• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

P R Davara » książki

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Wyniki wyszukiwania:

wyszukanych pozycji: 23

Dostępność:
Kategoria:
Dostępny język:
Cena:
od:
do:
ilość na stronie:


 Post Harvest Practices for Banana followed in Gujarat Paresh Davara, N C Patel 9783844305739
Post Harvest Practices for Banana followed in Gujarat

ISBN: 9783844305739 / Angielski / Miękka / 2011 / 124 str.

ISBN: 9783844305739/Angielski/Miękka/2011/124 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Paresh Davara;N C Patel
The present project was undertaken to assess the post harvest losses and value addition to banana through processing as followed in Gujarat. The effect of various ripening methods on losses were also determined. The study revealed that the overall post harvest losses in banana after harvesting till ripening was found to be 15.43%, which included losses at field level (0.77%), at traders level (5.86%) as well as ripening losses (8.80%). Only negligible losses were reported and observed during the processing of banana. The highest value of actual total loss (16.00%) was observed in case of...
The present project was undertaken to assess the post harvest losses and value addition to banana through processing as followed in Gujarat. The effec...
cena: 263,29

 Clarification of Prickly Pear Juice Using Honey Davara, P. R., Aviya, M. K., Sangani, V. P. 9786205522622
Clarification of Prickly Pear Juice Using Honey

ISBN: 9786205522622 / Angielski / Miękka / 84 str.

ISBN: 9786205522622/Angielski/Miękka/84 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P. R. Davara; M. K. Aviya; V. P. Sangani
The clarification process using honey as the clarification agent not only increases the fruit juice flavour by adding additional sweetness, but avoids the formation of off flavours and permanent hazes and a subsequential loss of body. The prickly pear pulp was subjected to different honey treatments under different conditions viz. honey concentration (2-6%w/w), incubation temperature (40-50 °C) and incubation time (120-240 min). The clear juice was analyzed for juice yield, TSS content, viscosity and clarity. It was then stored in refrigerator at 7 °C by filling in glass bottles. The TSS...
The clarification process using honey as the clarification agent not only increases the fruit juice flavour by adding additional sweetness, but avoids...
cena: 227,15

 Isolamento della pectina dalla buccia di mango Kesar mediante resina a scambio cationico Hina Bhatu Foram Chaudhari Paresh Davara 9786207884179
Isolamento della pectina dalla buccia di mango Kesar mediante resina a scambio cationico

ISBN: 9786207884179 / Włoski

ISBN: 9786207884179/Włoski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Hina Bhatu; Foram Chaudhari; Paresh Davara
cena: 222,68

 Isolement de la pectine ? partir de l'?corce de mangue Kesar ? l'aide d'une r?sine ?changeuse de cations Hina Bhatu Foram Chaudhari Paresh Davara 9786207884162
Isolement de la pectine ? partir de l'?corce de mangue Kesar ? l'aide d'une r?sine ?changeuse de cations

ISBN: 9786207884162 / Francuski

ISBN: 9786207884162/Francuski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Hina Bhatu; Foram Chaudhari; Paresh Davara
cena: 222,68

 Isolierung von Pektin aus der Schale der Kesar-Mango unter Verwendung von Kationenaustauschharzen Hina Bhatu Foram Chaudhari Paresh Davara 9786207884148
Isolierung von Pektin aus der Schale der Kesar-Mango unter Verwendung von Kationenaustauschharzen

ISBN: 9786207884148 / Niemiecki

ISBN: 9786207884148/Niemiecki

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Hina Bhatu; Foram Chaudhari; Paresh Davara
cena: 222,68

 Isolamento de Pectina da Casca de Manga Kesar Utilizando Resina de Troca Cati?nica Hina Bhatu Foram Chaudhari Paresh Davara 9786207884186
Isolamento de Pectina da Casca de Manga Kesar Utilizando Resina de Troca Cati?nica

ISBN: 9786207884186 / Portugalski

ISBN: 9786207884186/Portugalski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Hina Bhatu; Foram Chaudhari; Paresh Davara
cena: 222,68

 Opracowanie wyrobów ekstrudowanych na bazie lamanych groszków golebich Davara, P. R., R. V. Gojiya, U. D. Thumar, V. P. Sangani, J. K. Suba 9786208003340
Opracowanie wyrobów ekstrudowanych na bazie lamanych groszków golebich

ISBN: 9786208003340 / Polski / Miękka / 2025 / 124 str.

ISBN: 9786208003340/Polski/Miękka/2025/124 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P. R. Davara; U. D. Thumar R. V. Gojiya; J. K. Suba V. P. Sangani
cena: 294,08

 Développement de produits extrudés à partir de brisures de pois d'Angole Davara, P. R., R. V. Gojiya, U. D. Thumar, V. P. Sangani, J. K. Suba 9786208003326
Développement de produits extrudés à partir de brisures de pois d'Angole

ISBN: 9786208003326 / Francuski / Miękka / 2025 / 124 str.

ISBN: 9786208003326/Francuski/Miękka/2025/124 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P. R. Davara; U. D. Thumar R. V. Gojiya; J. K. Suba V. P. Sangani
L'extrusion est largement utilisée dans l'industrie alimentaire en raison de sa polyvalence, de sa productivité élevée, de son faible coût et de son efficacité énergétique. L'extrusion permet de fabriquer des produits de haute qualité. Il s'agit d'un procédé à haute température et de courte durée permettant de fabriquer des produits riches en fibres. Elle offre plusieurs avantages par rapport à d'autres procédés de cuisson, tels qu'un temps de traitement plus rapide et une réduction significative de l'énergie consommée, ce qui se traduit par une baisse du prix du produit....
L'extrusion est largement utilisée dans l'industrie alimentaire en raison de sa polyvalence, de sa productivité élevée, de son faible coût et de ...
cena: 294,08

 Desenvolvimento de produtos extrusados   a partir de casca de feijão bóer Davara, P. R., R. V. Gojiya, U. D. Thumar, V. P. Sangani, J. K. Suba 9786208003296
Desenvolvimento de produtos extrusados a partir de casca de feijão bóer

ISBN: 9786208003296 / Portugalski / Miękka / 2025 / 124 str.

ISBN: 9786208003296/Portugalski/Miękka/2025/124 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P. R. Davara; U. D. Thumar R. V. Gojiya; J. K. Suba V. P. Sangani
cena: 294,08

 Sviluppo di prodotti estrusi utilizzando spezzati di piselli piccanti Davara, P. R., R. V. Gojiya, U. D. Thumar, V. P. Sangani, J. K. Suba 9786208003333
Sviluppo di prodotti estrusi utilizzando spezzati di piselli piccanti

ISBN: 9786208003333 / Włoski / Miękka / 2025 / 124 str.

ISBN: 9786208003333/Włoski/Miękka/2025/124 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P. R. Davara; U. D. Thumar R. V. Gojiya; J. K. Suba V. P. Sangani
cena: 294,08

 Entwicklung extrudierter Produkte aus Straucherbsenbruch Davara, P. R., R. V. Gojiya, U. D. Thumar, V. P. Sangani, J. K. Suba 9786208003302
Entwicklung extrudierter Produkte aus Straucherbsenbruch

ISBN: 9786208003302 / Niemiecki / Miękka / 128 str.

ISBN: 9786208003302/Niemiecki/Miękka/128 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P. R. Davara; U. D. Thumar R. V. Gojiya; J. K. Suba V. P. Sangani
Die Extrusion ist in der Lebensmittelindustrie aufgrund ihrer Vielseitigkeit, hohen Produktivität, niedrigen Kosten und Energieeffizienz weit verbreitet. Durch Extrusion können qualitativ hochwertige Produkte hergestellt werden. Es ist ein Hochtemperatur-Kurzzeitverfahren zur Herstellung faserreicher Produkte. Es bietet mehrere Vorteile gegenüber anderen Kochverfahren, wie z. B. eine kürzere Verarbeitungszeit und eine erhebliche Verringerung des Energieverbrauchs, was zu einem niedrigeren Produktpreis führt. Taubenerbsenschrot enthält einen höheren Proteingehalt und ist aufgrund seiner...
Die Extrusion ist in der Lebensmittelindustrie aufgrund ihrer Vielseitigkeit, hohen Produktivität, niedrigen Kosten und Energieeffizienz weit verbrei...
cena: 294,08

 Freezing of green peas A N Dalsaniya, V P Sangani, P R Davara 9786138954156
Freezing of green peas

ISBN: 9786138954156 / Angielski / Miękka / 2021 / 116 str.

ISBN: 9786138954156/Angielski/Miękka/2021/116 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
A N Dalsaniya;V P Sangani;P R Davara
cena: 267,31

 Freezing of peas A. N. Dalsaniya V. P. Sangani P. R. Davara 9786138957324
Freezing of peas

ISBN: 9786138957324 / Angielski / Miękka / 2021 / 116 str.

ISBN: 9786138957324/Angielski/Miękka/2021/116 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
A. N. Dalsaniya; V. P. Sangani; P. R. Davara
cena: 267,31

 Pigeon pea milling V. P. Sangani Vaishali C. Chotaliya P. R. Davara 9786138934370
Pigeon pea milling

ISBN: 9786138934370 / Angielski / Miękka / 2020 / 120 str.

ISBN: 9786138934370/Angielski/Miękka/2020/120 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
V. P. Sangani; Vaishali C. Chotaliya; P. R. Davara
cena: 267,31

 Papain Production Technology : Process Development for Quality Papain from Papaya Latex Sojitra, Jayesh B.; Vyas, D. M.; Davara, P. R. 9786138931799
Papain Production Technology : Process Development for Quality Papain from Papaya Latex

ISBN: 9786138931799 / Angielski

ISBN: 9786138931799/Angielski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
Jayesh B. Sojitra; D. M. Vyas; P. R. Davara
cena: 267,31

 D?veloppement d'un produit extrud? incorporant de la p?te de carotte P. R. Davara Rofil R. Bhanvadiya Prakash M. Sirwani 9786207959495
D?veloppement d'un produit extrud? incorporant de la p?te de carotte

ISBN: 9786207959495 / Francuski

ISBN: 9786207959495/Francuski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P. R. Davara; Rofil R. Bhanvadiya; Prakash M. Sirwani
cena: 356,56

 Protein Enriched Ready To Eat Product P R Davara, P P Gadhiya Sudhir, Mitesh Kumar 9786138932178
Protein Enriched Ready To Eat Product

ISBN: 9786138932178 / Angielski / Miękka / 2020 / 108 str.

ISBN: 9786138932178/Angielski/Miękka/2020/108 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P R Davara;P P Gadhiya Sudhir;Mitesh Kumar
cena: 267,31

 Desenvolvimento de um produto snack extrudido que incorpora pasta de cenoura P. R. Davara Rofil R. Bhanvadiya Prakash M. Sirwani 9786207959471
Desenvolvimento de um produto snack extrudido que incorpora pasta de cenoura

ISBN: 9786207959471 / Portugalski

ISBN: 9786207959471/Portugalski

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P. R. Davara; Rofil R. Bhanvadiya; Prakash M. Sirwani
cena: 356,56

 Prickly Pear Juice Clarification P. R. Davara Mayur K. Aviya Naval M. Kabariya 9786138957379
Prickly Pear Juice Clarification

ISBN: 9786138957379 / Angielski / Miękka / 2021 / 84 str.

ISBN: 9786138957379/Angielski/Miękka/2021/84 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P. R. Davara; Mayur K. Aviya; Naval M. Kabariya
cena: 204,83

 Entwicklung eines extrudierten Snackprodukts, das Karottenpaste enth?lt P. R. Davara Rofil R. Bhanvadiya Prakash M. Sirwani 9786207959518
Entwicklung eines extrudierten Snackprodukts, das Karottenpaste enth?lt

ISBN: 9786207959518 / Niemiecki

ISBN: 9786207959518/Niemiecki

Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.)
P. R. Davara; Rofil R. Bhanvadiya; Prakash M. Sirwani
cena: 356,56

 1  2  Następna

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia