• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Nanobiotechnology in Food: Concepts, Applications and Perspectives » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Nanobiotechnology in Food: Concepts, Applications and Perspectives

ISBN-13: 9783030058456 / Angielski / Twarda / 2019 / 155 str.

Hoda Jafarizadeh-Malmiri; Zahra Sayyar; Navideh Anarjan
Nanobiotechnology in Food: Concepts, Applications and Perspectives Hoda Jafarizadeh-Malmiri Zahra Sayyar Navideh Anarjan 9783030058456 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Nanobiotechnology in Food: Concepts, Applications and Perspectives

ISBN-13: 9783030058456 / Angielski / Twarda / 2019 / 155 str.

Hoda Jafarizadeh-Malmiri; Zahra Sayyar; Navideh Anarjan
cena 484,18
(netto: 461,12 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 424,07
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Chemia - Organiczna
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783030058456
Rok wydania:
2019
Wydanie:
2019
Ilość stron:
155
Waga:
0.41 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 1.12
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1. Nanobiotechnology at a Glance

2. Challenges for Nanobiotechnology

3. Novel Technologies in Food Nanobiotechnology

4. Nano-additives for Food Industries

5. Nanobiotechnology in Food Packaging

6. Nano-Sensors in Food Nanobiotechnology

7. Nano-Encapsulation for Nutrition Delivery

8. Potential Hazards of Nanoparticles

9. Commercialization Consideration

10. Future Prospects of Nanobiotechnology

Hoda Hafarizadeh-Malmiri is an Associate Professor in the Faculty of Chemical Engineering at Sahand University of Technology in Tabriz, Iran

Zahra Sayyar is a PhD Researcher in the Faculty of Chemical Engineering at Sahand University of Technology in Tabriz, Iran

Navideh Anarjan is an Assistant Professor in the Faculty of Chemical Engineering at Islamic Azad University Tabriz Branch in Tabriz, Iran

Aydin Berenjian is a Senior Lecture in the School of Engineering at The University of Waikato, Hamilton, Waikato, New Zealand


This text focuses on the many benefits of the use of nanobiotechnology in the food industry. Each aspect of nanobiotechnology use is covered in depth, from food processing to packaging to safety and quality control. The authors outline the definition and history of nanobiotechnology and cover novel technologies for its use in the food industry, including the advantages and challenges for food scientists. Individual chapters focus on the food industry's use of nano-additives, nano-sensors, nano-encapsulation for nutrition delivery and considerations for commercialization. The potential hazards for nanoparticle use, as well as the future prospects of nanobiotechnology use in the food industry, are presented here in depth. 

Nanobiotechnology in Food: Concepts, Applications and Perspectives explores the emerging developments in nanotechnology which make it increasingly applicable to the food industry. Nanoparticles are applied during food processing to improve nutritional quality, flow properties, flavor, color and stability, and also to increase shelf life by decreasing the activity of microorganisms. Nanotechnology is important for the development of healthier foods with lower fat, sugar and salt levels, and to overcome many food-related diseases. This book shows how producers and manufacturers can make great strides in food quality and safety by using nanotechnology.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia