• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Omega-3 fatty acids attenuate DNA damage in experimental diabetes » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Omega-3 fatty acids attenuate DNA damage in experimental diabetes

ISBN-13: 9783659664762 / Angielski / Miękka / 2014 / 148 str.

Hussein Jihan;Taha Mamdouh;Mohamed Sahar
Omega-3 fatty acids attenuate DNA damage in experimental diabetes Hussein Jihan                            Taha Mamdouh                             Mohamed Sahar 9783659664762 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Omega-3 fatty acids attenuate DNA damage in experimental diabetes

ISBN-13: 9783659664762 / Angielski / Miękka / 2014 / 148 str.

Hussein Jihan;Taha Mamdouh;Mohamed Sahar
cena 277,53
(netto: 264,31 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 277,53
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Supplementation of omega-3 fatty acids is very effective in reducing oxidative stress through the improvement of antioxidant enzymes activities . Fish and flaxseed oils are nutritional supplements have a high concentration of omega-3 fatty acids.Flax seed oil is rich in alpha linolenic acid (ALA) while fish oil is rich in eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA). In this study we aimed to compare the effects of flaxseed and fish oils in reducing oxidative stress especially in attenuating DNA damage through the evaluation of urinary 8-hydroxyguanosine (8-OHdG) in experimental diabetes. The main finding in our study was the reduction of urinary isoprostanes and 8-OHdH, in addition to the reduction of insulin resistance during diabetes. In conclusion, flaxseed and fish oils administration has a potential effect on decreasing insulin resistance in diabetic rats through the scavenging of free radicals and increasing superoxide dismutase . This study also concluded that, fish oil was more effective than flaxseed oil.

Supplementation of omega-3 fatty acids is very effective in reducing oxidative stress through the improvement of antioxidant enzymes activities . Fish and flaxseed oils are nutritional supplements have a high concentration of omega-3 fatty acids.Flax seed oil is rich in alpha linolenic acid (ALA) while fish oil is rich in eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA). In this study we aimed to compare the effects of flaxseed and fish oils in reducing oxidative stress especially in attenuating DNA damage through the evaluation of urinary 8-hydroxyguanosine (8-OHdG) in experimental diabetes. The main finding in our study was the reduction of urinary isoprostanes and 8-OHdH , in addition to the reduction of insulin resistance during diabetes. In conclusion, flaxseed and fish oils administration has a potential effect on decreasing insulin resistance in diabetic rats through the scavenging of free radicals and increasing superoxide dismutase . This study also concluded that ,fish oil was more effective than flaxseed oil.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Biochemia
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659664762
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
148
Waga:
0.23 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.86
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Prof.Jihan Seid Hussein,Professor of Medical Biochemistry, National Research Centre,Egypt.Member of several international scientific societies ,awarded a scientific encouragement prize in Biotechnology of the National Research Centre in 2011. Holds a Scientific Excellence Award for the research outputs for the years 2009, 2010, 2011,2012 and 2013.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia