• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

New Aspects of Meat Quality: From Genes to Ethics » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

New Aspects of Meat Quality: From Genes to Ethics

ISBN-13: 9780323858793 / Angielski / Twarda / 2022

Peter P. Purslow
New Aspects of Meat Quality: From Genes to Ethics Peter P. Purslow 9780323858793 Woodhead Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

New Aspects of Meat Quality: From Genes to Ethics

ISBN-13: 9780323858793 / Angielski / Twarda / 2022

Peter P. Purslow
cena 1121,89 zł
(netto: 1068,47 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1110,42 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Woodhead Publishing
Seria wydawnicza:
Woodhead Publishing Food Science, Technology and Nutrition
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780323858793
Rok wydania:
2022
Numer serii:
000904753
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

1. Introduction

Part I: Developments in Our Understanding the Association Between Muscle Structure and the Basic Eating Qualities of Cooked Meat 2. Muscle Structure, Proteins, and Meat Quality 3. Myogenesis and Muscle Growth and Meat Quality 4. Perimortal Muscle Metabolism and its Effects on Meat Quality 5. What's New in Meat Oxidation? 6. Current Developments in Fundamental and Applied Aspects of Meat Color 7. Advances in the Understanding and Measurement of Meat Texture 8. Developments in Our Understanding of Water-Holding Capacity in Meat 9. Current Challenges in Enhancing the Microbiological Safety of Raw Meat 10. Quality Assurance Schemes in Major Beef-Producing Countries

Part II: New Techniques for Measuring, Predicting and Producing Meat Quality, and How They Help us Minimize Variability in Eating Quality and/or Maximize Value 11. Transcriptomics of Meat Quality 12. Gene and Protein Expression as a Tool to Explain/Predict Meat (and Fish) Quality 13. NMR Spectroscopy and NMR Metabolomics in Relation to Meat Quality 14. X-ray Contrast Tomography and Raman Spectroscopy Methods Show Heat-Induced Changes in Meat 15. Cooking and Novel Postmortem Treatments to Improve Meat Texture 16. New Sources of Animal Proteins: Cultured Meat 17. New Sources of Animal Proteins: Edible Insects

Part III: The Current Qualities of Consumer and Public Perceptions; What is Sustainable, Ethical, Desirable and Healthy 18. Meat Nutritive Value and Human Health 19. Meat and Cancer Evidence for and Against 20. Manipulating the Fatty Acid Composition of Meat to Improve Nutritional Value and Meat Quality 21. Fundamentals of Animal Welfare in Meat Animals and Consumer Attitudes to Animal Welfare 22. How to Work With Large Meat Buyers to Improve Animal Welfare 23. Veterinary Drug Residues in Meat-Related Edible Tissues 24. Specific Veterinary Drug Residues of Concern in Meat Production 25. Ethics of Meat Production and Its Relation to Perceived Meat Quality 26. Ethical and Sustainable Aspects of Meat Production; Consumer Perceptions and System Credibility 27. Sensory Perceptions and New Consumer Attitudes to Meat



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia