• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Biochemitry Of Gir Cow And Jaffrabadi Buffalo Milk » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Biochemitry Of Gir Cow And Jaffrabadi Buffalo Milk

ISBN-13: 9783659155383 / Angielski / Miękka / 2014 / 72 str.

Garaniya N. H.;Ramani H. R.;Golakiya B. a.
Biochemitry Of Gir Cow And Jaffrabadi Buffalo Milk Garaniya N. H.                           Ramani H. R.                             Golakiya B. a. 9783659155383 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Biochemitry Of Gir Cow And Jaffrabadi Buffalo Milk

ISBN-13: 9783659155383 / Angielski / Miękka / 2014 / 72 str.

Garaniya N. H.;Ramani H. R.;Golakiya B. a.
cena 178,89
(netto: 170,37 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 178,89
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Milk is the basis for a variety of different dairy products including cheese, yogurt, kefir and ice milk. The scientific name for a dairy cow is Bos taurus. Cow milk and its products are basic foodstuffs and constitute an important source of nutrient in the daily diet of humans. The content of protein, fat, carbohydrate, vitamins and minerals determine biological and technological properties of milk. The practice of drinking cow's milk is ancient, thought to date back as early as 6,000 - 8,000 B.C. Dairy cows did not make an appearance in America until the early 17th century, when they were brought over from Europe. Milk pasteurization began in the very late 19th century, although it wasn't until the mid-20th century that a more refined technique, ultra-high temperature pasteurization, was introduced. Buffalo is the major source of milk production, contributing 12.1% in world, 38.0% in Asia, 55.0% in India. As milk is having various nutritional values, the present study was carried out at Department of Biotechnology, Junagadh Agricultural University, Junagadh, Gujarat in 2009 and samples for this study have been provided by the Cattle Breeding Farm of the same University.

Milk is the basis for a variety of different dairy products including cheese, yogurt, kefir and ice milk. The scientific name for a dairy cow is Bos taurus. Cow milk and its products are basic foodstuffs and constitute an important source of nutrient in the daily diet of humans. The content of protein, fat, carbohydrate, vitamins and minerals determine biological and technological properties of milk. The practice of drinking cows milk is ancient, thought to date back as early as 6,000 - 8,000 B.C. Dairy cows did not make an appearance in America until the early 17th century, when they were brought over from Europe. Milk pasteurization began in the very late 19th century, although it wasnt until the mid-20th century that a more refined technique, ultra-high temperature pasteurization, was introduced. Buffalo is the major source of milk production, contributing 12.1% in world, 38.0% in Asia, 55.0% in India. As milk is having various nutritional values, the present study was carried out at Department of Biotechnology, Junagadh Agricultural University, Junagadh, Gujarat in 2009 and samples for this study have been provided by the Cattle Breeding Farm of the same University.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Biochemia
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659155383
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
72
Waga:
0.12 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.43
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

M.Sc. Biochemistry, Sardar Patel University, Vallabh Vidyanagar, Gujarat (India).Pursuing Ph.D. Biochemistry from Saurastra University, Rajkot, Gujarat (India).Senior Scientific Assistant at Gujarat Pollution Control Board, Gujarat (India).



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia