• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Hen Eggs : Basic and Applied Science » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Hen Eggs : Basic and Applied Science

ISBN-13: 9780849340055 / Angielski / Twarda / 1996 / 204 str.

Takehiko Yamamoto;Lekh Raj Juneja;Hajime Hatta
Hen Eggs : Basic and Applied Science Takehiko Yamamoto Lekh Raj Juneja Hajime Hatta 9780849340055 Taylor & Francis - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Hen Eggs : Basic and Applied Science

ISBN-13: 9780849340055 / Angielski / Twarda / 1996 / 204 str.

Takehiko Yamamoto;Lekh Raj Juneja;Hajime Hatta
cena 967,58
(netto: 921,50 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 965,58
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Explores the use of eggs for food, industrial and pharmaceutical applications. The text covers the chemistry, biology and function of lipids, carbohydrates, proteins and other materials of eggs. The lipids chemistry, glycochemistry, immunochemistry and protein chemisty of eggs is focused upon. The merits of egg materials over others used in the same products are also discussed. Novel applications of eggs and egg products are included along with up-to-date technical information.

The egg is a chemical storehouse-within an incubating egg a complicated set of chemical reactions take place that convert the chemicals into a living animal. Using hen eggs as a model, this new text explores the use of eggs for food, industrial, and pharmaceutical applications. It covers the chemistry, biology, and function of lipids; carbohydrates; proteins; yolk antibody (IgY); and other materials of eggs. The novel merits of egg materials over others used in the same products are also discussed. These areas of egg technology have never been compiled before in one source.

Kategorie:
Nauka, Chemia
Kategorie BISAC:
Nature > Birdwatching Guides
Science > Chemia - Organiczna
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Taylor & Francis
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849340055
Rok wydania:
1996
Ilość stron:
204
Waga:
0.56 kg
Wymiary:
26.62 x 17.48 x 1.75
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Structure of Hen Eggs and Physiology of Egg Laying, T. Okubo, S. Akachi, and H. Hatta General Chemical Composition of Hen Eggs, S. Sugino, T. Nitoda, and L.R. Juneja Nutritive Evaluation of Hen Eggs, M. Guiterrez, H. Takahashi, and L.R. Juneja Insights into the Structure-Function Relationships of Ovalbumin, Ovotransferrin, and Lysozyme, H.R. Ibrahim Egg Yolk Lipids, L.R. Juneja Glycochemistry of Hen Eggs, M. Koketshu Chemical and Physicochemical Properties of Hen Eggs and Their Application in Foods, H. Hatta, T. Hagi, and K. Hirano Enzymes in Unfertilized Hen Eggs, A. Seko, L.R. Juneja, and T. Yamamoto Cell Proliferation-Promoting Activities in Unfertilized Eggs, A. Seko and L.R. Juneja Egg Yolk Antibody, IgY and Its Application, H. Hatta, M. Ozeki, and K. Tsuda Microbiology of Eggs, M. Kobayashi, M.A. Gutierrez, and H. Hatta

Yamamoto, Takehiko; Juneja, Lekh Raj; Hatta, Hajime; Kim, Mujo



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia