• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Advances in Food Extrusion Technology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Advances in Food Extrusion Technology

ISBN-13: 9781138199125 / Angielski / Miękka / 2016 / 412 str.

Medeni Maskan; Aylin Altan
Advances in Food Extrusion Technology Medeni Maskan Aylin Altan 9781138199125 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Advances in Food Extrusion Technology

ISBN-13: 9781138199125 / Angielski / Miękka / 2016 / 412 str.

Medeni Maskan; Aylin Altan
cena 486,78
(netto: 463,60 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 478,50
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

A fresh view of the state-of-the-art, Advances in Food Extrusion Technology focuses on extruder selection, extrudate development, quality parameters, and troubleshooting in the 21st century extrusion process. In particular, the book:

  • Introduces the history, nomenclature, and working principles of extrusion technology
  • Presents an overview of various types of extruders as well as parts and components of an extruder for design considerations
  • Discusses extruder selection and design, fluid flow problem with different types of raw materials, and heat transfer and viscous energy dissipation, with advantages and limitations for particular cases
  • Emphasizes recent research while providing an overview of trends previously reported in the literature
  • Covers the coinjection of food substances into an extruder die with the objective of creating defined colored patterns, adding internal flavors, and achieving other food injection applications into cereal-based extruded products
  • Describes thermal and nonthermal extrusion of protein products
Discussing the influence of design and raw materials on extruder performance and nutritional value, this book covers current and developing products from cereal-based snacks to pet food. In addition to the usual benefits of heat processing, extrusion offers the possibility of modifying and expanding the functional properties of food ingredients. Designed for both the active and future food scientist, this book is an exciting addition to a creative and ever-evolving field.

Kategorie:
Nauka, Chemia
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Chemistry - Industrial & Technical
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Contemporary Food Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781138199125
Rok wydania:
2016
Numer serii:
000366651
Ilość stron:
412
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Introduction. Types of Extruders in the Food Industry. Extruder Design and Manufacture, Operating Practices and Limitations For Particular Cases. Raw Materials for Extrusion Cooking. Effect of Process Parameters and Raw Material Characteristics on Chemical, Physicochemical and Nutritional Quality of Extrudates. Rheological Properties of Materials During Extrusion Process. Development of Extruded Foods by Utilizing Food Industry by-Products. Extrusion of Breakfast Cereal, Snack Product, Confectionary Products. Extrusion of Pulses. Extrusion of Pet Foods, Aquatic and Livestock Feeds. Non-thermal Extrusion. Methods for Determination of Quality Properties of Extrudates. Quality Control for Extrudates. Troubleshooting the Extrusion Process.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia