• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Production and Processing of Healthy Meat, Poultry and Fish Products » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Production and Processing of Healthy Meat, Poultry and Fish Products

ISBN-13: 9781461284291 / Angielski / Miękka / 2012 / 367 str.

A. M. Pearson; T. R. Dutson
Production and Processing of Healthy Meat, Poultry and Fish Products A. M. Pearson T. R. Dutson 9781461284291 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Production and Processing of Healthy Meat, Poultry and Fish Products

ISBN-13: 9781461284291 / Angielski / Miękka / 2012 / 367 str.

A. M. Pearson; T. R. Dutson
cena 603,81
(netto: 575,06 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 578,30
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

The central theme for this volume was chosen since consumers have great interest in purchasing low fat, low salt and reduced cholesterol meat, poultry and fish products. As in past volumes, experts in the field have been chosen to write chapters with emphasis on their breadth of knowl- edge in each specific area. Efforts were also made to obtain authors from different countries in order to give the book a worldwide perspective. Chapter I stresses the nutritional and sensory properties that meat, poultry and fish products make to healthful diets and discusses consumer concerns about these products. Chapter 2 covers dietary recommendations in major consumer nations, along with data from food composition tables and the dietary contributions of meat, poultry and fish to meeting dietary needs. Chapter 3 discusses the labeling of low and reduced fat/salt prod- ucts which, although written mainly from the US viewpoint, may serve as a model for labeling in other countries. Chapter 4 reviews the rationale for reducing fat-energy levels in muscle foods, problems encountered in their production and how these may be solved. Chapter 5 discusses the scientific basis for reducing the salt (sodium) content in food products and the health benefits derived from lowering salt intake. Methods of reducing the cholesterol content of these animal products is reviewed in Chapter 6.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Cooking > General
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Biochemia
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Advances in Meat Research
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781461284291
Rok wydania:
2012
Wydanie:
Softcover Repri
Numer serii:
000042810
Ilość stron:
367
Waga:
0.54 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 2.03
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Demand For Healthful Meat, Poultry And Fish Products. Contribution of Meat, Fish and Poultry to the Human Diet. Labeling of Healthful Meat, Poultry and Fish Products. Principles and Applications in Production of Low Fat Meat, Poultry and Fish Products. Reduction of Sodium Levels in Meat, Poultry and Fish Products. Reducing the Fat Content in Meat, Poultry and Fish Products by Trimming Excess Fat. Reduction of Fat Content in Meat, Poultry and Fish by Production Practices. Fat Mimetic and Synthetic Fat Replacers. Use of Additives in Production of Low Fat Meat, Poultry and Fish Products. Production of Low Fat Ground Beef. Production of Reduced and Low Fat Sausages. Overcoming Flavor and Color Problems in Low Fat Products. Reducing Salt (Sodium) Levels in Processed Meat, Poultry and Fish Products. Healthful Fish Products. Marketing of Healthful Meat, Poultry and Fish Products. Index



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia