• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Engineering Laboratory Manual » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Engineering Laboratory Manual

ISBN-13: 9781566765411 / Angielski / Twarda / 1997 / 156 str.

Gustavo V. Barbosa-Canovas; B. Barletta; L. Ma
Food Engineering Laboratory Manual Gustavo V. Barbosa-Canovas B. Barletta L. Ma 9781566765411 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Engineering Laboratory Manual

ISBN-13: 9781566765411 / Angielski / Twarda / 1997 / 156 str.

Gustavo V. Barbosa-Canovas; B. Barletta; L. Ma
cena 439,85 zł
(netto: 418,90 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 418,05 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

FROM THE PREFACE

The purpose of this laboratory manual is to facilitate the understanding of the most relevant unit operations in food engineering. The first chapter presents information on how to approach laboratory experiments; topics covered include safety, preparing for a laboratory exercise, effectively performing an experiment, properly documenting data, and preparation of laboratory reports. The following eleven chapters cover unit operations centered on food applications: dehydration . . . ., thermal processing, friction losses in pipes, freezing, extrusion, evaporation, and physical separations. These chapters are systematically organized to include the most relevant theoretical background pertaining to each unit operation, the objectives of the laboratory exercise, materials and methods . . ., expected results, examples, questions, and references. The experiments presented have been designed for use with generic equipment to facilitate the adoption of this manual . . . .

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Cooking > Methods - Canning & Preserving
Wydawca:
CRC
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781566765411
Rok wydania:
1997
Ilość stron:
156
Waga:
0.27 kg
Wymiary:
23.27 x 15.24 x 1.17
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Each chapter ends with a section of references.
PREFACE
Planning Experiments: - Introduction - Mass Balance - Energy Balance - Laboratory Orientation - Laboratory Reports - Appendix: Sample Team Contract
Friction Losses Determination in a Pipe: - Introduction - Objectives - Materials and Methods - Experimental Results - Questions
Convective Heat Transfer Coefficient Determination: - Introduction - Objectives - Materials and Methods - Expected Results - Questions
Thermal Processing of Foods: Part I. Heat Penetration: - Introduction - Objectives - Materials and Methods - Expected Results - Questions
Thermal Processing of Foods: II. Lethality Determination: - Introduction - Objectives - Materials and Methods - Expected Results - Questions
Freezing of Foods
Drying of Foods: Part I. Tray Drying: - Introduction - Theory and Calculations - Objectives - Materials and Methods - Examples - Expected Results - Questions/Instructions
Drying of Foods: Part II. Spray Drying: - Introduction - Objectives - Materials and Methods - Expected Results - Questions
Drying of Foods: Part III. Freeze Drying: - Introduction - Objectives - Materials and Methods - Expected Results - Questions
Extrusion of Foods: - Introduction - Objectives - Materials and Methods - Expected Results - Questions
Evaporation: - Introduction - Thermodynamics of Evaporation - Objectives - Procedures - Expected Results - Examples - Questions
Physical Separations: - Introduction - Objectives - Materials and Methods - Expected Results - Examples
28 figures, 4 tables

Barbosa-Canovas\, Gustavo V.; Ma\, Li; Barletta\, Blas J.

Barbosa-Canovas, Gustavo V. Gustavo F. GutiA(c)rrez-LA3pez is Professor of Foo... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia