• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Handbook of Sugar Refining: A Manual for the Design and Operation of Sugar Refining Facilities » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Handbook of Sugar Refining: A Manual for the Design and Operation of Sugar Refining Facilities

ISBN-13: 9780471183570 / Angielski / Twarda / 2000 / 768 str.

Chung-Chi Chou
Handbook of Sugar Refining: A Manual for the Design and Operation of Sugar Refining Facilities Chou, Chung Chi 9780471183570 John Wiley & Sons - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Handbook of Sugar Refining: A Manual for the Design and Operation of Sugar Refining Facilities

ISBN-13: 9780471183570 / Angielski / Twarda / 2000 / 768 str.

Chung-Chi Chou
cena 2397,20 zł
(netto: 2283,05 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 2384,10 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This book provides a reference work on the design and operation of cane sugar manufacturing facilities. It covers cane sugar decolorization, filtration, evaporation and crystallization, centrifugation, drying, and packaging,

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Cooking > Methods - Canning & Preserving
Technology & Engineering > Agriculture - General
Wydawca:
John Wiley & Sons
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780471183570
Rok wydania:
2000
Ilość stron:
768
Waga:
1.19 kg
Wymiary:
24.31 x 16.51 x 4.06
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Glosariusz/słownik
Wydanie ilustrowane

INTRODUCTION TO SUGAR REFINING.

Glossary of Terms and Definitions (C. Chou).

Sugar Refining Processes and Equipment (C. Chou).

Automation in a Raw Cane Sugar Factory (R. Kwok & E. Lam).

Raw Sugar Storage and Handling (H. Chang & C. Chou).

REFINING PROCESS AND OPERATIONS.

Affination (T. Pearson).

Phosphatation for Turbidity and Color Removal (R. Riffer).

Carbonation for Turbidity and Color Removal (P. Rein).

Granular Carbon Decolorization System (P. Field & H. Benecke).

Pulsed–Bed Moving–Granular Activated Carbon System (J.–H. Liang).

Ion–Exchange Resin Process for Color and Ash Removal (D. Bouree & F. Rousset).

Filtration Processes (C. Chou).

Evaporation Theory and Practices (W. Kampen).

White Sugar Boiling and Crystallization (C. Chou).

Centrifugation Operation (G. Grimwood).

Refined Sugar Drying, Conditioning, and Storage (D. Meadows).

Packaging, Warehousing, and Shipping of Refined Products (J.–P. Merle).

Remelt and Recovery House Operations, (C. Chou).

Application of Membrane Technology in Sugar Manufacturing (M. Saska).

REFINERY DESIGN AND PROCESS CONTROL.

Refining Design Criteria (C. Chou).

Process Selection (R. Riffer).

Instrumentation for Process Control (W. Simoneaux).

Operational Computers (R. Burke).

Automation of a Sugar Refinery (N. Mera).

Integration of Raw and Refined Sugar Operations (S. Clarke).

Off–Crop Sugar Refining for a Back–End Refinery (R. Lionnet).

Energy Conservation for Sugar Refining (J. Tillman).

Technical Control for Sucrose Loss (J. Dowling).

Microbiological Control in Sugar Manufacturing and Refining (D. Day).

Refinery Maintenance Program (G. Fawcett & C. Chou).

Environmental Quality Assurance (C. Chou).

SPECIALTY SUGAR PRODUCTS.

Brown or Soft Sugar (J. Thompson).

Areado Soft Sugar Process (L. Bento & F. Bartolo).

Liquid Sugar Production (L. Anhaiser).

Microcrystalline Sugar (C. Chou).

CHEMISTRY OF SUGAR REFINING.

Refining Quality of Raw Sugar (S. Clarke).

Nonsugars and Sugar Refining (R. Riffer).

Analysis of Sugar and Molasses (W. Altenburg).

Appendix.

About the Editor/Author.

Index.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia