• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Cooking for Jack with Tommy Baratta » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Cooking for Jack with Tommy Baratta

ISBN-13: 9780671535612 / Angielski / Miękka / 1997 / 176 str.

Marylou Baratta; Jack Nicholson; Tommy Baratta
Cooking for Jack with Tommy Baratta Marylou Baratta Jack Nicholson Tommy Baratta 9780671535612 Pocket Books - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Cooking for Jack with Tommy Baratta

ISBN-13: 9780671535612 / Angielski / Miękka / 1997 / 176 str.

Marylou Baratta; Jack Nicholson; Tommy Baratta
cena 72,83 zł
(netto: 69,36 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 72,43 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

When Jack Nicholson needed to lose the twenty-five pounds he'd gained to portray the lead character in the film "Hoffa" in order to star in "Wolf," he called on his longtime pal, chef Tommy Baratta. the "Jack Nicholson Diet," now on the menu of Baratta's popular Greenwich Village restaurant, Marylou's, is the basis for the simple, low-fat, yet soul-satisfying in

Cooking for Jack

The first time he tasted one of Tommy's pasta recipes at an impromptu gathering in Aspen, Jack asked, "Why can't I eat this way all the time?" Several dinners later, Jack recommended Brooklyn-born-and-bred Tommy as a background consultant and cook to director John Huston while filming "Prizzi's Honor." Tommy's been cooking for Jack ever since-whenever the actor is on location, and for several months each year at his Beverly Hills home.

To help Jack slim down, Tommy drew on the philosophy that fine Italian food means fresh ingredients, simply prepared, and he created a powerhouse repertoire of quick, full-flavored dishes that are low in fat and calories. Eating Tommy's way, Jack dropped those extra pounds-and so did Tommy

COOKING FOR JACK includes more than one hundred of the recipes that keep Jack lean and energized, from breakfasts such as "Basic Frittata" and "No Problem French Toast" to his favorite dessert, a luscious but light "Rice Pudding" with rum-soaked raisins.

You'll enjoy hearty soups like " Herbed Corn and Potato Chowder" and "Danny DeVito's Escarole and Bean Soup." Of course there are dozens of pasta dishes, from the "Tomato-Basil Sauce" that first won Jack's heart to "Cavatelli with Broccoli Rabe and Sausage, Fusilli with Red Bell Pepper Sauce, " the dramatic-looking "Shrimp with Tomato Sauce and Black Fettucine," and the "Spaghetti and Turkey Meatballs" that Tommy's mom taught Anjelica Huston to make during the filming of "Prizzi's Honor."

In addition to wonderful fish and chicken dishes, from "Fillet of Salmon with Ginger-Basil Sauce" to "Lemon 'n' Lime Chicken," Michelle Pfeiffer's favorite meal on the set of "Wolf," you'll find glorious, no-guilt meat dishes like "Kathleen Turner's Sicilian Steak Giardiniera," for love of which Kathleen dubbed Tommy a "Sicilian diet guru."

Complete with festive snacks and appetizers-watch for the secret ingredient in "Aunt Margaret's Caponata"-and side dishes like "Marylou's Low-fat Home Fries," COOKING FOR JACK makes low-fat eating easy, fast, and fun.

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Regional & Ethnic - Italian
Cooking > Health & Healing - Low Fat
Wydawca:
Pocket Books
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780671535612
Rok wydania:
1997
Ilość stron:
176
Waga:
0.32 kg
Wymiary:
22.68 x 17.81 x 1.14
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia