• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Nutrition and Cancer Prevention » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Nutrition and Cancer Prevention

ISBN-13: 9780849339455 / Angielski / Twarda / 2005 / 640 str.

Awad Atif B;Bradford Peter G; Awad B. Awad
Nutrition and Cancer Prevention Awad Atif B                              Bradford Peter G                         Awad B. Awad 9780849339455 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Nutrition and Cancer Prevention

ISBN-13: 9780849339455 / Angielski / Twarda / 2005 / 640 str.

Awad Atif B;Bradford Peter G; Awad B. Awad
cena 991,77
(netto: 944,54 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 957,11
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Epidemiological studies have estimated that approximately 35 percent of cancers are potentially avoidable by nutritional modification. These modifications include strategies such as caloric restriction and limitation of specific macro-nutrient groups. However, recent research indicates that what you eat may well be just as important as what you shun when it comes to avoiding cancer, especially colon, breast, and prostate cancers, which have become epidemic in the Western hemisphere. Nutrition and Cancer Prevention brings together the top experts in nutritive health who present significant evidence that specific dietary micronutrients have the potential to play a role in resisting cancer, modulating its development, or reducing tumor metastasis. As a way of introduction, the book updates the descriptive epidemiology of the major cancers of the Western world, and then discusses the likely mechanisms of action that occur when certain essential nutrients become diet staples. The text moves on to explore the scientific evidence, looking at the various properties of each class of micronutrient, chapter by chapter. These classes include vitamins; minerals, particularly calcium and selenium; phytosterols and polyphenols, which are found in soy and green tea; isothiocyanates found in broccoli, kale, and other cruciferous vegetables; and specialized dietary lipids, including omega-3 fatty acids, linoleic acid, and sphingolipids. The book also dedicates chapters to the roles that obesity and excessive alcohol consumption play in cancer development. we can hope to utilize nutritional interventions to slow the progression of tumor development in the intraepithelial hyperplasia phase before tumor size becomes large enough for diagnosis and probability of metastasis increases. Opportunity exists to stretch this prevention phase so that symptom-free life of the future patient with cancer is prolonged. --from Chapter 2, How Dietary Components Protect from Cancer, Diane M. Harris and Vay Liang W. Go (Possible illustration TABLE 2.1 Partial List of Bioactive Food Components with Cancer-Preventive Properties That Are Detailed in This Volume and Their Primary Food Sources Chapter two)"

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Nutrition
Medical > Oncology - General
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC
Seria wydawnicza:
Nutrition and Disease Prevention;
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849339455
Rok wydania:
2005
Numer serii:
000310042
Ilość stron:
640
Waga:
0.96 kg
Wymiary:
23.67 x 16.05 x 3.78
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Introduction. Dietary Components that Protect from Cancer: Vitamins. Dietary Components that Protect from Cancer: Minerals. Dietary Components that Protect from Cancer: Phytosterols. Dietary Components that Protect from Cancer: Polyphenols. Dietary Components that Protect from Cancer: Isothiocyanates. Dietary Components that Protect from Cancer: Saponins., Dietary Components that Protect from Cancer: Specialized Lipids. Dietary Cancer Risk Factors.

Atif B. Awad, Peter G. Bradford



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia