• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Brewing Microbiology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Brewing Microbiology

ISBN-13: 9780306472886 / Angielski / Twarda / 2002 / 399 str.

F. G. Priest; Iain Campbell; F. G. Priest
Brewing Microbiology F. G. Priest Iain Campbell F. G. Priest 9780306472886 Kluwer Academic Publishers - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Brewing Microbiology

ISBN-13: 9780306472886 / Angielski / Twarda / 2002 / 399 str.

F. G. Priest; Iain Campbell; F. G. Priest
cena 928,04 zł
(netto: 883,85 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 886,75 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Much has happened in the brewing industry since the last edition of this book was published in 1996. In particular, there has been substantial con solidation of larger brewing companies as major multinational concerns, and at the other end of the spectrum the microbrewing scene in various parts of the world has become established as a sustainable enterprise. For those involved in the scientific and technical aspects of fermented bever age production the changes have been no less daunting. The complete genome sequence of Saccharomyces cerevisiae has been determined and studies are underway in numerous laboratories throughout the world to unravel the expression of the genome (transcriptomics and proteomics) and understand exactly "how a yeast works. " This will undoubtedly con tribute to our understanding of yeast fermentation and flavor generation in a revolutionary way because it will enable the simultaneous monitor ing of all genes in the organism during the fermentation. In Chapters 2 and 3 of this volume Colin Slaughter and John Hammond bring the reader up-to-date in this rapidly moving area and cover the remarkable achievements of modern biochemistry and molecular biology. lain Campbell has also revised the systematics of culture and wild yeasts in Chapter 7. The other major technical change since the last edition of this book is the introduction of molecular characterization and detection of microor ganisms based largely, but not exclusively, on the polymerase chain reac tion (PCR) for amplification of specific DNA fragments."

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
Kluwer Academic Publishers
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780306472886
Rok wydania:
2002
Ilość stron:
399
Waga:
0.74 kg
Wymiary:
23.88 x 16.26 x 3.05
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

List of contributors. Preface. 1. Microbiological aspects of brewing; I. Campbell. 2. The biochemistry and physiology of yeast growth; J.C. Slaughter. 3. Yeast genetics; J.R.M. Hammond. 4. The microbiota of barley and malt; B. Flannigan. 5. Gram-positive brewery bacteria; F.G. Priest. 6. Gram-negative brewery bacteria; H.J.J. van Vuuren, F.G. Priest. 7. Wild yeasts in brewing and distilling; I. Campbell. 8. Rapid detection of microbial spoilage; I. Russell, R. Stewart. 9. Rapid identification of microorganisms; F.G. Priest. 10. Microbiology and sanitation in USA microbreweries; M.J. Lewis. 11. Cleaning and disinfection in the brewing industry; M. Singh, J. Fisher. 12. Microbiological methods in brewing analysis; I. Campbell. Index.

IAIN CAMPBELL is a principal in sandon associates, an IT consultancy and training company fluent in both Unix/Linux and Microsoft systems. The company is currently teaching AIX system administration, security and performance management, Linux system administration, Linux/Windows integration, and Linux e-commerce for IBM. Before joining sandon, Campbell worked as a staff engineer at the Center for Advanced Technology Education at Ryerson Polytechnic University in Toronto.

Campbell, Iain LAIN D. CAMPBELL is Minister of Back Free Church o... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia