• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Multivariate Analysis of Data in Sensory Science: Volume 16 » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Multivariate Analysis of Data in Sensory Science: Volume 16

ISBN-13: 9780444899569 / Angielski / Twarda / 1996 / 347 str.

Naes;Naes; T. Ns
Multivariate Analysis of Data in Sensory Science: Volume 16 Naes, T. 9780444899569 Elsevier Science - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Multivariate Analysis of Data in Sensory Science: Volume 16

ISBN-13: 9780444899569 / Angielski / Twarda / 1996 / 347 str.

Naes;Naes; T. Ns
cena 1351,35 zł
(netto: 1287,00 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1344,00 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The state-of-the-art of multivariate analysis in sensory science is described in this volume. Both methods for aggregated and individual sensory profiles are discussed. Processes and results are presented in such a way that they can be understood not only by statisticians but also by experienced sensory panel leaders and users of sensory analysis.The techniques presented are focused on examples and interpretation rather than on the technical aspects, with an emphasis on new and important methods which are possibly not so well known to scientists in the field. Important features of the book are discussions on the relationship among the methods with a strong accent on the connection between problems and methods. All procedures presented are described in relation to sensory data and not as completely general statistical techniques.Sensory scientists, applied statisticians, chemometricians, those working in consumer science, food scientists and agronomers will find this book of value.

Kategorie:
Nauka, Chemia
Kategorie BISAC:
Science > Chemia - Analityczna
Education > Testing & Measurement
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Elsevier Science
Seria wydawnicza:
Studies in Surface Science and Catalysis
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780444899569
Rok wydania:
1996
Numer serii:
000034431
Ilość stron:
347
Waga:
0.68 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 2.06
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

"This book is recommended to food and sensory scientists, chemometricians, applied statisticians and anyone working in consumer science." --Food Science

Preface. 1. Understanding latent phenomena (E. Risvik). 2. Experimental design (E.A. Hunter). 3. Preference mapping for product optimization (J.A. McEwan). 4. Analysing complex sensory data by non-linear artificial neural networks (K. Kvaal, J.A. McEwan). 5. Relationships between sensory measurements and features extracted from images (K. Kvaal, P. Baardseth, U.G. Indahl, T. Isaksson). 6. Analysing differences among products and panelists by multidimensional scaling (R. Popper, H. Heymann). 7. Procrustes analysis in sensory research (G. Dijksterhuis). 8. Generalised canonical analysis of individual sensory profiles and instrumental data (E. van der Burg, G. Dijksterhuis). 9. Defining and validating assessor compromises about product distances and attribute correlations (P. Schlich). 10. Analysing individual profiles by three-way Factor analysis (P.M. Brockhoff, D. Hirst, T. Næs). Index.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia