• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Principles of Food Processing » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Principles of Food Processing

ISBN-13: 9780834212695 / Angielski / Twarda / 1997 / 288 str.

Dennis R. Heldman; Richard W. Hartel; Richard W. Hartel
Principles of Food Processing Dennis R. Heldman Richard W. Hartel Richard W. Hartel 9780834212695 Kluwer Academic/Plenum Publishers - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Principles of Food Processing

ISBN-13: 9780834212695 / Angielski / Twarda / 1997 / 288 str.

Dennis R. Heldman; Richard W. Hartel; Richard W. Hartel
cena 645,58 zł
(netto: 614,84 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 616,85 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The approach to teaching the concepts of food processing to the undergrad uate food science major has evolved over the past 40 years. In most under graduate food science curricula, food processing has been taught on a commodity basis. In many programs, several courses dealt with processing with emphasis on a different commodity, such as fruits and vegetables, dairy products, meat products, and eggs. In most situations, the emphasis was on the unique characteristics of the commodity and very little empha sis on the common elements associated with processing of the different commodities. Quite often the undergraduate student was allowed to select one or two courses from those offered in order to satisfy the minimum standards suggested by the Institute of Food Technologists. The current 1FT minimum standards suggest that the undergradu ate food science major be required to complete at least one food processing course. The description of this course is as follows: One course with lecture and laboratory which covers general characteristics of raw food materials, principles offood preserva tion, processing factors that influence quality, packaging, water and waste management, and sanitation. Prerequisites: general chemistry, physics, and general microbiology."

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Cooking > Methods - Canning & Preserving
Wydawca:
Kluwer Academic/Plenum Publishers
Seria wydawnicza:
Food Science Texts Series
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780834212695
Rok wydania:
1997
Numer serii:
000008711
Ilość stron:
288
Waga:
0.74 kg
Wymiary:
26.52 x 18.34 x 2.18
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Introduction. Thermal Processing Principles. Pasteurization and Blanching. Commercial Sterilization. Refrigerated Storage. Freezing and Frozen-Food Storage. Liquid Concentration. Dehydration. Other Separation Processes. Food Extrusion. Index.


Richard W. Hartel is a Professor of Food Engineering in the Department of Food Science at the University of Wisconsin-Madison, USA. He has over 20 years of experience working on the structural attributes of ice cream.

Heldman, Dennis R. Heldman is in the Department of Food Science, Rutg... więcej >
Hartel, Richard W. Richard W. Hartel is a Professor of Food Engineeri... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia