• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Introduction to Toxicology and Food » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Introduction to Toxicology and Food

ISBN-13: 9780849314568 / Angielski / Twarda / 2002 / 168 str.

Tomris Altug; Pascal Beaudeau;Black
Introduction to Toxicology and Food Tomris Altug Pascal Beaudeau Black 9780849314568 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Introduction to Toxicology and Food

ISBN-13: 9780849314568 / Angielski / Twarda / 2002 / 168 str.

Tomris Altug; Pascal Beaudeau;Black
cena 879,80 zł
(netto: 837,90 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 856,36 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

With growing interest in the safety of foods, knowledge of food toxicology is gaining more importance every day. Introduction to Toxicology and Food provides a concise overview of both the science of toxicology and food toxicology. It presents easy-to-understand explanations of the concepts and principles of toxicology as a science, the toxicants found in foods, and naturally occurring antitoxic/anticarcinogenic substances in foods. It examines the uses, harmful effects, and safety aspects of a variety of toxicants, including natural toxicants, contaminants, and food additives.The book begins with a general overview of the concepts and principles of toxicology. It describes its history and branches, toxic doses, stages of toxication, effect mechanisms of toxins, and toxicity tests. Then it covers the substances in our foods that have toxicological significance, such as natural sources of toxicants, contaminants, and food additives. Finally, the book presents information about chemopreventers - those foods and food components that have antimutagenic or anticarcinogenic effects. With its easy-to-read style and its clear discussions of the science of toxicology, food toxicology, and

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Medical > Toxicology
Cooking > Methods - Canning & Preserving
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849314568
Rok wydania:
2002
Ilość stron:
168
Waga:
0.40 kg
Wymiary:
24.43 x 16.56 x 1.45
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

"This text serves as an important adjunct to maintaining a basic understanding of the scientific issues surrounding the safety of foods. … Laid out in an easy reading style, with good structure, the reader is able to obtain a broad understanding of the concepts of food safety … readily and quickly. … [A] useful and informative text."
- BTS Newsletter, Summer 2004


"The book is well organized, easy to read, well documented, and…provides insights into the realities of nature, biology, food technology, and some human physiology. For that reason, the general public and the media should know about the existence of this little book."
- M. Kroger, Emeritus, Pennsylvania State University, University Park Campus

TOXIN SCIENCE. General Information on Toxicology. Definition of Toxicity and Classification of Toxins. Toxication. The Effect Mechanism of Toxins. Toxicity Tests. FOOD TOXICANTS. Natural Sources of Toxicants in Foods. Contaminants. Food Additives. CHEMOPREVENTION. Chemopreventers in the Diet. References.

Altug, Tomris



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia