• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

 » książki  » Cooking - Reference

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Kategoria BISAC: Cooking >> Reference

ilość książek w kategorii: 1303

Wyświetl książki:
Dostępne języki:
Cena:
od:
do:
ilość na stronie:


 Grilling for Beginners: The Ultimate How to Grill Book with Barbecue Techniques and Recipes; A Great BBQ Book Patricia J. Telesco 9781942915041 For Beginners Publishing
Grilling for Beginners: The Ultimate How to Grill Book with Barbecue Techniques and Recipes; A Great BBQ Book

ISBN: 9781942915041 / Angielski / Miękka / 176 str.

ISBN: 9781942915041/Angielski/Miękka/176 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Patricia J. Telesco
Barbecue is truly a global tribal affair. Americans alone grill over 3 billion times a year. At a time when people are staying closer to home, that number continues to grow. If you own a grill (or are thinking of buying one) you will join 75% of all American households. Barbecue for Beginners is truly a comprehensive book that covers all types of grilling and barbecue, sauces and sides, rubs, and the rich history of this ancient art. And you don't have to be a beginner to use it either Even experienced outdoor chefs can find great ideas and recipes to please and tease guests. Written by...
Barbecue is truly a global tribal affair. Americans alone grill over 3 billion times a year. At a time when people are staying closer to home, that nu...
cena: 63,82

 How to Bake Everything: Simple Recipes for the Best Baking: A Baking Recipe Cookbook Bittman, Mark 9780470526880 Houghton Mifflin
How to Bake Everything: Simple Recipes for the Best Baking: A Baking Recipe Cookbook

ISBN: 9780470526880 / Angielski / Twarda / 704 str.

ISBN: 9780470526880/Angielski/Twarda/704 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Mark Bittman
In the most comprehensive book of its kind, Mark Bittman offers the ultimate baker's resource. Finally, here is the simplest way to bake everything, from American favorites (Crunchy Toffee Cookies, Baked Alaska) to of-the-moment updates (Gingerbread Whoopie Pies). It explores global baking, too: Nordic ruis, New Orleans beignets, Afghan snowshoe naan. The recipes satisfy every flavor craving thanks to more than 2,000 recipes and variations: a pound cake can incorporate polenta, yogurt, ricotta, citrus, hazelnuts, ginger, and more. New bakers will appreciate Bittman's opinionated advice on...
In the most comprehensive book of its kind, Mark Bittman offers the ultimate baker's resource. Finally, here is the simplest way to bake everything, f...
cena: 171,05

 Dinner Made Simple: 35 Everyday Ingredients, 350 Easy Recipes The Editors of Real Simple Magazine 9780848746896 Oxmoor House
Dinner Made Simple: 35 Everyday Ingredients, 350 Easy Recipes

ISBN: 9780848746896 / Angielski / Miękka / 352 str.

ISBN: 9780848746896/Angielski/Miękka/352 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
The Editors of Real Simple Magazine
Get out of your recipe rut with Real Simple's A-to-Z guide to 350 easy and delicious home cooking ideas featuring 35 of your favorite ingredients.
Organized from avocados to zucchini, Dinner Made Simple is filled with smart, quick recipes-many taking 30 minutes or less to make-that will show home cooks how 35 readily available ingredients can be spun into 350 meals fit for any day of the week. Why rely on the same spaghetti and marinara when you can discover new ways to upgrade a box of pasta with savory bacon and escarole or transform it onto a spicy kimchi noodle soup? Take a versatile...
Get out of your recipe rut with Real Simple's A-to-Z guide to 350 easy and delicious home cooking ideas featuring 35 of your favorite ingredients.
cena: 94,84

 Zdrowie ze smakiem Praca Zbiorowa 5904960011166 Oleofarm
Zdrowie ze smakiem

ISBN: 5904960011166 / Polski / Twarda / 160 str.

ISBN: 5904960011166/Polski/Twarda/160 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Praca Zbiorowa
„Zdrowie ze smakiem” to wyjątkowa książka kucharska. Znajdziesz w niej solidną porcję ciekawych i smacznych dań doprawionych odrobiną wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania oraz wzbogaconych o porady doświadczonych szefów kuchni i dietetyków.
„Zdrowie ze smakiem” to wyjątkowa książka kucharska. Znajdziesz w niej solidną porcję ciekawych i smacznych dań doprawionych odrobiną wiedz...
cena: 35,03

 Simplicity of Fresh Produce Teri Pizza 9781517055301 Createspace
Simplicity of Fresh Produce

ISBN: 9781517055301 / Angielski / Miękka / 170 str.

ISBN: 9781517055301/Angielski/Miękka/170 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Teri Pizza
An easy-to-use guide that promotes inclusion of fresh, seasonal fruits and vegetables in everyday cooking. Tips on selection, storage, and basic preparation for 70 items of produce it can help everyone cook more like a pro, save money, waste less, and eat better in the process Produce is presented alphabetically so each fruit and vegetable's information can be accessed quickly. Written in an upbeat style, the author has also provided nutritional, health and trivia facts. "It is," as one unsolicited reviewer stated, "an essential staple for every kitchen "
An easy-to-use guide that promotes inclusion of fresh, seasonal fruits and vegetables in everyday cooking. Tips on selection, storage, and basic prepa...
cena: 35,88

 Wit and Wisdom from the Kitchen: A Lifetime of Cooking Knowledge, Passed Down from Generations of Food Lovers Dominique D 9781604336382 Cider Mill Press
Wit and Wisdom from the Kitchen: A Lifetime of Cooking Knowledge, Passed Down from Generations of Food Lovers

ISBN: 9781604336382 / Angielski / Twarda / 208 str.

ISBN: 9781604336382/Angielski/Twarda/208 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Dominique De Vito
Both inspiring and humorous, this delectable collection of tips, quips, and quotes from beloved chefs and famous food-lovers celebrates cooking, eating, and coming together over a fantastic meal. Featuring classic go-to recipes and an elegant design, this is the perfect gift for foodies.

This delightful collection of quotes reveals the life lessons we can glean from our time in the kitchen. With gorgeous food photographs and heartwarming down-home kitchen shots throughout, this ode to kitchen wisdom passes down sayings and advice that even Grandma would approve of, from generations of...

Both inspiring and humorous, this delectable collection of tips, quips, and quotes from beloved chefs and famous food-lovers celebrates cooking, eatin...
cena: 64,43

 Konfidenci Gmyz Cezary 9788379651320 Editions Spotkania
Konfidenci

ISBN: 9788379651320 / Polski / Miękka / 704 str.

ISBN: 9788379651320/Polski/Miękka/704 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Gmyz Cezary
Po przestudiowaniu setek dokumentów autorzy bezspornie udowadniają, że konfidenci są wśród nas.

Ze względu na olbrzymie luki w dokumentacji prowadzenie badań jest znacząco utrudnione. Nie jest ono jednak całkowicie niemożliwe. Wbrew pozorom nawet ze szczątkowej i rozproszonej dokumentacji można odtworzyć część tego, co próbowano zatrzeć i bezpowrotnie wymazać z historii.
Witold Bagieński.

W 1993 roku w wydawnictwie Editions Spotkania ukazała się książka Michała Grockiego zatytułowana „Konfidenci są wśród nas”. Była to pierwsza publikacja opowiadająca o...
Po przestudiowaniu setek dokumentów autorzy bezspornie udowadniają, że konfidenci są wśród nas.

Ze względu na olbrzymie luki w dokumen...
cena: 40,01

 Kuchnia weganki Szadkowska Lidia Aleksandra 9788375823707 Złote Myśli
Kuchnia weganki

ISBN: 9788375823707 / Polski / Kartonowa / 140 str.

ISBN: 9788375823707/Polski/Kartonowa/140 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Szadkowska Lidia Aleksandra
W jaki sposób możesz łatwo zmienić tradycyjne potrawy na wegańskie?

Pomyśl, jak dobrze byłoby, gdyby istniała książka, która podsunie Ci sposoby na zastąpienie produktów pochodzących od zwierząt, dbając jednocześnie o to, by wegańskie zamienniki były podobne do oryginałów i również smaczne.

Jak się poczujesz, gdy zmieniając swoją dietę na zdrowszą będziesz mieć nie tylko satysfakcję z życia zgodnie z naturą, ale i radość z odkrywania bogactwa możliwości, jakie masz przechodząc na weganizm?

Z publikacji dowiesz się między innymi:

- Co i jak...
W jaki sposób możesz łatwo zmienić tradycyjne potrawy na wegańskie?

Pomyśl, jak dobrze byłoby, gdyby istniała książka, która podsu...
cena: 29,90

 Gotuj smakuj i bądź zdrowy Dąbrowska Grażyna 9788389215055 Anex-Bis
Gotuj smakuj i bądź zdrowy

ISBN: 9788389215055 / Polski / Miękka / 192 str.

ISBN: 9788389215055/Polski/Miękka/192 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Dąbrowska Grażyna
Czy zastanawiałeś się kiedykolwiek, dlaczego według odwiecznych tradycji podczas kolacji Wigilijnej jemy kapustę, suszone grzyby i owoce oraz ryby, natomiast w czasie Wielkanocy żywimy się jajkami i żurkiem?
Wielopokoleniowa mądrość naszych przodków znajduje swoje uzasadnienie także... w medycynie chińskiej, którą się interesuję, i wywodzącej się z niej Kuchni Pięciu Przemian.
Według tej teorii nasz organizm różnicuje swoje potrzeby w zależności od pory roku i powinniśmy dostosować naszą dietę do rytmu ciała oraz otaczającej nas przyrody. Przepisy w książce...
Czy zastanawiałeś się kiedykolwiek, dlaczego według odwiecznych tradycji podczas kolacji Wigilijnej jemy kapustę, suszone grzyby i owoce oraz ryb...
cena: 44,90

 Owoce egzotyczne Lamer-Zarawska Eliza 9788372777744 Astrum
Owoce egzotyczne

ISBN: 9788372777744 / Polski / Miękka / 400 str.

ISBN: 9788372777744/Polski/Miękka/400 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Lamer-Zarawska Eliza
Czy wiesz, dlaczego gujawa jest aż tak popularna na świecie? Jaki owoc ma najwięcej niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu związków mineralnych? Co można – i bez wątpienia warto! – wytwarzać z fig? Gdzie najczęściej rośnie arbutus, a gdzie uprawia się pitangę lub rambutana? Do czego wykorzystuje się kardamon czy guaranę? Odpowiedzi na te i tysiąc innych pytań znajdziesz w tym oto popularnonaukowym przewodniku po świecie owoców egzotycznych (także tych już „swojskich”, jak pomarańcze czy banany). Jego Autorka – prof. Eliza Lamer-Zarawska,...
Czy wiesz, dlaczego gujawa jest aż tak popularna na świecie? Jaki owoc ma najwięcej niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu związk...
cena: 45,30

 The Oxford Companion to Cheese Mateo (Founder, Founder, Jasper Hill Farm) Kehler 9780199330881 Oxford University Press Inc
The Oxford Companion to Cheese

ISBN: 9780199330881 / Angielski / Twarda / 872 str.

ISBN: 9780199330881/Angielski/Twarda/872 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Jasper Hill Farm) Kehler Founder Mateo (Founder
Winner of the 2017 James Beard Award for Reference & Scholarship

The discovery of cheese is a narrative at least 8,000 years old, dating back to the Neolithic era. Yet, after all of these thousands of years we are still finding new ways to combine the same four basic ingredients - milk, bacteria, salt, and enzymes - into new and exciting products with vastly different shapes, sizes, and colors, and equally complex and varied tastes, textures, and, yes, aromas. In fact, after a long period of industrialized, processed, and standardized cheese, cheesemakers, cheesemongers,...

Winner of the 2017 James Beard Award for Reference & Scholarship

The discovery of cheese is a narrative at least 8,000 years old,...

cena: 240,52

 Am I Chef?: Back to basics with the SAKE Philosophy Hill, George 9780646918525 Rw Marketing
Am I Chef?: Back to basics with the SAKE Philosophy

ISBN: 9780646918525 / Angielski / Miękka / 192 str.

ISBN: 9780646918525/Angielski/Miękka/192 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
George Hill;Patrick Varney

"Am I Chef?" is a must read for anyone wishing to enter, or
associated with the commercial cookery industry, including
existing trainees, chefs and educators.

This book draws from Black Hat Chef George Hill's 56 years of
international experience in commercial cookery.
In simple terms, George explains the attitudes, characteristics,
experiences, knowledge, personality traits, physical
requirements and skills necessary to be successful as
a commercial cook or a chef.

Am I Chef? Explores issues that impact on the industry including:

"Am I Chef?" is a must read for anyone wishing to enter, or
associated with the commercial cookery industry, including
existing trainee...

cena: 67,05

 Gotuj z dzieckiem. 30 przepisów dla młodych kuch.  9788393690411 Sierra Madre
Gotuj z dzieckiem. 30 przepisów dla młodych kuch.

ISBN: 9788393690411 / Polski / Kartonowa / 30 str.

ISBN: 9788393690411/Polski/Kartonowa/30 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Gotuj z Dzieckiem to 30 kart ze wspaniałymi przepisami wybranymi specjalnie dla dzieci. Wciągnij swoje Dziecko w świat nowych smaków, intrygujących zapachów i kolorowych połączeń rozpoczynając kulinarną przygodę we własnym domu! Pyszne przepisy przygotowała Joanna Mentel, dziennikarka i psycholog, założycielka warsztatów kulinarnych Dzieciaki w Formie, od lat promująca zdrowy styl odżywiania i zarażająca dzieci entuzjazmem do gotowania. Gotuj z Dzieckiem to:

rodzinna rozrywka: wspólne gotowanie i spożywanie posiłków to świetna zabawa i niezapomniane chwile...
Gotuj z Dzieckiem to 30 kart ze wspaniałymi przepisami wybranymi specjalnie dla dzieci. Wciągnij swoje Dziecko w świat nowych smaków, intrygujący...
cena: 34,90

 Chemistry in Your Kitchen Matthew (American University, USA) Hartings 9781782623137 Royal Society of Chemistry
Chemistry in Your Kitchen

ISBN: 9781782623137 / Angielski / Miękka / 320 str.

ISBN: 9781782623137/Angielski/Miękka/320 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
USA) Hartings Matthew (American University
Whether you know it or not, you become a chemist any time you step into a kitchen. As you cook, you oversee intricate chemical transformations that would test even the most hardened of professional chemists. Focussing on how and why we cook different dishes the way we do, this book introduces basic chemistry through everyday foods and meal preparations. Through its unique meal-by-meal organisation, the book playfully explores the chemistry that turns our food into meals. Topics covered range from roasting coffee beans to scrambling eggs and gluten development in breads. The book features many...
Whether you know it or not, you become a chemist any time you step into a kitchen. As you cook, you oversee intricate chemical transformations that wo...
cena: 96,90

 Śledzik lubi pływać Kot Bogumił Uścińska Grażyna 9788379932252 Rea
Śledzik lubi pływać

ISBN: 9788379932252 / Polski / Twarda / 144 str.

ISBN: 9788379932252/Polski/Twarda/144 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Kot Bogumił;Uścińska Grażyna
Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar, kotlet czy pulpet lub w barszczu… Dla smakoszy istny raj, a dla podniebienia nie lada uczta. Wiadomo bowiem, że śledź najlepiej pasuje do schłodzonego alkoholu, więc dodatkowo proponujemy podstawowe przepisy na domową wódkę.
Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być ...
cena: 29,90

 The 5-Ingredient College Cookbook: Easy, Healthy Recipes for the Next Four Years & Beyond Pamela Ellgen 9781623158576 Rockridge Press
The 5-Ingredient College Cookbook: Easy, Healthy Recipes for the Next Four Years & Beyond

ISBN: 9781623158576 / Angielski / Miękka / 216 str.

ISBN: 9781623158576/Angielski/Miękka/216 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Pamela Ellgen

Just because you're in college doesn't mean you have to eat like it. With The 5-Ingredient College Cookbook, you can cook simple, delicious meals on the tightest of budgets and in the smallest of spaces.

College food has developed quite the culinary "reputation." Most students don't have the time, money, or space to make meals like mom used to, so words like fast, cheap, and microwavable have become synonymous with college eating. But there IS a better way

Healthy cooking expert and cookbook author Pamela Ellgen brings you the latest in college...

Just because you're in college doesn't mean you have to eat like it. With The 5-Ingredient College Cookbook, you can cook simple,...

cena: 56,97

 Stuff Every Beer Snob Should Know Ellen Goldstein 9781594749834 Quirk Books
Stuff Every Beer Snob Should Know

ISBN: 9781594749834 / Angielski / Twarda / 144 str.

ISBN: 9781594749834/Angielski/Twarda/144 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Ellen Goldstein
From the bestselling STUFF series comes this handy pocket guide to buying, tasting, and appreciating beer.
From the bestselling STUFF series comes this handy pocket guide to buying, tasting, and appreciating beer.
cena: 41,77

 Zdrowe desery i wypieki Henrietta Inman 9788365309280 Źródła Życia
Zdrowe desery i wypieki

ISBN: 9788365309280 / Polski / Twarda / 176 str.

ISBN: 9788365309280/Polski/Twarda/176 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Henrietta Inman
Marzysz o zaspokojeniu apetytu na „małe co nieco” bez wyrzutów sumienia? Szukasz przepisów na pyszne i pełne aromatu klasyczne wypieki, ale przygotowane z naturalnych składników? Jeśli tak, ta książka jest dla Ciebie! Znajdziesz w niej przepisy na słodkie i wytrawne wypieki oraz pyszne desery przygotowane specjalnie z myślą o tych, którzy zrezygnowali ze spożywania glutenu, nabiału i rafinowanego cukru, ale nie chcą rezygnować z dobrego smaku.

Henrietta Inman jest utalentowanym cukiernikiem oraz właścicielem dwóch cukierni: Henrietta Inman Pâtissiere i Hen’s Clean...
Marzysz o zaspokojeniu apetytu na „małe co nieco” bez wyrzutów sumienia? Szukasz przepisów na pyszne i pełne aromatu klasyczne wypieki, ale pr...
cena: 48,00

 Stuff Every Vegetarian Should Know Katherine McGuire 9781683690054 Quirk Books
Stuff Every Vegetarian Should Know

ISBN: 9781683690054 / Angielski / Twarda / 144 str.

ISBN: 9781683690054/Angielski/Twarda/144 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Katherine McGuire
Ready to try a diet that's greener, healthier, and better for the planet? Here's an easy and approachable guide to the world of eating, cooking, and living meat-free. Featuring chapters on everything from choosing the right meat substitutes and building a complete protein to dining out and troubleshooting the "Help, I'm still hungry " stage, this pocket-sized book's tips and tutorials will take you from wannabe veggie to vegetarian extraordinaire. Plus sample shopping lists, health benefits of going meatless, and recipe ideas to keep you on track for a long--and healthy --vegetarian life.
Ready to try a diet that's greener, healthier, and better for the planet? Here's an easy and approachable guide to the world of eating, cooking, and l...
cena: 50,16

 Appreciating Whisky: The Connoisseur's Guide to Nosing, Tasting and Enjoying Scotch Phillip Hills 9780996827751 White Mule Press
Appreciating Whisky: The Connoisseur's Guide to Nosing, Tasting and Enjoying Scotch

ISBN: 9780996827751 / Angielski / Miękka / 192 str.

ISBN: 9780996827751/Angielski/Miękka/192 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 5-8 dni roboczych.
Phillip Hills
cena: 141,55

Pierwsza Podprzednia  37  38  39  Następna Ostatnia

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia