ISBN-13: 9788324073108 / Polski / twarda / 2021 / 272 str.
Życie to kombinacja magii i makaronuFederico FelliniŻadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragot.Marc Vetri, utalentowany mistrz włoskiej kuchni, zdobywca ,,kulinarnego Oscara", czyli nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, pokaże ci, jak własnymi rękami zrobić makaron pachnący toskańską trattorią. Bazując na ogromnym doświadczeniu, dzieli się swoją historią, radami, technikami i ponad setką przepisów. Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów smakowych Przepisy na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy Inspirujące eksperymenty z różnymi rodzajami mąkiZostań mistrzem makaronu w swojej kuchniMarc Vetri jest jednym z największych mistrzów makaronu na tej planecie. To prawdziwa biblia makaronu, na dodatek cudownie napisana. Każdy powinien ją mieć na półce w swojej kuchni.
Życie to kombinacja magii i makaronuFederico FelliniŻadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragot.Marc Vetri, utalentowany mistrz włoskiej kuchni, zdobywca ,,kulinarnego Oscara", czyli nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, pokaże ci, jak własnymi rękami zrobić makaron pachnący toskańską trattorią. Bazując na ogromnym doświadczeniu, dzieli się swoją historią, radami, technikami i ponad setką przepisów. Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów smakowych Przepisy na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy Inspirujące eksperymenty z różnymi rodzajami mąkiZostań mistrzem makaronu w swojej kuchniMarc Vetri jest jednym z największych mistrzów makaronu na tej planecie. To prawdziwa biblia makaronu, na dodatek cudownie napisana. Każdy powinien ją mieć na półce w swojej kuchni.