• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Fundamentals of Cheese Science » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Fundamentals of Cheese Science

ISBN-13: 9780834212602 / Angielski / Twarda / 2000 / 588 str.

Patrick Fox;Fox; Paul McSweeney
Fundamentals of Cheese Science Patrick Fox Fox                                      Paul McSweeney 9780834212602 Kluwer Academic/Plenum Publishers - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Fundamentals of Cheese Science

ISBN-13: 9780834212602 / Angielski / Twarda / 2000 / 588 str.

Patrick Fox;Fox; Paul McSweeney
cena 806,99
(netto: 768,56 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 771,08
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Fundamentals of Cheese Science provides comprehensive coverage of the scientific aspects of cheese, emphasizing fundamental principles. The book's 23 chapters cover the chemistry and microbiology of milk for cheesemaking, starter cultures, coagulation of milk by enzymes or by acidification, the microbiology and biochemistry of cheese ripening, the flavor and rheology of cheese, processed cheese, cheese as a food ingredient, public health and nutritional aspects of cheese, and various methods used for the analysis of cheese. The book contains copious references to other texts and review articles. This broadly based resource is written for personnel involved in various production and quality control functions in the cheese industry, senior undergraduates, and post-graduate students.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Kluwer Academic/Plenum Publishers
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780834212602
Rok wydania:
2000
Wydanie:
2000
Ilość stron:
588
Waga:
1.22 kg
Wymiary:
25.91 x 18.03 x 4.32
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Cheese: Historical Aspects. Overview of Cheese Manufacture. Chemistry of Milk Constituents. Bacteriology of Cheese Milk. Starter Cultures. Enzymatic Coagulation of Milk. Post-Coagulation of Renneted Milk Gel. Salting of Cheese Curd. Cheese Yield. Microbiology of Cheese Ripening. Biochemistry of Cheese Ripening. Cheese Flavor. Cheese Rheology and Texture. Factors that Affect Cheese Quality. Acceleration of Cheese Ripening. Fresh Acid-Curd Cheese Varieties. Principal Families of Cheese. Processed Cheese and Substitute or Imitation Cheese Products. Cheese as a Food Ingredient. Pathogens and Food-Poisoning Bacteria in Cheese. Nutritional Aspects of Cheese. Whey and Whey Products. Analytical Methods for Cheese. Table of Sources. Index

Patrick F. Fox Ph.D., D.Sc. is Professor Emeritus of Food Chemistry. Paul L. H. McSweeney Ph.D., is a Senior Lecturer in Food Chemistry.

Fox, Patrick PATRICK FOX is a Minneapolis-based photographer wh... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia