• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Nutrition: Chemistry and Biology, Second Edition » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Nutrition: Chemistry and Biology, Second Edition

ISBN-13: 9780849385049 / Angielski / Twarda / 1998 / 368 str.

Julian E. Spallholz; Mallory Boylan; Lee Mallory Boylan
Nutrition: Chemistry and Biology, Second Edition Spallholz, Julian E. 9780849385049 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Nutrition: Chemistry and Biology, Second Edition

ISBN-13: 9780849385049 / Angielski / Twarda / 1998 / 368 str.

Julian E. Spallholz; Mallory Boylan; Lee Mallory Boylan
cena 701,49
(netto: 668,09 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 680,04
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

This work offers a comprehensive overview of the chemistry and physiology of nutrition to students majoring in the general areas of nutrition, food science, exercise, and the premedical fields. This textbook includes refresher chapters on basic principles of inorganic and organic chemistry, biochemistry, and thermodynamic principles relating to nutrition. Topics addressed include: how nutrients are utilized at the cellular and organ system level, the role of nutrients in metabolism, and the role of vitamins and minerals in enzyme activity.

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Nutrition
Medical > Nutrition
Science > Biochemia
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Modern Nutrition
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849385049
Rok wydania:
1998
Numer serii:
000015392
Ilość stron:
368
Waga:
0.64 kg
Wymiary:
24.64 x 15.8 x 2.39
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

"One of the most noteworthy features of this volume is the presence of many useful tables, equations, and figures."
-Ming-Ho Yu, PhD, Western Washington University, Bellingham, Washington, USA

"…this is a well-organized and comprehensive volume on advanced nutrition. This impressive book would be a valuable text for advanced nutrition or nutritional biochemistry courses. For dietetics professionals and nutritionists, the book would also be a valuable resource on the chemical and biological aspects of nutrients."
-Ming-Ho Yu, PhD, Western Washington University, Bellingham, Washington, USA

The Elements of Life
Macronutrients: The Energy Nutrients
Carbohydrates
Lipids
Proteins
Micronutrients: The Catalysts
Vitamins
Minerals
Water: The Most Important Nutrient
Bioavailability of Nutrients
Nutrient Digestion
Nutrient Absorption
Cellular Metabolism
Body Energy
Components of Cells
Energy Utilization
Catabolic Pathways
Anabolic Pathways
Nucleic Acids, Genes, and Protein Synthesis
Metabolic Aspects
Free Radicals, Lipid Peroxidation, and the Antioxidants
Digestive and Metabolic Interactions between Medications and Nutrients/Foods
Nutrient Metabolism and Dietary Recommendations
Appendices
Basic Concepts in Chemistry and Biology
Photosynthesis
References

Spallholz, Julian E.; Boylan, Mallory; Driskell, Judy A.

Spallholz, Julian E. Spallholz, Texas Tech University, Lubbock.... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia