• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Sadhna Singh » książki

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Wyniki wyszukiwania:

wyszukanych pozycji: 14

Dostępność:
Kategoria:
Dostępny język:
Cena:
od:
do:
ilość na stronie:


 Anti-oxidant property and PS II electron transfer rate in BGA : Assessment of anti-oxidant property and Photosystem II electron transfer rate in BGA Singh, Sadhna; Sundaram, Shanthy 9783659277740
Anti-oxidant property and PS II electron transfer rate in BGA : Assessment of anti-oxidant property and Photosystem II electron transfer rate in BGA

ISBN: 9783659277740 / Angielski / Miękka / 2012 / 52 str.

ISBN: 9783659277740/Angielski/Miękka/2012/52 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Sadhna Singh; Shanthy Sundaram
cena: 219,69 zł

 Ernährungswissenschaftliche Bewertung von Bockshornkleesamen Dwivedi, Garima, Singh, Sadhna, Shukla, Swati 9786204311708
Ernährungswissenschaftliche Bewertung von Bockshornkleesamen

ISBN: 9786204311708 / Niemiecki / Miękka / 168 str.

ISBN: 9786204311708/Niemiecki/Miękka/168 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Garima Dwivedi; Sadhna Singh; Swati Shukla
Die vorliegende Untersuchung wurde durchgeführt, um die ernährungsphysiologische Qualität von fünf Bockshornkleesamen-Sorten zu bestimmen, nämlich NDM-120, NDM-116, NDM-80, NDM-2 und NDM-1. Das Tausendkorngewicht der Sorte NDM-120 war am höchsten (14,06), gefolgt von NDM-116 (13,43), NDM-80 (11,90), NDM-1 (11,90) und NDM-2 (10,82). Der Feuchtigkeitsgehalt war am höchsten bei NDM-116 (7,53) und am niedrigsten bei NDM-80 (6,59). Der Proteingehalt war am höchsten bei NDM-2 (39,2 %) und am niedrigsten bei NDM-1 (21,97 %). Unter den verschiedenen Behandlungen wurde der höchste...
Die vorliegende Untersuchung wurde durchgeführt, um die ernährungsphysiologische Qualität von fünf Bockshornkleesamen-Sorten zu bestimmen, nämlic...
cena: 322,36 zł

 
Avaliação Nutricional das Sementes de Feno-Grego

ISBN: 9786204312040 / Portugalski / Miękka / 168 str.

ISBN: 9786204312040/Portugalski/Miękka/168 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Garima Dwivedi; Sadhna Singh; Swati Shukla
cena: 322,36 zł

 Wertschöpfung von Elefantenfuß-Yam (Amorphophallus Paeoniifolius) Yadav, Anjali, Singh, Sadhna, Kumari, Rima 9786204517735
Wertschöpfung von Elefantenfuß-Yam (Amorphophallus Paeoniifolius)

ISBN: 9786204517735 / Miękka / 108 str.

ISBN: 9786204517735/Miękka/108 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Anjali Yadav; Sadhna Singh; Rima Kumari
Die vorliegende Studie wurde durchgeführt, um Methoden zur Wertsteigerung von Elefantenfußsamen der Sorten NDA-5 und NDA-9 vorzuschlagen. Die Elefantenfußsamen wurden 15 Sekunden lang in kochendem Wasser blanchiert und anschließend wurde aus den blanchierten und nicht blanchierten Elefantenfußsamen durch Sonnentrocknung Mehl hergestellt. Die Nährstoffzusammensetzung und die Kosten des Produkts wurden berechnet. Von beiden Sorten waren die physikalischen Parameter von NDA-9 im Vergleich zu NDA-5 besser. Außerdem war die Schale (%) bei NDA-5 größer und die Mehlausbeute bei NDA-9...
Die vorliegende Studie wurde durchgeführt, um Methoden zur Wertsteigerung von Elefantenfußsamen der Sorten NDA-5 und NDA-9 vorzuschlagen. Die Elefan...
cena: 273,04 zł

 Aggiunta di valore dell'igname a piede d'elefante (Amorphophallus Paeoniifolius) Yadav, Anjali, Singh, Sadhna, Kumari, Rima 9786204517766
Aggiunta di valore dell'igname a piede d'elefante (Amorphophallus Paeoniifolius)

ISBN: 9786204517766 / Włoski / Miękka / 104 str.

ISBN: 9786204517766/Włoski/Miękka/104 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Anjali Yadav; Sadhna Singh; Rima Kumari
cena: 273,04 zł

 Nutritional Evaluation of Fenugreek Seeds Dwivedi, Garima, Singh, Sadhna, Shukla, Swati 9786203924435
Nutritional Evaluation of Fenugreek Seeds

ISBN: 9786203924435 / Angielski / Miękka / 168 str.

ISBN: 9786203924435/Angielski/Miękka/168 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Garima Dwivedi; Sadhna Singh; Swati Shukla
The present investigation was undertaken to determine the nutritional quality of five varieties of fenugreek seeds namely, NDM-120, NDM-116, NDM-80, NDM-2 and NDM-1.The thousand grain weight of variety NDM-120 was maximum (14.06) followed by NDM-116 (13.43), NDM-80 (11.90), NDM-1 (11.90) and NDM-2 (10.82). Moisture content was maximum in NDM-116 (7.53) and minimum in NDM-80 (6.59). Protein content was maximum in NDM-2 (39.2%) and minimum in NDM-1 (21.97%). Among various treatments maximum protein content was found in germinated then roasted followed by germinated, roasted and raw seeds. Raw...
The present investigation was undertaken to determine the nutritional quality of five varieties of fenugreek seeds namely, NDM-120, NDM-116, NDM-80, N...
cena: 322,36 zł

 
Évaluation nutritionnelle des graines de fenugrec

ISBN: 9786204311838 / Francuski / Miękka / 168 str.

ISBN: 9786204311838/Francuski/Miękka/168 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Garima Dwivedi; Sadhna Singh; Swati Shukla
La présente étude a été entreprise pour déterminer la qualité nutritionnelle de cinq variétés de graines de fenugrec, à savoir NDM-120, NDM-116, NDM-80, NDM-2 et NDM-1. Le poids de mille grains de la variété NDM-120 était maximal (14,06), suivi de NDM-116 (13,43), NDM-80 (11,90), NDM-1 (11,90) et NDM-2 (10,82). La teneur en humidité était maximale pour le NDM-116 (7,53) et minimale pour le NDM-80 (6,59). La teneur en protéines était maximale dans le NDM-2 (39,2%) et minimale dans le NDM-1 (21,97%). Parmi les différents traitements, la teneur maximale en protéines a été...
La présente étude a été entreprise pour déterminer la qualité nutritionnelle de cinq variétés de graines de fenugrec, à savoir NDM-120, NDM-1...
cena: 322,36 zł

 Value addition of Elephant Foot Yam (Amorphophallus Paeoniifolius) Yadav, Anjali, Singh, Sadhna, Kumari, Rima 9786204743042
Value addition of Elephant Foot Yam (Amorphophallus Paeoniifolius)

ISBN: 9786204743042 / Angielski / Miękka / 100 str.

ISBN: 9786204743042/Angielski/Miękka/100 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Anjali Yadav; Sadhna Singh; Rima Kumari
The present study was conducted to suggest value addition methods for elephant foot yam varieties namely NDA-5 and NDA-9. The elephant foot yam were subjected to blanching in boiling water for 15 seconds and then flour was prepared from blanched and unblanched elephant foot yam by sun drying. Nutritional composition and cost calculation of product was calculated. Among both the variety the physical parameter of NDA-9 was superior as compared to NDA-5. Further, the peel (%) was more in NDA-5 and flour recovery is more in NDA-9 and between treatments flour recovery was more in blanched....
The present study was conducted to suggest value addition methods for elephant foot yam varieties namely NDA-5 and NDA-9. The elephant foot yam were s...
cena: 273,04 zł

 Valorisation de l'igname pied d'éléphant (Amorphophallus Paeoniifolius) Yadav, Anjali, Singh, Sadhna, Kumari, Rima 9786204517759
Valorisation de l'igname pied d'éléphant (Amorphophallus Paeoniifolius)

ISBN: 9786204517759 / Francuski / Miękka / 112 str.

ISBN: 9786204517759/Francuski/Miękka/112 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Anjali Yadav; Sadhna Singh; Rima Kumari
La présente étude a été menée pour suggérer des méthodes de valorisation des variétés d'ignames pieds d'éléphant, à savoir NDA-5 et NDA-9. Les pattes d'éléphant ont été soumises à un blanchiment dans de l'eau bouillante pendant 15 secondes, puis de la farine a été préparée à partir de pattes d'éléphant blanchies et non blanchies par séchage au soleil. La composition nutritionnelle et le coût du produit ont été calculés. Parmi les deux variétés, le paramètre physique de NDA-9 était supérieur à celui de NDA-5. De plus, la pelure (%) était plus importante dans...
La présente étude a été menée pour suggérer des méthodes de valorisation des variétés d'ignames pieds d'éléphant, à savoir NDA-5 et NDA-9....
cena: 273,04 zł

 
Ocenka pitatel'nosti semqn pazhitnika

ISBN: 9786204312156 / Rosyjski / Miękka / 172 str.

ISBN: 9786204312156/Rosyjski/Miękka/172 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Garima Dwiwedi; Sadhna Singh; Swati Shukla
cena: 160,51 zł

 
Valutazione nutrizionale dei semi di fieno greco

ISBN: 9786204311906 / Włoski / Miękka / 168 str.

ISBN: 9786204311906/Włoski/Miękka/168 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Garima Dwivedi; Sadhna Singh; Swati Shukla
cena: 322,36 zł

 Dobawlenie stoimosti qmsa
Dobawlenie stoimosti qmsa "slonow'q noga" (Amorphophallus Paeoniifolius)

ISBN: 9786204517780 / Rosyjski / Miękka / 108 str.

ISBN: 9786204517780/Rosyjski/Miękka/108 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Andzhali Yadaw; Sadhna Singh; Rima Kumari
cena: 111,20 zł

 Adição de valor do Elephant Foot Yam (Amorphophallus Paeoniifolius) Yadav, Anjali, Singh, Sadhna, Kumari, Rima 9786204517773
Adição de valor do Elephant Foot Yam (Amorphophallus Paeoniifolius)

ISBN: 9786204517773 / Portugalski / Miękka / 108 str.

ISBN: 9786204517773/Portugalski/Miękka/108 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Anjali Yadav; Sadhna Singh; Rima Kumari
cena: 273,04 zł

 Advanced Cancer Research Protocols: Volume 198 Lorenzo Galluzzi Sadhna Aggarwal Arun Kumar Singh 9780443414435
Advanced Cancer Research Protocols: Volume 198

ISBN: 9780443414435 / Angielski

ISBN: 9780443414435/Angielski

Termin realizacji zamówienia: ok. 30 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Lorenzo Galluzzi; Sadhna Aggarwal; Arun Kumar Singh
cena: 676,62 zł


Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia