• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Zachary Nowak » książki

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Wyniki wyszukiwania:

wyszukanych pozycji: 4

Dostępność:
Kategoria:
Dostępny język:
Cena:
od:
do:
ilość na stronie:


 Inventing the Pizzeria : A History of Pizza Making in Naples Antonio Mattozzi Zachary Nowak Zachary Nowak 9781472586179
Inventing the Pizzeria : A History of Pizza Making in Naples

ISBN: 9781472586179 / Angielski / Twarda / 2015 / 156 str.

ISBN: 9781472586179/Angielski/Twarda/2015/156 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 30 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Antonio Mattozzi; Zachary Nowak; Zachary Nowak

Pizza is one of the best-known and widely exported Italian foods and yet relatively little is known about its origins in the late 18th and early 19th centuries. Myths such as the naming of pizza margherita after the Italian queen abound, but little serious scholarly attention has been devoted to the topic. Eschewing exaggerated fables, this book draws a detailed portrait of the difficulties experienced by the then marginalized class of pizza makers, rather than the ultimate success of their descendants. It provides a unique exploration of the history of pizza making in Naples, offering an...

Pizza is one of the best-known and widely exported Italian foods and yet relatively little is known about its origins in the late 18th and early 19...

cena: 459,27

 Food Cultures of Italy Dr Zachary (Umbra Institute, Italy) Nowak 9798765122341
Food Cultures of Italy

ISBN: 9798765122341 / Angielski / Twarda / 08-01-2026 / 192 str.

ISBN: 9798765122341/Angielski/Twarda/08-01-2026/192 str.

Książka dostępna od: 08-01-2026
Italy) Nowak Dr Zachary (Umbra Institute
Planowany termin premiery książki: 08-01-2026
Książkę można już zamówić z rabatem 5%
266,64
253,31

 Representing Italy Through Food Peter Naccarato Zachary Nowak Elgin Eckert 9781474280419
Representing Italy Through Food

ISBN: 9781474280419 / Angielski / Twarda / 2017 / 288 str.

ISBN: 9781474280419/Angielski/Twarda/2017/288 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 30 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Peter Naccarato; Zachary Nowak; Elgin Eckert

Italy has long been romanticized as an idyllic place. Italian food and foodways play an important part in this romanticization - from bountiful bowls of fresh pasta to bottles of Tuscan wine. While such images oversimplify the complex reality of modern Italy, they are central to how Italy is imagined by Italians and non-Italians alike.

Representing Italy through Food is the first book to examine how these perceptions are constructed, sustained, promoted, and challenged. Recognizing the power of representations to construct reality, the book explores how Italian food and...

Italy has long been romanticized as an idyllic place. Italian food and foodways play an important part in this romanticization - from bountiful bow...

cena: 630,22

 Representing Italy Through Food Peter Naccarato Zachary Nowak Elgin K. Eckert 9781350085756
Representing Italy Through Food

ISBN: 9781350085756 / Angielski / Miękka / 2018 / 288 str.

ISBN: 9781350085756/Angielski/Miękka/2018/288 str.

Termin realizacji zamówienia: ok. 30 dni roboczych (Bez gwarancji dostawy przed świętami)
Peter Naccarato; Zachary Nowak; Elgin K. Eckert
cena: 178,55


Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia