• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Effect of Milk Fat Globule Size on the Physical Functionality of Dairy Products » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Effect of Milk Fat Globule Size on the Physical Functionality of Dairy Products

ISBN-13: 9783319238760 / Angielski / Miękka / 2015 / 72 str.

Tuyen Truong; Martin Palmer; Nidhi Bansal
Effect of Milk Fat Globule Size on the Physical Functionality of Dairy Products Tuyen Truong Martin Palmer Nidhi Bansal 9783319238760 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Effect of Milk Fat Globule Size on the Physical Functionality of Dairy Products

ISBN-13: 9783319238760 / Angielski / Miękka / 2015 / 72 str.

Tuyen Truong; Martin Palmer; Nidhi Bansal
cena 201,72 zł
(netto: 192,11 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 192,74 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Effect of Milk Fat Globule Size on the Physical Functionality of Dairy Products provides a comprehensive overview of techniques utilized to vary milk fat globule size in fat-structured dairy products. The text aims to highlight the importance of both native and emulsified milk fat globule size in the processing and functionality of these products. Both herd managements strategies and fractionation techniques utilized to vary milk fat globule size are covered thoroughly, as are the effects of mechanical sheer processing. The influence of different size fat globules on aspects such as TAG composition, physical stability, viscosity, crystallization properties and electric conductivity are studied, as are the influences on processability and function. This Brief aims to highlight the importance of milk fat as a determinant of the microstructural, rheological and sensorial properties of fat-containing dairy products such as milk, cream, yogurt, ice cream, cheese, butter and milk chocolate. Since milk fat globules have a widely varied size distribution, controlling their size is of major importance in processing. In comprehensively covering the various methods used to vary milk fat globule size, this text serves as an important resource for those involved in dairy product processing.

Kategorie:
Nauka, Chemia
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Chemia - Organiczna
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Springerbriefs in Food, Health, and Nutrition
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783319238760
Rok wydania:
2015
Wydanie:
2016
Numer serii:
000458289
Ilość stron:
72
Waga:
1.36 kg
Wymiary:
23.5 x 15.5
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane


INTRODUCTION- AN OVERVIEW OF MILK FAT GLOBULES- TECHNIQUES TO MEASURE MILK FAT GLOBULE SIZE- METHODOLOGIES TO VARY MILK FAT GLOBULE SIZE- SIZE-DEPENDENT VARIATIONS IN FATTY ACID COMPOSITION AND LIPID- SIZE-DEPENDENT VARIATIONS IN FATTY ACID COMPOSITION AND LIPID- CONTENT OF NATIVE MILK FAT GLOBULES- EFFECT OF MILK FAT GLOBULE SIZE ON PHYSICAL PROPERTIES OF MILK- EFFECT OF MILK FAT GLOBULE SIZE ON FUNCTIONALITIES AND SENSORY QUALITIES OF DAIRY PRODUCTS- CONCLUSIONS.

















Dr. Tuyen Truong is a postdoctoral research fellow in the School of Agricultural and Food Sciences at The University of Queensland in St. Lucia, Australia.

Dr. martin Palmer is a research manager at Dairy Innovation Australia Ltd. in Werribee, Australia.

Dr. Nidhi Bansal is a lecturer in the School of Agricultural and Food Sciences at The University of Queensland in St. Lucia, Sustralia.

Professor Bhesh Bhandari is a professor in the School of Agricultural and Food Sciences at The University of Queensland in St. Lucia, Australia.

Palmer, Martin Jay Ramsay is a poet and therapist. Among his publ... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia