• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Handbook of Microwave Technology for Food Application » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Handbook of Microwave Technology for Food Application

ISBN-13: 9780824704902 / Angielski / Twarda / 2001 / 536 str.

Ashim K. Datta; Ramaswamy C. Anantheswaran; Datta K. Datta
Handbook of Microwave Technology for Food Application Ashim K. Datta Ramaswamy C. Anantheswaran Datta K. Datta 9780824704902 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Handbook of Microwave Technology for Food Application

ISBN-13: 9780824704902 / Angielski / Twarda / 2001 / 536 str.

Ashim K. Datta; Ramaswamy C. Anantheswaran; Datta K. Datta
cena 1585,28 zł
(netto: 1509,79 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1460,84 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Integrates principles of electromagnetics, dielectrics, heat and moisture transfer, packaging, solid mechanics, fluid flow, food chemistry, and microbiology to provide a comprehensive overview of microwave processing in a single accessible source.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Medical > Medycyna
Cooking > Methods - Canning & Preserving
Wydawca:
CRC
Seria wydawnicza:
Really Wild Life of Insects
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780824704902
Rok wydania:
2001
Numer serii:
000243167
Ilość stron:
536
Waga:
0.84 kg
Wymiary:
23.57 x 15.95 x 2.97
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

". . .logical and clear. . .. . . .recommend[ed]. . .to anyone working with food and microwaves. "
---Ampere Newsletter
". . .an excellent source. . .. . . .provides much needed clarity to an area overburdened with literally thousands of patents but very few other reviews in the literature."
---Trans IChemE
". . .well organized. . ..recommended for academic libraries with electrical engineering collections."
---E-Streams

Part 1 Fundamental physical aspects of microwave absorption and heating: electromagnetics - fundamental aspects and numerical modelling; electromagnetics of microwave heating - magnitude and uniformity of energy absorption in an oven; dielectric properties of food materials and electric field interactions; fundamentals of heat and moisture transport for microwavable food product and process development. Part 2 Chemical and biological changes due to heating: generation and release of food aromas under microwave heating; bacterial destruction and enzyme inactivation during microwave heating. Part 3 Processing systems and instrumentation: consumer, commercial and industrial microwave ovens and heating systems; measurement and instrumentation. Part 4 Processes at industry and home: microwave processes for the food industry; basic principles for using a home microwave oven. Part 5 Product and process development: ingredient interactions in microwave heating; packaging techniques for microwavable foods. Part 6 Safety: safety in microwave processing.

Ashim K. Datta, Ramaswamy C. Anantheswaran



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia