• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Acrylamide in Food » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Acrylamide in Food

ISBN-13: 9780323991193 / Angielski

Vural Gokmen; Burce Atac Mogol
Acrylamide in Food Vural Gokmen Burce Atac Mogol 9780323991193 Elsevier Science & Technology - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Acrylamide in Food

ISBN-13: 9780323991193 / Angielski

Vural Gokmen; Burce Atac Mogol
cena 993,81
(netto: 946,49 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 989,72
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Toxicology
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Elsevier Science & Technology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780323991193

Introduction: Potential Safety Risks Associated with Thermal Processing of Foods 1. Acrylamide Formation Mechanisms 2. Challenges in Estimating Dietary Acrylamide Intake 3. Trends in Food Acrylamide

Section A. Acrylamide, The Food Chain in the Context of Harm 4. Acrylamide Intake, Its Effects on Tissues and Cancer 5. Maternal Acrylamide and Effects on Offspring 6. Metabolism of Acrylamide in Humans and Biomarkers of Exposure to Acrylamide 

Section B. Acrylamide in Foods 7. Mitigation Measures and Benchmark Levels for Acrylamide in Foods 8. Acrylamide in Bakery Products 9. Acrylamide in Fried Potato Products 10. Acrylamide in Coffee and Coffee Substitutes 11. Acrylamide in Soybean Products, Roasted Nuts and Seeds, and Dried Fruits 12. Acrylamide in Tea Products, Prof. Fang Chen, College of Food Science and Nutritional Engineering 13. Acrylamide in Table Olives 14. Acrylamide in Battered Products 15. Acrylamide in Surface and Drinking Water

Section C. Interactions and Reductions 16. Role of Hydroxymethylfurfural on Acrylamide Formation during Thermal Processing of Foods 17. Multiresponse Kinetic Modelling of Acrylamide Formation in Foods 18. Reactions of Acrylamide during Digestions of Thermally Processed Foods 19. Use of Nucleophilic Compounds, and Their Combination, for Acrylamide 20. Lipid Oxidation Promotes Acrylamide Formation in Fat-Rich Systems. 21. Relationship between Antioxidants and Acrylamide Formation 22. Interaction between Bioactive Carbonyl Compounds and Asparagine and Impact on Acrylamide 23. Effect of Inorganic Salts on Acrylamide Formation in Cereal Matrices 24. Inhibition of Acrylamide Formation by Vanadium Salt in French Fries and Potato Chips 25. Impact of L-Asparaginase on Acrylamide Content in Fried Potato and Bakery Products 26. Alternative Technologies for the Mitigation of Acrylamide in Processed Foods

Section D. Methods of Analysis 27. Colour Image Analysis for Detection of Acrylamide 28. Rapid Spectroscopic Methods for Quantitation of Acrylamide in Foods 29. Analysis of Acrylamide in Foods with Special Emphasis on Sample Preparation and Gas Chromatography-Mass Spectrometry Detection 30. Liquid Chromatographic Tandem Mass Spectrometry to Determine Acrylamide in Foods 31. Quantitation of Acrylamide in Foods by High-Resolution Mass Spectrometry 32. Detection of Acrylamide by Biosensors



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia