• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Alchemy of the Mortar & Pestle: The Culinary Library Volume 1 » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Alchemy of the Mortar & Pestle: The Culinary Library Volume 1

ISBN-13: 9781451507119 / Angielski / Miękka / 2012 / 142 str.

D. &. P. Gramp
Alchemy of the Mortar & Pestle: The Culinary Library Volume 1 D. &. P. Gramp 9781451507119 Createspace - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Alchemy of the Mortar & Pestle: The Culinary Library Volume 1

ISBN-13: 9781451507119 / Angielski / Miękka / 2012 / 142 str.

D. &. P. Gramp
cena 64,52 zł
(netto: 61,45 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 40,65 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Vegetarian, vegan and meat eaters alike will find hundreds of recipes for the Mortar and Pestle in this Volume from The Culinary Library series. Sitting in the number 1 position on Amazon since its release, this is the world's most comprehensive and best loved cookbook for this culinary tool. The Culinary Library Series of techniques is an essential building library for any student of the culinary arts from cooking schools to Chefs, amateur cooks and children. No passionate cooks library is complete without this definitive resource and food reference. Recipes in Volume 1 include curry pastes, sauces, compound butters, marinades, pasta sauces, salsas, dips and spreads. Alchemy in food and cooking is the transformation of average foods to their maximum potential and the Mortar & Pestle is one way to achieve excellence in flavor. Men and women from all cultures around the world have been excited by the Mortar & Pestle for centuries and this cookbook from The Culinary Library is the first serious cookbook written for this kitchen tool. As the definitive voice on the subject this book is suited for curriculum in cooking schools, demonstration cooking and as a textbook in secondary and primary schools. Arguably the first culinary tool invented by man, the Mortar and Pestle remains a world wide favorite unaffected by time, culture or gender. From professional chefs to amateur home cooks the definitive Mortar & Pestle book by D & P Gramp covers history, selection, pre-prep and recipes from sauces, curries, pastes, compound butters and marinades to unguents and elixirs. You will be spellbound by the unfolding magic of this Alchemical food tool. Other books in The Culinary Library series include: Volume 2, Edible Flowers and Leaves, (#4 on Amazon) with recipes for microgreens, edible flowers and baby leaves Volume 3, Mastery of the Sauces. THE most comprehensive cookbook on Sauces currently on the market with hundreds of recipes from the Classic 5 Mother sauces of French Classical cookery and their derivative sauces to the foams and soil sauce replacements of the molecular gastronomy movement. Volume 4, Soups has recently been released in JULY 2015 and Volume 5, Salt & Pepper and Volume 6, Water, are due for release later in 2016.***** 5 star cookbook series.


Zawartość książki może nie spełniać oczekiwań – reklamacje nie obejmują treści, która mogła nie być redakcyjnie ani merytorycznie opracowana.

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Methods - Special Appliances
Cooking > Methods - Professional
Cooking > Reference
Wydawca:
Createspace
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781451507119
Rok wydania:
2012
Ilość stron:
142
Waga:
0.17 kg
Wymiary:
20.32 x 13.34 x 0.84
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Gramp, D. &. P. The Culinary Library is created by published autho... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia