• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Electromagnetic Radiations in Food Science » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Electromagnetic Radiations in Food Science

ISBN-13: 9783642771088 / Angielski / Miękka / 2011 / 244 str.

Ionel Rosenthal
Electromagnetic Radiations in Food Science Ionel Rosenthal 9783642771088 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Electromagnetic Radiations in Food Science

ISBN-13: 9783642771088 / Angielski / Miękka / 2011 / 244 str.

Ionel Rosenthal
cena 401,58
(netto: 382,46 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 385,52
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This book has been written for those whose interests bridge food processing and physicochemical aspects of radiation. It is not intended to be a comprehensive review of publications concerning foods and radiations. Instead, it is an attempt to familiarize the reader with pertinent knowledge of a unified, interdisciplinary concept of various electromagnetic radiations and corresponding effects on foods. Consideration was given to similarities and differ ences between various segments of the electromagnetic spectrum. The broad approach of this book was considered to be crucial for cross-discipline comparisons. The reader is introduced to the electromagnetic spectrum in the Prologue and then the book follows the wavelengths, from short to long values. Chapter 1 deals with ionizing radiation: historical background, sources of radiation employed in food treatment, units of measurement, and fundamentals of radiation chemistry. A survey of potential applications of ionizing radiation in food technology is followed by a description of methods for radiation dosimetry. Safety and wholesomeness of irradiated foods, analytical methods for postirradiation dosimetry in foods, and consumer acceptance of food irradiation conclude this section. Chapter 2 intrudes into the next segment of the spectrum: ultra violet-visible radiation. The general presentation of this electro magnetic emission and illumination source enables the discussion of its effects on foods, including applications in food analysis."

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Agriculture - Forestry
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Biochemia
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Advanced Series in Agricultural Sciences
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783642771088
Rok wydania:
2011
Wydanie:
Softcover Repri
Numer serii:
000170340
Ilość stron:
244
Waga:
0.39 kg
Wymiary:
23.5 x 15.5
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Prologue Electromagnetic Radiation.- 1 Ionizing Radiation.- 1.1 Sources and Units of Measurement of Ionizing Radiation.- 1.1.1 Sources of Ionizing Radiation.- 1.1.2 Units of Measurement.- 1.2 Interaction of Ionizing Radiation with Matter. Chemistry of Radiation.- 1.2.1 Interaction of Ionizing Radiation with Matter.- 1.2.2 Radiation Chemistry.- 1.3 Applications of Ionizing Radiation in Food Technology.- 1.4 Radiation Dosimetry (M. Faraggi).- 1.4.1 Physical Dosimetric Methods.- 1.4.2 Chemical Dosimetric Methods.- 1.5 Safety and Wholesomeness of Irradiated Foods.- 1.6 Analytical Methods for Postirradiation Dosimetry of Foods.- 1.6.1 Measurements of Physical Effects.- 1.6.2 Measurements of Chemical Effects.- 1.6.3 Microbiological and Biological Methods.- 1.6.4 Conclusions.- 1.7 Consumer Acceptance of Food Irradiation.- 2 Ultraviolet-Visible Radiation.- 2.1 The Definition of Ultraviolet-Visible Radiation.- 2.2 Interactions Between Ultraviolet-Visible Radiation and Matter.- 2.2.1 Absorption and Emission of Light.- 2.2.2 Polarized Light.- 2.3 Photooxidation.- 2.4 Illumination Sources and Units of Measurement.- 2.4.1 Illumination Sources.- 2.4.2 Units of Measurement.- 2.5 Biological Effects and Safety Aspects of Ultraviolet-Visible Radiation.- 2.6 Effects of Ultraviolet-Visible Radiation on Foods.- 2.6.1 The Color of Foods.- 2.6.2 Beneficial Effects of Light in Production of Foods.- 2.6.3 Photodegradation of Foods.- 2.6.4 Light Absorbers and Photoinitiators in Foods.- 2.6.5 Constituents of Foods Sensitive to Photodegradation.- 2.7 Applications of Ultraviolet-Visible Radiation in Food Analysis.- 3 Infrared Radiation.- 3.1 The Definition of Infrared Radiation.- 3.2 Sources of Infrared Radiation.- 3.3 Infrared Heating in Food Processing.- 3.4 Analytical Applications of Infrared Radiation.- 4 Microwave Radiation.- 4.1 The Definition of Microwave Radiation.- 4.2 Molecular Mechanisms of Heating with Microwaves.- 4.3 Equipment for Microwave Heating.- 4.4 Applications of Microwave Heating in the Food Industry.- 4.5 Materials for Food Containers for Microwave Treatment.- 4.6 Safety Aspects of Microwave Heating Equipment.- 4.7 Analytical Applications of Microwave Radiation.- 5 Case Studies.- 5.1 Suppression of Postharvest Pathogens of Fresh Fruits and Vegetables by Ionizing Radiation (R. Barkai-Golan).- 5.1.1 Introduction.- 5.1.2 Radiation Effects on Pathogens.- 5.1.3 Radiation Effects on Disease Development.- 5.1.4 Pathological and Microbiological Problems Following Irradiation.- 5.1.5 Conclusions.- 5.2 Decontamination of Poultry Meat by Ionizing Radiation (I. Klinger and M. Lapidot).- 5.2.1 Microbiological Quality of Processed Poultry Meat.- 5.2.2 Pathogenic Bacterial Contaminants of Poultry Meat.- 5.2.3 Decontamination of Poultry Meat by Ionizing Radiation.- References.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia