• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food for the Aging Population » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2952079]
• Literatura piękna
 [1850969]

  więcej...
• Turystyka
 [71058]
• Informatyka
 [151066]
• Komiksy
 [35579]
• Encyklopedie
 [23181]
• Dziecięca
 [620496]
• Hobby
 [139036]
• AudioBooki
 [1646]
• Literatura faktu
 [228729]
• Muzyka CD
 [379]
• Słowniki
 [2932]
• Inne
 [445708]
• Kalendarze
 [1409]
• Podręczniki
 [164793]
• Poradniki
 [480107]
• Religia
 [510956]
• Czasopisma
 [511]
• Sport
 [61267]
• Sztuka
 [243299]
• CD, DVD, Video
 [3411]
• Technologie
 [219640]
• Zdrowie
 [100984]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2281]
• Puzzle, gry
 [3363]
• Literatura w języku ukraińskim
 [258]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8020]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food for the Aging Population

ISBN-13: 9780081003480 / Angielski / Twarda / 2016 / 412 str.

Monique Raats; Lisette de Groot; Dieneke Van Asselt
Food for the Aging Population Monique Raats Lisette d Dieneke Va 9780081003480 Woodhead Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food for the Aging Population

ISBN-13: 9780081003480 / Angielski / Twarda / 2016 / 412 str.

Monique Raats; Lisette de Groot; Dieneke Van Asselt
cena 1117,31
(netto: 1064,10 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1110,42
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Food for the Aging Population, Second Edition, is a unique volume that reviews the characteristics of the aging population as food consumers, the role of nutrition in healthy aging, and the design of food products and services for the elderly. The first section of the book discusses the older population as consumers of food and beverages, while the second section covers the extension of functionality into later life. The final section highlights tactics on how to develop food products and services for older people. Fully updated and revised from the first edition, the book covers advances in various fields, introducing a number of new chapters, including, amongst others, topics on the economic determinants of diet in older adults, public policy and older people's diets, and interventions to support healthy eating in later life.

  • Covers the topic of food for an aging population more broadly than any other book on the market
  • Presents a thoroughly revised and updated edition of a very popular and well regarded book
  • Contains new chapters on the implementation of food-related interventions among the elderly population and their relationship to policymakers

Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Nutrition
Medical > Geriatrics
Wydawca:
Woodhead Publishing
Seria wydawnicza:
Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and N
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780081003480
Rok wydania:
2016
Numer serii:
000442047
Ilość stron:
412
Waga:
0.72 kg
Wymiary:
22.91 x 15.19 x 2.39
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Part I: Understanding Older People as Consumers of Food and Beverages 1. Older People, Food, and Satisfaction With Life 2. Control of Food Intake in Aging 3. Sensory Perception of Food and Aging 4. Social Significance of Older People's Meals-Balancing Adaptive Strategies Between Ideals and Structure 5. Gender and Food in Later Life: Shifting Roles and Relationships 6. Older People's Consumption of Alcoholic Beverages: Social Significance and Health 7. Economic Determinants of Diet in Older Adults

Part II: Extending Functionality Into Later Life 8. Aging and Changes in Body Composition 9. Interaction Between Diet and Physical Activity in Older People 10. Drug-Nutrition Interactions in Older People 11. Dietary Patterns and Healthy Aging

Part III: Developing Food Products and Services for Older People 12. Public Policy and Older People's Diets 13. The Aging Marketplace: Implications for Food Marketers 14. Interventions to Support Healthy Eating in Later Life 15. Food Safety and Older People 16. Designing New and Functional Foods for the Aging 17. Food Packaging and Older Adults

Dr Monique Raats is Co-Director of the Food, Consumer Behaviour and Health Research Centre at the University of Surrey, UK. Professor in Nutrition and Ageing, Wageningen University, The Netherlands



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia