• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Environmental Contaminants in Food » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Environmental Contaminants in Food

ISBN-13: 9780849397356 / Angielski / Twarda / 1999 / 600 str.

Moffat Moffat; Colin Moffat;Moffat
Environmental Contaminants in Food Moffat Moffat Colin Moffat Moffat 9780849397356 Blackwell Publishers - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Environmental Contaminants in Food

ISBN-13: 9780849397356 / Angielski / Twarda / 1999 / 600 str.

Moffat Moffat; Colin Moffat;Moffat
cena 926,78 zł
(netto: 882,65 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 906,73 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Written by respected scientists from around the world, Environmental Contaminants in Food presents examples of research activities devoted to ensuring that the input of contaminants into foods is minimized. Chapters detail methods of modern instrumental analysis with specific analytes, with risk assessment, and, uniquely, with sensory assessment and tainting.
An essential text for food producers, quality assurance personnel, and government agencies
Ultimately the source or cause of food contaminants is of relatively minor relevance to consumers, who are more concerned with acute or chronic toxicological effects of exposure to a contaminant. In contrast, food producers and government agencies should strive to minimize environmental contamination of food by studying the uptake, depuration, and movement of contaminants through the food web; by monitoring food products and the environment; and by establishing protocols and legislation to minimize exposure of end users to contaminants in their food. This volume is directed at food scientists and technologists; ingredients suppliers; quality assurance personnel; analytical chemists and public analysts; and chemists and microbiologists working within environmental health laboratories.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Mikrobiologia
Science > Chemia - Analityczna
Wydawca:
Blackwell Publishers
Seria wydawnicza:
Issues in Academic Ethics
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849397356
Rok wydania:
1999
Numer serii:
000028147
Ilość stron:
600
Waga:
1.22 kg
Wymiary:
24.33 x 15.6 x 4.17
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

"…deals with the important and timely food safety issue of environmental contaminants in food. …The methodology, source, occurrence, significance, risk assessment and regulatory standards for these environmental contaminants are discussed and the information can be used as reference material by food scientists, technologists, ingredient suppliers, quality assurance personnel, analytical chemists, regulatory scientists, administrators and those in positions to advise the public, industry or government. …Each chapter was well referenced and the index allowed easy access to specific topics."

- Dr. Yukio Kakuda, Department of Food Science, University of Guelph, in Food Research International, 2002

Preface, C.F. Moffat and K.J. WhittleIntroduction, C.F. Moffat and K.J. Whittle Quantification, Sensitivity and Quality ControlGas Chromatography and Mass Spectroscopy Techniques, T. WinQuantitative High Performance Liquid Chromatography Methods, K.-H. Kim and W. HawerAdvances in Immunochemical Methods of Analysis for Food Contaminants, P. WrightTypes and Sources of Inorganic and Organic Environmental Contaminants and Residues in FoodRadionuclides, K. MondonHeavy Metals, F.E. AhmedPesticides and Herbicides, J. HajslovaVeterinary Residues, G. ShearerPCBs, Dioxins and Other Polyhalogenated Hydrocarbons, D. Wells and J. de BoerPolynuclear Aromatic Hydrocarbons, Petroleum and Other Hydrocarbon Contaminants, C.F. Moffat and K.J. WhittleTainting, P. HowgateSourcing Reliable Information on Environmental Contaminants in Food and Assessing the HazardsThe Value of Data Bases, F.E. AhmedRisk Assessment, S. Brooke-Taylor, P. Abbott, and J. Baines

Colin Moffat, Kevin J. Whittle



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia