• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Wine Safety, Consumer Preference, and Human Health » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Wine Safety, Consumer Preference, and Human Health

ISBN-13: 9783319796383 / Angielski / Miękka / 2018 / 323 str.

M. Victoria Moreno-Arribas; Begona Bartolome Sualdea
Wine Safety, Consumer Preference, and Human Health M. Victoria Moreno-Arribas Begona Bartolom 9783319796383 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Wine Safety, Consumer Preference, and Human Health

ISBN-13: 9783319796383 / Angielski / Miękka / 2018 / 323 str.

M. Victoria Moreno-Arribas; Begona Bartolome Sualdea
cena 401,58
(netto: 382,46 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 385,52
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Cooking > General
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783319796383
Rok wydania:
2018
Wydanie:
Softcover Repri
Ilość stron:
323
Waga:
0.47 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 1.8
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Preface.- Part I. Wine Safety.- 1. Undesirable Compounds and Spoilage Microorganisms in Wines.- 2. Utilization of Natural and By-products to Improve Wine Safety.- 3. Applications of New Technologies in Wine Production and Quality and Safety control.- 4. Genetic Improvement and Genetically Modified Microorganisms.- 5. Global Climate Change and Wine Safety.- Part II. Wine Consumer Preferences.- 6. Wine Quality Perception: A Sensory Point of View.- 7. Wine Preference and Wine Aroma Perception.- 8. Dealcoholized Wines and Low Alcohol Wines.- 9. Sustainability and Organic Wine Production.- 10. Dietary Supplements/Nutraceuticals Made from Grapes and Wines.- Part III. Wine and Health.- 11. Mechanism of the Protective Effects of Wine Intake on Cardiovascular Disease.- 12. Role of Wine Components on Inflammation and Chronic Diseases.- 13. Interactions Between Wine Polyphenols and Gut Microbiota.- 14. Neuroprotective Effects Associated with Wine and Its Phenolic Constituents.- 15. Metabolomic Approaches in the Study of Wine Benefits in Human Health.- Index.

M. Victoria Moreno-Arribas, CSIC-UAM, CIAL-Institute of Food Science Research, Nicolas Cabrera 9, 28049 Madrid, Spain

Begoña Bartolomé Suáldea, CSIC-UAM, CIAL-Institute of Food Science Research, Nicolás Cabrera 9, 28049 Madrid, Spain

The book describes emergent investigations related to wine safety and quality, showing the relationship between these concerns and consumer preferences, with a special emphasis on the beneficial effects of wine on human health. The first part of the book describes the most relevant aspects of wine safety, emphasizing the advances offered by new technologies and biotechnological progress, as well as the impact of global climate change. The second part deals with consumer preferences, a topic little discussed in previous texts, but that has gained traction not only from the scientific point of view, but also at the industrial and social level. Finally, the last section provides an opportunity for deeper recapitulation of the beneficial effects of wine and its components on human health, including novel experimental approaches and data interpretation. From the point of view of chemical and sensory complexity,as well as human health, wine is a model product that has been the focus of extensive research, with findings over the last several years being of increasing interest to winemakers, researchers and consumers.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia