• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Starch Structure, Functionality and Application in Foods » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Starch Structure, Functionality and Application in Foods

ISBN-13: 9789811506246 / Angielski / Miękka / 2021 / 188 str.

Shujun Wang
Starch Structure, Functionality and Application in Foods Shujun Wang 9789811506246 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Starch Structure, Functionality and Application in Foods

ISBN-13: 9789811506246 / Angielski / Miękka / 2021 / 188 str.

Shujun Wang
cena 605,23
(netto: 576,41 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 578,30
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Biochemia
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9789811506246
Rok wydania:
2021
Ilość stron:
188
Waga:
0.27 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 1.02
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Chapter 1. History of Starch Research.- Chapter 2. Botanical Sources of Starch.- Chapter 3. Fine Structure of Amylose and Amylopectin.- Chapter 4. Multi-scale Structures of Starch Granules.- Chapter 5. Amylose-Lipid Complex.- Chapter 6. Phase Transitions of Starch and Molecular Mechanisms.- Chapter 7. Rheological, Pasting and Textural Properties of Starch.- Chapter 8. Starch Modification and Application.- Chapter 9. In vitro Starch Digestion: Mechanisms and Kinetic Models.

Dr. Shujun Wang is a Professor at Tianjin University of Science & Technology. He was the recipient of University of Sydney Postdoctoral Research Fellowship, and was a lecturer and then Associate Professor at Tianjin University. His research interests are at the interface between food science and nutrition, and his work has provided new conceptual insights into the structural organization and functionality of starch granules; the mechanism of starch gelatinization and retrogradation; the structural changes of starch; and the interactions between starch, protein and lipids during food processing and their effects on starch functionality and digestibility. He has published over 100 peer-reviewed papers, mostly in leading journals in the field of food science and technology. He received the IFT Tanner Award for the Most Cited Paper of 2015, Best Poster Award at the 61st Australian Cereal Chemistry Conference, and the CIFST Distinguished Young Scientist Award.


The book summarizes the latest research on starch structures and how these structures occur during food processing and storage. Discussing the origins, multi-scale granule structures and functional properties of starch as well as starch digestion, it focuses on the relationship between starch structure and functionality, the phase transition mechanism, the molecular disassembly and self-assembly of starch during food processing and storage and their effects on starch digestion. As such, the book provides a comprehensive overview of starch structure and functionality for researchers and postgraduate students in the field of food chemistry, carbohydrate polymers, polymer chemistry, food ingredients and food processing as well as human nutrition and health.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia