• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Rheology Essentials of Cosmetic and Food Emulsions » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Rheology Essentials of Cosmetic and Food Emulsions

ISBN-13: 9783662517567 / Angielski / Miękka / 2016 / 180 str.

Rudiger Brummer
Rheology Essentials of Cosmetic and Food Emulsions Rudiger Brummer   9783662517567 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Rheology Essentials of Cosmetic and Food Emulsions

ISBN-13: 9783662517567 / Angielski / Miękka / 2016 / 180 str.

Rudiger Brummer
cena 321,26
(netto: 305,96 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 321,26
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Chemia
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Chemical & Biochemical
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Mechanika klasyczna płynów
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783662517567
Rok wydania:
2016
Wydanie:
Softcover Repri
Numer serii:
000022117
Ilość stron:
180
Waga:
0.28 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 1.07
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

From the reviews:

"A wide variety of cosmetic emulsions for a wide variety of applications exists today. For example, face and hand creams for normal, dry or oily skin, body milks and lotions, as well as sun-blockers are to be found on the market. Keeping track of them and their properties is not always easy, although informative product names or partial names (e.g. hand or face cream) clearly indicate their use  and properties. This manual for practitioners provides a detailed overview of the key properties of these products, and also explains the analysis of their characteristic parameters with modern techniques. Written by an expert in flows and flow properties, it focuses on the application of rheological (flow) measurements concerning cosmetic and food emulsions, and the correlation of all these results with findings from other tests ... Many pictures, illustrations, graphs and tables help the readers to bring their measurement of cosmetic emulsions in their daily work to an up-to-date standard. ... This book is especially recommended to scientists and practitioners in cosmetics as well as food science industry, but also to those working at universities in this special field." (Advances in Food Sciences, Vol. 28 (4), 2006)

"In this nice 180-pages books Dr.Rüdiger Brummer, head of Rheology and Thermal Analysis Department at Beiersdorf AG, gives us a wide and well structured overview of rheology of emulsions, focusing his attention on cosmetic products. ... a nice and useful book which will help readers yet unfamiliar to the measurement of cosmetic emulsions in their daily work as well as to the more experienced who seek additional special tips and tricks and new ideas in a really exciting field such as the rheology of cosmetics." (Andrea Mitarotonda, Applied Rheology, Vol. 17 (2), 2006)

Introduction.- A Trip Back in Time.- Skin and ist Care.- Emulsions, some Theoretical Aspects.- Basic Pysical and Mathematical Principles.- Measuring Instruments.- Important Test Methods.- Analysis of Measuring Results.- Interpretation.- Calibration/Validation.- Tips and Tricks.- Definition and Cosmetics.- Excursion in the World of Food



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia