray Drying of Rossele and Evaluation of the Product

ISBN: 9783659542633 / Angielski / Miękka / 2014 / 88 str.

ISBN: 9783659542633/Angielski/Miękka/2014/88 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Sulieman Abdel Moneim
This book constitutes a report about a project (Spray drying of Karkade and evaluation of the product)carried out by the author at the University of Gezira, Sudan during the year 2008. The project was funded by the ministry of hiher education and scientific research, Sudan. The book contains the original data of the project which includes, materials and methods, literature review, significant findings, conclusion references.
This book constitutes a report about a project (Spray drying of Karkade and evaluation of the product)carried out by the author at the University of G...
cena: 178,89 zł

 Qualit?t ausgew?hlter traditioneller Fisch- und Fischprodukte im Sudan Abdel Moneim Sulieman 9786202453295
Qualit?t ausgew?hlter traditioneller Fisch- und Fischprodukte im Sudan

ISBN: 9786202453295 / Niemiecki

ISBN: 9786202453295/Niemiecki

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 178,89 zł

 Jakośc wybranych tradycyjnych ryb i produkt?w rybnych w Sudanie Abdel Moneim Sulieman 9786202453332
Jakośc wybranych tradycyjnych ryb i produkt?w rybnych w Sudanie

ISBN: 9786202453332 / Polski

ISBN: 9786202453332/Polski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 178,89 zł

 Cultures de d?marrage microbiennes Abdel Moneim Sulieman 9786207897988
Cultures de d?marrage microbiennes

ISBN: 9786207897988 / Francuski

ISBN: 9786207897988/Francuski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 290,98 zł

 Colture microbiche starter Abdel Moneim Sulieman 9786207897971
Colture microbiche starter

ISBN: 9786207897971 / Włoski

ISBN: 9786207897971/Włoski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Abdel Moneim Sulieman
cena: 290,98 zł

 Quality of Traditionally and Laboratory Made Ghee (Samin), Sudan Sulieman Abdel Moneim 9783659531361
Quality of Traditionally and Laboratory Made Ghee (Samin), Sudan

ISBN: 9783659531361 / Angielski / Miękka / 2014 / 80 str.

ISBN: 9783659531361/Angielski/Miękka/2014/80 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Sulieman Abdel Moneim;Bakheit Mashaer
Samin is traditional cooking oil in Sudan and most common in North African and Middle Eastern countries. It is produced using the butter made from the milk of sheep, cow or goats. The objectives of the study was determination of the physical, chemical and sensory characteristics of samin samples collected from local market, preparation of Samin at the laboratory level and evaluation its quality. The moisture content ranged between 0.08 +0.06 and 0.34+0.05%, however, the acid value, free fatty acids, peroxide value, saponification value, density, viscosity, melting point and refractive index...
Samin is traditional cooking oil in Sudan and most common in North African and Middle Eastern countries. It is produced using the butter made from the...
cena: 178,89 zł

 1  2  Następna

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia