• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Handbook of Clinical Nutrition and Stroke » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Handbook of Clinical Nutrition and Stroke

ISBN-13: 9781627039390 / Angielski / Miękka / 2015 / 310 str.

Mandy L. Corrigan; Arlene A. Escuro; Donald F. Kirby
Handbook of Clinical Nutrition and Stroke Mandy L. Corrigan Arlene A. Escuro Donald F. Kirby 9781627039390 Humana Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Handbook of Clinical Nutrition and Stroke

ISBN-13: 9781627039390 / Angielski / Miękka / 2015 / 310 str.

Mandy L. Corrigan; Arlene A. Escuro; Donald F. Kirby
cena 442,79
(netto: 421,70 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 424,07
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Handbook of Clinical Nutrition and Stroke is a comprehensive reference on nutrition for the multidisciplinary team caring for stroke patients. Targeting physicians, nurse practitioners, clinical dietitians, and advanced allied health and medical students, this volume provides an introduction on the different types of stroke, associated risk factors, and uniquely featured global perspectives on stroke. In addition to discussing stroke risk factors, the book expands upon treatment and management from the acute care setting through rehabilitation, captures the lifespan of patients affected by stroke, and discusses the progression of the nutrition care plan. Containing the most up-to-date, evidence based information currently available, Handbook of Clinical Nutrition and Stroke is a valuable resource for clinicians working with the stroke population.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Medical > Nutrition
Science > Biochemia
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Humana Press
Seria wydawnicza:
Nutrition and Health
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781627039390
Rok wydania:
2015
Wydanie:
2013
Numer serii:
000115687
Ilość stron:
310
Waga:
0.48 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 1.8
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

From the book reviews:

"This book covers all aspects of nutrition care for individuals who have had a stroke. The purpose is to serve as a reference for the multidisciplinary team caring for the stroke patient. ... This can be a good reference for healthcare professionals working with stroke patients from the inpatient perspective to rehabilitation facilities." (Amy Hess-Fischl, Doody's Book Reviews, June, 2013)

Section I: Introduction to Stroke

1. Epidemiology of Stroke 
Irene L. Katzan 

2. Types of Strokes
Joao Gomes and Ari Marc Wachsman

3. Stroke Risk Factors
Gursimran S. Kochhar, Jennifer F.T. Jue and Craig Nielsen

4. Perspectives and Approach to Stroke Prevention and Therapy
Bassal Raad and Michael De Georgia

Section II: Health-related risk factors for stroke

5. Diabetes Mellitus Prevention and Treatment
Andrea Vegh Dunn and Kavita Nyalakonda

6. Hypertension/Hyperlipidemia/Hyperhomocysteinemia and Nutrition Approaches
Katherine Patton

7. Obesity and Stroke
Omer J. Deen, Sulieman Abdal Raheem and Donald F. Kirby

8. Pediatric/Adolescent Stroke
Christina DeTallo, Douglas Henry and Merideth Miller

9. Stroke in Younger and Older Adults
Mei Lu

Section III: Medical management of stroke

10. Medical Management of Stroke
William S. Tierney and J. Javier Provencio

11. Malnutrition in Stroke
Janis Dale, Christine Kijak and Norine Foley

12. Fluid and Electrolyte Management
Melissa Ellis and Tina Resser

13. Nutrition Support
Arlene A. Escuro and Mandy L. Corrigan

14. Enteral Access
Donald F. Kirby and Keely R. Parisian

15. Dysphagia in Stroke
Brian J. Hedman and Amy Calhoun Rosneck

16. Stroke Nursing Care
Stacey Claus and Malissa Mulkey

17. Stroke Rehabilitation
J. Patrick McGowan

18. Ethical Issues in Stroke Patients
Martin L. Smith

19. Suggested Stroke Related Resources for the Practitioner and Patient
Arlene A. Escuro and Mandy L. Corrigan

Mandy L. Corrigan, MPH, RD, LD, CNSC
Cleveland Clinic, Nutrition Support Team, Cleveland, OH, USA

Arlene A. Escuro, MS, RD, LD, CNSC
Cleveland Clinic, Nutrition Therapy, Cleveland, OH, USA

Donald F. Kirby, MD, FACP, FACN, FACG, AGAF, CNSC, CPNS
Cleveland Clinic, Center for Human Nutrition, Department of Gastroenterology, Cleveland, OH, USA

Handbook of Clinical Nutrition and Stroke is a comprehensive reference on nutrition for the multidisciplinary team caring for stroke patients. Targeting physicians, nurse practitioners, clinical dietitians, and advanced allied health and medical students, this volume provides an introduction on the different types of stroke, associated risk factors, and uniquely featured global perspectives on stroke.  In addition to discussing stroke risk factors, the book expands upon treatment and management from the acute care setting through rehabilitation, captures the lifespan of patients affected by stroke, and discusses the progression of the nutrition care plan.

Containing the most up-to-date, evidence based information currently available, Handbook of Clinical Nutrition and Stroke is a valuable resource for clinicians working with the stroke population.

                       



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia