wyszukanych pozycji: 4
![]() |
Historia kuchni
ISBN: 9788362858569 / Polski / Miękka / 2014 / 478 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 1-3 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.) Reay Tannahill (1929–2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej Historii seksu, zapoczątkowała „Historią kuchni” badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś pełnoprawną dyscyplinę akademicką. Trywialna formuła „człowiek jest tym, co je” nabrała nowego sensu. Okazało się, że żywność i jej przyrządzanie wywierały istotny wpływ na kształt systemów i instytucji społecznych. W niniejszej książce cała ta bogata historia znalazła odzwierciedlenie w zwięzłej charakterystyce poszczególnych epok aż po XXI wiek. Obfitość niezwykłych...
Reay Tannahill (1929–2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej Historii seksu, zapoczątkowała „Historią kuchni” badania nad świato...
|
73,32 |
![]() |
A Dark And Distant Shore
ISBN: 9781781859032 / Angielski / Miękka / 2014 / 720 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 30 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.) Reay Tannahill's great bestseller is the story of an extraordinary woman's determination to win back her birthright the remote and beautiful West Highland castle of Kinveil sold by her father to a Glasgow merchant when she was seven years old. It is also the intricate picture of a family in the heyday of the British Empire, an epic story spanning almost 100 years and stretching from Edinburgh to the Crimea, from an expanding America to the India of the Raj."
Reay Tannahill's great bestseller is the story of an extraordinary woman's determination to win back her birthright the remote and beautiful West High...
|
cena:
51,03 |
![]() |
Food in History
ISBN: 9780517884041 / Angielski / Miękka / 1995 / 448 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 16-18 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.) An enthralling world history of food from prehistoric times to the present. A favorite of gastronomes and history buffs alike, Food in History is packed with intriguing information, lore, and startling insights--like what cinnamon had to do with the discovery of America, and how food has influenced population growth and urban expansion.
An enthralling world history of food from prehistoric times to the present. A favorite of gastronomes and history buffs alike, Food in History ...
|
cena:
68,42 |
![]() |
Historia seksu
ISBN: 9788362858477 / Polski / Miękka / 2013 / 478 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 1-3 dni roboczych (Dostawa w 2026 r.) Reay Tannahill (1929–2007) była szkocką pisarką, której publikacje, zarówno powieści, jak i monografie historyczne, do dziś pozostają bestsellerami. Absolwentka historii i socjologii o bogatym życiorysie zawodowym, sukces osiągnęła najpierw książką „Food in History” (1973). Pierwsze wydanie, potem uzupełniane, „Historii seksu” pochodzi z 1980 roku. Styl pisarski Tannahill jest atrakcyjny zarówno dla oczekujących akademickiego wykładu, jak i dla zwolenników efektownej opowieści o osobliwościach (staroegipska antykoncepcja z krokodylego łajna), zarówno dla...
Reay Tannahill (1929–2007) była szkocką pisarką, której publikacje, zarówno powieści, jak i monografie historyczne, do dziś pozostają bestse...
|
73,32 |