• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Ayurvedic Science of Food and Nutrition » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Ayurvedic Science of Food and Nutrition

ISBN-13: 9781493953448 / Angielski / Miękka / 2016 / 176 str.

Sanjeev Rastogi
Ayurvedic Science of Food and Nutrition Sanjeev Rastogi 9781493953448 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Ayurvedic Science of Food and Nutrition

ISBN-13: 9781493953448 / Angielski / Miękka / 2016 / 176 str.

Sanjeev Rastogi
cena 363,12 zł
(netto: 345,83 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 346,96 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Ayurveda is widely considered to be one of the oldest health care traditions still in practice today. Originating in India over 3,000 years ago, it is now increasingly recognized and practiced globally including in many European countries and the United States.Food and nutrition play a crucial role in the health care wisdom of Ayurveda. The Ayurvedic Science of Food and Nutrition discusses the various principles of healthy eating as prescribed by Ayurveda. Divided into three sections, it addresses the fundamentals, the clinical applications, and the future challenges of Ayurveda. Specifically, the book discusses issues such as the concept of diet, the use of food as medicine, especially to treat diabetes and cancer, convalescent food practices, and fasting therapy. The Ayurvedic Science of Food and Nutrition is unique in that it is one of the only books to investigate the scientific rationale behind Ayurveda, enabling this health care tradition to potentially be incorporated into a Western clinical practice model when this latter conventional therapy is found to be ineffective.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Biochemia
Medical > Alternative & Complementary Medicine
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781493953448
Rok wydania:
2016
Wydanie:
Softcover Repri
Ilość stron:
176
Waga:
0.27 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 1.02
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Part I. Ayurvedic Fundamentals of Food and Nutrition.- Ayurvedic Principles of Food and Nutrition: Translating the Theory into Evidence Based Practice.- The Basic Tenets of Ayurvedic Dietetics and Nutrition.- Concept of Diet in Ayurveda and its implications to the modern world.- Applying Ayurvedic Eating Principles to the Science of Stress linked Food Behavior.- Part II. Integrated food science and its clinical application.- Integrating the Science and Art of Using Food as Medicine.- Integrated Food and Nutrition in the Management of Diabetes.- Convalescent Food Practices in Ayurveda.- Food based interventions for cancer management – an Ayurvedic perspective.- Food Based Therapeutics: A Converging Paradigm of Traditional and Modern Food Science.- Fasting as a Curative Practice: Historical, Traditional and Contemporary Perspective.- Part III. Ayurvedic Food Science: Challenges of proving its uniqueness in the purview of Science.- A scientific examination of western dietary practices as they relate to food practices in Ayurveda.- From book to bedside: Challenges of translating Ayurvedic science of food and nutrition for the common benefits.

Sanjeev Rastogi is associate professor at the State Ayurvedic College and Hospital of Lucknow University, in Lucknow, India.

Ayurveda is widely considered to be one of the oldest health care traditions still in practice today. Originating in India over 3,000 years ago, it is now increasingly recognized and practiced globally including in many European countries and the United States.

Food and nutrition play a crucial role in the health care wisdom of Ayurveda. The Ayurvedic Science of Food and Nutrition discusses the various principles of healthy eating as prescribed by Ayurveda. Divided into three sections, it addresses the fundamentals, the clinical applications, and the future challenges of Ayurveda. Specifically, the book discusses issues such as the concept of diet, the use of food as medicine, especially to treat diabetes and cancer, convalescent food practices, and fasting therapy.

The Ayurvedic Science of Food and Nutrition is unique in that it is one of the only books to investigate the scientific rationale behind Ayurveda, enabling this health care tradition to potentially be incorporated into a Western clinical practice model when this latter conventional therapy is found to be ineffective.  

About the Editor

Sanjeev Rastogi is associate professor at the State Ayurvedic College and Hospital of Lucknow University, in Lucknow, India.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia