• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

 » książki  » Cooking - Reference

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Kategoria BISAC: Cooking >> Reference

ilość książek w kategorii: 1313

Wyświetl książki:
Dostępne języki:
Cena:
od:
do:
ilość na stronie:


 The Prepper's Pantry: Building and Thriving with Food Storage Anne Lang 9780985478308 Anne Lang
The Prepper's Pantry: Building and Thriving with Food Storage

ISBN: 9780985478308 / Angielski / Miękka / 264 str.

ISBN: 9780985478308/Angielski/Miękka/264 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Anne Lang
There is something deep within human nature that calls us to put up food. An inner whisper, borne from thousands of years of dependence on seasonal food. Our very survival was once dependent on our ability to store food. That day may come again. The Prepper's Pantry explains the "what" and "how-to" of food storage from root cellars to Mylar bags, and also includes over 200 recipes for preparing hot, delicious meals from food storage including fresh baked bread. No matter what the disaster; job loss, earthquake, pandemic, power outage, terrorist attack, the end of the world as we know it, you...
There is something deep within human nature that calls us to put up food. An inner whisper, borne from thousands of years of dependence on seasonal fo...
cena: 64,37 zł

 99 Things You Wish You Knew Before Going to Culinary School Varolli, Regina 9781937801076 Documeant Publishing
99 Things You Wish You Knew Before Going to Culinary School

ISBN: 9781937801076 / Angielski / Miękka / 168 str.

ISBN: 9781937801076/Angielski/Miękka/168 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Regina Varolli; Dana Owens; Thomas Schauer
99 THINGS YOU WISH YOU KNEW BEFORE GOING TO CULINARY SCHOOL is the first book of its kind. Offering indispensable advice gathered from hundreds of industry professionals. 99 THINGS YOU WISH YOU KNEW BEFORE GOING TO CULINARY SCHOOL will help everyone from high school students to career changers make the best decision about whether to go to culinary school, where to study, and what program best fits their needs. This book also reveals insights on making the most of school-or no school. Easy to read and packed with information you wont find anywhere else, this book is a must read for anyone...
99 THINGS YOU WISH YOU KNEW BEFORE GOING TO CULINARY SCHOOL is the first book of its kind. Offering indispensable advice gathered from hundreds of in...
cena: 53,69 zł

 Modernist Cuisine at Home Nathan Myhrvold 9780982761014 The Cooking Lab
Modernist Cuisine at Home

ISBN: 9780982761014 / Angielski / Multiple copy pack / 456 str.

ISBN: 9780982761014/Angielski/Multiple copy pack/456 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Nathan Myhrvold
The culinary revolution that has transformed restaurant menus around the world is also making its way into home kitchens. The Cooking Lab, publisher of the encyclopedic six-volume set Modernist Cuisine, which immediately became the definitive reference for this revolution, has now produced a lavishly illustrated guide for home cooks, complete with all-new recipes tailored for cooking enthusiasts of all skill levels.Modernist Cuisine at Home, by Nathan Myhrvold with Maxime Bilet, is destined to set a new standard for home cookbooks. The authors have collected in this 456-page volume all the...
The culinary revolution that has transformed restaurant menus around the world is also making its way into home kitchens. The Cooking Lab, publisher o...
cena: 564,92 zł

 Tee, Kaffee und Zucker in historischer, chemischer, diätischer, ökonomischer und botanischer Hinsicht Langstedt, Friedrich Ludwig 9783845742007 UNIKUM
Tee, Kaffee und Zucker in historischer, chemischer, diätischer, ökonomischer und botanischer Hinsicht

ISBN: 9783845742007 / Niemiecki / Miękka / 294 str.

ISBN: 9783845742007/Niemiecki/Miękka/294 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Friedrich L. Langstedt
cena: 174,41 zł

 A Cook's Book: Food Cost: The Chef's Ultimate Guide To Food Cost Control Lockard, Michael 9781470000554 Createspace
A Cook's Book: Food Cost: The Chef's Ultimate Guide To Food Cost Control

ISBN: 9781470000554 / Angielski / Miękka / 54 str.

ISBN: 9781470000554/Angielski/Miękka/54 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Michael Lockard
In an economic time where cost control is more of a focus then ever. This book serves as an easy-to-understand, basic food cost control blueprint that can be implemented immediately. This is about getting results and fixing your food cost fast This step-by-step guide to controlling your food cost teaches: How to think globally to make decisions to impact your food cost. How to analyze the life cycle of the food that fuels your business, from the time food items are conceptualized in the form of recipes to the time they are served to your guests. How to strategically approach each stage of...
In an economic time where cost control is more of a focus then ever. This book serves as an easy-to-understand, basic food cost control blueprint that...
cena: 80,66 zł

 How I Cook: Over 1000 Recipes Joyner, Don 9781477111536 Xlibris Corporation
How I Cook: Over 1000 Recipes

ISBN: 9781477111536 / Angielski / Miękka / 484 str.

ISBN: 9781477111536/Angielski/Miękka/484 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Don Joyner
cena: 96,80 zł

 How I Cook: Over 1000 Recipes Don Joyner 9781477111543 Xlibris
How I Cook: Over 1000 Recipes

ISBN: 9781477111543 / Angielski / Twarda / 484 str.

ISBN: 9781477111543/Angielski/Twarda/484 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Don Joyner
cena: 169,43 zł

 Die Weinjahrgänge Bordeaux: Alle Appellationen seit 1970 Thomas Hesele 9783833460883 Books on Demand
Die Weinjahrgänge Bordeaux: Alle Appellationen seit 1970

ISBN: 9783833460883 / Niemiecki / Miękka / 142 str.

ISBN: 9783833460883/Niemiecki/Miękka/142 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Thomas Hesele
cena: 90,79 zł

 Das Konservieren der Früchte Baumer, Ferdinand 9783954546442 Dogma
Das Konservieren der Früchte

ISBN: 9783954546442 / Niemiecki / Miękka / 116 str.

ISBN: 9783954546442/Niemiecki/Miękka/116 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Ferdinand Baumer
cena: 165,04 zł

 Tee, Kaffee und Zucker in historischer, chemischer, diätischer, ökonomischer und botanischer Hinsicht Langstedt, Friedrich Ludwig 9783954549023 Dogma
Tee, Kaffee und Zucker in historischer, chemischer, diätischer, ökonomischer und botanischer Hinsicht

ISBN: 9783954549023 / Niemiecki / Miękka / 296 str.

ISBN: 9783954549023/Niemiecki/Miękka/296 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Friedrich L. Langstedt
cena: 245,74 zł

 Master Recipes: Essential ingredients in over 2,000 dishes Brower, Kris 9781461064107 Createspace Independent Publishing Platform
Master Recipes: Essential ingredients in over 2,000 dishes

ISBN: 9781461064107 / Angielski / Miękka / 212 str.

ISBN: 9781461064107/Angielski/Miękka/212 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Kris Brower
This book tries to give the master recipe for over two thousand of the most popular recipes published on the Internet. This book is the output of a computer program which has around a million recipes in it database. It uses that data to determine which ingredients are essential in a recipe, and in what ratio they should be used. I wrote this book because whenever I wanted to cook something, I would end up looking at many recipes, seeing what was essential, and experiment from there. Hopefully you can jump straight to experimenting.
This book tries to give the master recipe for over two thousand of the most popular recipes published on the Internet. This book is the output of a co...
cena: 44,34 zł

 Creating Your Culinary Career Ronald L. Hayes The Culinary Institute of America 9781118116845 John Wiley & Sons
Creating Your Culinary Career

ISBN: 9781118116845 / Angielski / Miękka / 288 str.

ISBN: 9781118116845/Angielski/Miękka/288 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Ronald L. Hayes;The Culinary Institute of America
A must-have resource for anyone crafting a career in the culinary arts

Ronald Hayes, the Career Development Manager with The Culinary Institute of America, explores the broad scope of jobs available in the culinary field. Building your culinary skills as a novice, discovering your specialization as a journeyman, and establishing your interests as you master your career path, Creating Your Culinary Career offers a framework for career exploration, development, and growth.

This book offers insider information on all of the regular staff positions available in the...

A must-have resource for anyone crafting a career in the culinary arts

Ronald Hayes, the Career Development Manager with The Culinary Instit...

cena: 136,30 zł

 Fabrykacja win owocowych i miodów Niklewicz Konrad 9788361253129 Księży Młyn
Fabrykacja win owocowych i miodów

ISBN: 9788361253129 / Polski / Miękka / 100 str.

ISBN: 9788361253129/Polski/Miękka/100 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Niklewicz Konrad
Tradycyjne polskie receptury na polskie trunki, czyli miody pitne, a także wina z:
- jagód, malin, porzeczek, wiśni, agrestu, głogu, rabarbaru, liści winogron, soku z brzozy.
Przepisy proponowane przez Autora to tradycyjne polskie receptury.
Tradycyjne polskie receptury na polskie trunki, czyli miody pitne, a także wina z:
- jagód, malin, porzeczek, wiśni, agrestu, głogu, rabarbaru...
cena: 19,90 zł

 Alchemia pożywienia - Żak-Cyran Bożena Żak-Cyran Bożena 9788375790436 Galaktyka
Alchemia pożywienia - Żak-Cyran Bożena

ISBN: 9788375790436 / Polski / Miękka ze skrzydełka / 204 str.

ISBN: 9788375790436/Polski/Miękka ze skrzydełka/204 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Żak-Cyran Bożena
To obszerne źródło wiedzy na temat leczniczych właściwości pożywienia.
Autorka zachęca do spożywania świeżego, naturalnego pożywienia przygotowywanego tak, aby jak najpełniej wykorzystać zawarte w nim cenne składniki.
Zwraca również uwagę na to, że nowa dietetyka nie klasyfikuje produktów według zawartych składników pokarmowych, ale według ich witalności.
To obszerne źródło wiedzy na temat leczniczych właściwości pożywienia.
Autorka zachęca do spożywania świeżego, naturalnego pożywienia...
cena: 34,90 zł

 Przysmaki dziwaki - Figurki . LIWONA  9788375700909 Liwona
Przysmaki dziwaki - Figurki . LIWONA

ISBN: 9788375700909 / Polski / Kartonowa / 10 str.

ISBN: 9788375700909/Polski/Kartonowa/10 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Przepisy przedstawione w tej książeczce mają posłużyć dzieciaczkom do stworzenia smacznych potraw, które zarazem dają dużo radości i satysfakcji z racji ich niezwykłego wyglądu. Potrawy nie są trudne do wykonania, a najważniejsza jest tu wspólna, rodzinna zabawa przy ich tworzeniu.
Do wykonania potraw wystarczą podstawowe narzędzia, jakimi posługujemy się na co dzień w kuchni, a produkty, z których wykonujemy potrawy, dostępne są niemal we wszystkich sklepach spożywczych. Można również używać zamienników - wszystko zależy od naszej wyobraźni.
Zapraszamy zatem...
Przepisy przedstawione w tej książeczce mają posłużyć dzieciaczkom do stworzenia smacznych potraw, które zarazem dają dużo radości i satysfa...
cena: 9,80 zł

 Dobra kuchnia. Dania z grilla  9788361582748 Dragon
Dobra kuchnia. Dania z grilla

ISBN: 9788361582748 / Polski / Miękka / 48 str.

ISBN: 9788361582748/Polski/Miękka/48 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Doskonałe dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą też być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo nawet z podstawowego zestawu produktów można wyczarować coś wyjątkowego i niepowtarzalnego, co z pewnością zachwyci domowników i przyjaciół. Różnorodność produktów odpowiednich do przyrządzania na grillu jest właściwie nieograniczona, a dysponując kilkoma podstawowymi składnikami, marynatami, sosami i sałatkami, można stworzyć dowolne kombinacje.
Doskonałe dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą też być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo...
cena: 7,96 zł

 Kuchnia tajska Tkaczyk Lech 9788372775832 Astrum
Kuchnia tajska

ISBN: 9788372775832 / Polski / Miękka / 152 str.

ISBN: 9788372775832/Polski/Miękka/152 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Tkaczyk Lech
Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza!
Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o...
Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy...
cena: 24,99 zł

 Wykwintna kuchnia polska wer.angielska BOSZ Łoziński Jan 9788375761795 Bosz
Wykwintna kuchnia polska wer.angielska BOSZ

ISBN: 9788375761795 / Angielski / Twarda / 280 str.

ISBN: 9788375761795/Angielski/Twarda/280 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Łoziński Jan
Pozycja wyjątkowa w tegorocznej ofercie wydawnictwa, powstała pod patronatem Anny Komorowskiej, Małżonki Prezydenta RP.

W pięknej, bogato ilustrowanej, albumowej książce znalazły się propozycje wykwintnych dań, przygotowanych przez uznanych szefów kuchni, takich jak Wojciech Modest Amaro, Karol Okrasa, Paweł Oszczyk, Marek Widomski czy Dariusz Struciński. Mistrzowie skomponowali menu zgodne z porami roku, wykorzystując tradycyjne polskie produkty w nowych daniach i smakach. Swoje propozycje przedstawiła także pani Anna Komorowska.

Bardzo oryginalne potrawy zostały...
Pozycja wyjątkowa w tegorocznej ofercie wydawnictwa, powstała pod patronatem Anny Komorowskiej, Małżonki Prezydenta RP.

W pięknej, boga...
300,00 zł
282,00 zł

 Zrób to sam. Kiełbasy własnego wyrobu Gahm Bernhard 9788370734374 Multico
Zrób to sam. Kiełbasy własnego wyrobu

ISBN: 9788370734374 / Polski / Kartonowa / 144 str.

ISBN: 9788370734374/Polski/Kartonowa/144 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Gahm Bernhard
Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci

Tu znajdziesz wypróbowane, tradycyjne przepisy na kiszki, salcesony, serdelki, parówki, pasztety, szynki, galarety, wędzenie kiełbas. Przy każdym przepisie zdjęcie gotowego wyrobu.

Domowy wyrób wędlin to:
- rodzinne spędzenie wolnego czasu - nic tak nie spaja domowników, jak wspólne działanie;
- sukces towarzyski - zaproś gości,...
Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To je...
cena: 27,90 zł

 The Chef's Way: Cooking Tips Tricks and Techniques from My Food Pilgrimage Travels Sage Russell 9780980061727 Conceptnine
The Chef's Way: Cooking Tips Tricks and Techniques from My Food Pilgrimage Travels

ISBN: 9780980061727 / Angielski / Miękka / 184 str.

ISBN: 9780980061727/Angielski/Miękka/184 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Sage Russell
The condensed knowledge of the great cooks of the world in one single volume. The Chef's Way will make you a better, happier cook. This book is not a cook book and it is not an instruction book for becoming a classically trained chef. This book represents the most useful kitchen techniques I picked up on my years of Food Pilgrimage travels. The tips come from the Restaurants of Italy and England, the home kitchens of Botswana and Peru, and the street carts of Vietnam and Morocco. Some of these tips just make food look better. Some are true confidence builders that will inspire you to go into...
The condensed knowledge of the great cooks of the world in one single volume. The Chef's Way will make you a better, happier cook. This book is not a ...
cena: 70,86 zł

Pierwsza Podprzednia  4  5  6  Następna Ostatnia

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia