• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Nutritionism: The science and politics of dietary advice » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Nutritionism: The science and politics of dietary advice

ISBN-13: 9781743316924 / Angielski / Miękka / 2013 / 362 str.

Gyorgy Scrinis
Nutritionism: The science and politics of dietary advice Scrinis, Gyorgy 9781743316924 Taylor and Francis - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Nutritionism: The science and politics of dietary advice

ISBN-13: 9781743316924 / Angielski / Miękka / 2013 / 362 str.

Gyorgy Scrinis
cena 204,40
(netto: 194,67 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 196,40
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

'Gyorgy Scrinis exposes the folly of the reductionist approach and proposes an alternative food quality paradigm, based on respecting traditional dietary patterns and reducing technological processing. It may offend nutritionists and will upset the food industry, but it could also herald a delicious revolution in our ability to eat well.' - Dr Rosemary Stanton OAM, NutritionistFrom the fear of 'bad nutrients' such as fat and cholesterol, to the celebration of supposedly health-enhancing vitamins and omega-3 fats, our understanding of food and health has been dominated by a reductive scientific focus on nutrients. It is on this basis that butter and eggs have been vilified, yet highly processed foods such as margarine have been promoted as being healthier than whole foods.Gyorgy Scrinis argues that this ideology of nutritionism has narrowed and distorted our appreciation of food quality, while promoting nutrition confusion and nutritional anxieties. The food industry exploits these anxieties by nutritionally modifying their food products, and marketing them with nutritional and health claims.Through a fascinating investigation into such issues as the butter versus margarine debate, the battle between low-fat, low-carb, low-calorie and low-GI weight-loss diets, the limitations of dietary guidelines, and the search for the optimal dietary pattern - from Mediterranean and vegetarian to paleo diets - Scrinis builds a revealing history of the scientific, social, and economic factors driving our modern fascination with nutrition, and explores alternative ways of understanding food quality.

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Nutrition
Social Science > Agriculture & Food (see also Political Science - Public Policy - Agricultur
Wydawca:
Taylor and Francis
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781743316924
Rok wydania:
2013
Ilość stron:
362
Waga:
0.48 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 1.91
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

List of Abbreviations

1. A Clash of Nutritional Ideologies

2. The Nutritionism Paradigm: Reductive Approaches to Nutrients, Food, and the Body

3. The Era of Quantifying Nutritionism: Protective Nutrients, Caloric Reductionism, and Vitamania

4.The Era of Good - and - Bad Nutritionism: Bad Nutrients and Nutricentric Dietary Guidelines

5. The Macronutrient Diet Wars: From the Low-Fat Campaign to Low-Calorie, Low-Carb, and Low-GI Diets

6. Margarine, Butter, and the Trans-Fats Fiasco

7. The Era of Functional Nutritionism: Functional Nutrients, Superfoods, and Optimal Dietary Patterns

8. Functional Foods: Nutritional Engineering, Nutritional Marketing, and Corporate Nutritionism

9. The Food Quality Paradigm: Alternative Approaches to Food and the Body

10. After Nutritionism

Acknowledgments

Appendix: The Nutritionism and Food Quality Lexicon

Notes

Index

Dr Gyorgy Scrinis lectures in food politics at the University of Melbourne.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia