• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Kinetic and Thermodynamic Properties of Bovine Kidney Uricase » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Kinetic and Thermodynamic Properties of Bovine Kidney Uricase

ISBN-13: 9783639705881 / Angielski / Miękka / 2013 / 96 str.

Meraj Munazzah;Javed Sadia;Irfan Rao
Kinetic and Thermodynamic Properties of Bovine Kidney Uricase Meraj Munazzah                           Javed Sadia                              Irfan Rao 9783639705881 Scholars' Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Kinetic and Thermodynamic Properties of Bovine Kidney Uricase

ISBN-13: 9783639705881 / Angielski / Miękka / 2013 / 96 str.

Meraj Munazzah;Javed Sadia;Irfan Rao
cena 268,56
(netto: 255,77 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 268,56
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Uricase is an important enzyme in the metabolism of purines catalyzing the oxidation of uric acid in the presence of oxygen, producing allantion, H2O2 and CO2. In humans and great apes, uric acid is the final product of the purine catabolism pathway - lower organisms express uricase which further degrades uric acid, however due to nonsense mutations in the urate oxidase gene (UOX pseudogene) it is not expressed in humans. Uricase enzyme was isolated from bovine kidney. The activity of crud uricase noted was3721.04 U/mL and 135.681 U/mg specific activity with 27.426 mg/mL of protein contents. The activity 9581.843 U/mL and specific activity 534.641 U/mg were obtained when enzyme was subjected to ammonium sulfate precipitation technique at 50% saturation. The rate of irreversible thermal denaturation was determined by incubating the Uricase at different temperatures ranging from 37 - 60 C. Half-life decreased from 660 to 149.4 min after heating at 60 C as compared to 37 C. The enzyme had positive S*, H* and G*."

Uricase is an important enzyme in the metabolism of purines catalyzing the oxidation of uric acid in the presence of oxygen, producing allantion, H2O2 and CO2. In humans and great apes, uric acid is the final product of the purine catabolism pathway - lower organisms express uricase which further degrades uric acid, however due to nonsense mutations in the urate oxidase gene (UOX pseudogene) it is not expressed in humans. Uricase enzyme was isolated from bovine kidney. The activity of crud uricase noted was3721.04 U/mL and 135.681 U/mg specific activity with 27.426 mg/mL of protein contents. The activity 9581.843 U/mL and specific activity 534.641 U/mg were obtained when enzyme was subjected to ammonium sulfate precipitation technique at 50% saturation. The rate of irreversible thermal denaturation was determined by incubating the Uricase at different temperatures ranging from 37 - 60°C. Half-life decreased from 660 to 149.4 min after heating at 60°C as compared to 37°C. The enzyme had positive ∆S*, ∆H* and ∆G*.

Kategorie:
Nauka, Chemia
Kategorie BISAC:
Science > Chemia
Wydawca:
Scholars' Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783639705881
Rok wydania:
2013
Ilość stron:
96
Waga:
0.15 kg
Wymiary:
22.91 x 15.19 x 0.58
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Dr. Munazzah Meraj, PhD Biochemistry, studied at University of Agriculture, Faisalabad. Assistant Professor at Peoples University of Medical and Health Sciences, Nawabshah, Pakistan.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia