• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Ultimate Guide to Sugars and Sweeteners: Discover the Taste, Use, Nutrition, Science, and Lore of Everything from Agave Nectar to Xylitol » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Ultimate Guide to Sugars and Sweeteners: Discover the Taste, Use, Nutrition, Science, and Lore of Everything from Agave Nectar to Xylitol

ISBN-13: 9781615192168 / Angielski / Miękka / 2014 / 288 str.

Philippa Sandall; Alan Barclay; Jennie Brand-Miller
The Ultimate Guide to Sugars and Sweeteners: Discover the Taste, Use, Nutrition, Science, and Lore of Everything from Agave Nectar to Xylitol Philippa Sandall Alan Barclay Jennie Brand-Miller 9781615192168 Experiment - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Ultimate Guide to Sugars and Sweeteners: Discover the Taste, Use, Nutrition, Science, and Lore of Everything from Agave Nectar to Xylitol

ISBN-13: 9781615192168 / Angielski / Miękka / 2014 / 288 str.

Philippa Sandall; Alan Barclay; Jennie Brand-Miller
cena 65,14 zł
(netto: 62,04 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 64,79 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

"Whether you're a healthcare provider, a chef, or simply a foodie, you'll find The Ultimate Guide to Sugars and Sweeteners an accurate and complete resource."--Hope Warshaw, MMSC, RD, CDE, BC-ADM, best-selling author of The Diabetes Food and Nutrition Bible and Diabetes Meal Planning Made Easy

An all-in-one reference to sugars and sweeteners--for any sweet-toothed consumer who also craves the facts

Today, supermarkets and natural food stores feature a bewildering variety of sugars and alternative sweeteners. The deluge of conflicting information doesn't help. If choosing a sweetener leaves you scratching your head, this handy guide will answer all of your questions--even the ones you didn't know to ask:

  • Which sweeteners perform well in baking?
  • Will the kids notice if I sub in stevia?
  • What's the best pick if I'm watching my waistline, blood sugar, or environmental impact?
  • Are any of them really superfoods . . . or toxic?
Perfect for foodies, bakers, carb counters, parents, chefs, and clinicians, this delightfully readable book features more than 180 alphabetical entries on natural and artificial sweeteners, including the usual suspects (table sugar, honey), the controversial (aspartame, high-fructose corn syrup), the hyped (coconut sugar, monk fruit sweetener), and the unfamiliar (Chinese rock sugar, isomaltulose). You'll also find myth-busting Q&As, intriguing trivia, side-by-side comparisons of how sweeteners perform in classic baked goods, and info on food-additive regulations, dental health, the glycemic index, and more. Your sweet tooth is in for a real education

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Reference > Consumer Guides
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Nutrition
Cooking > Specific Ingredients - General
Wydawca:
Experiment
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781615192168
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
288
Waga:
0.41 kg
Wymiary:
20.83 x 13.72 x 2.29
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane
Sandall, Philippa Philippa Sandall is editor of the University of Sy... więcej >
Barclay, Alan Alan Barclay, PhD is a consultant dietitian who wo... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia