ISBN-13: 9788324094929 / Polski / twarda / 2024 / 224 str.
Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życiaW Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki100 autentycznym, prostym przepisom,bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:Domowy bibimbapZupa lodowa z wodorostamiPikantna zupa z wołowiny z warzywamiRoladki z dorszaRagot z kimchiNaleśniki hotteok z matchą i białą czekoladąPoznaj foodsharing w koreańskim wydaniuZ dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...Jina Jung
Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życiaW Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki100 autentycznym, prostym przepisom,bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:Domowy bibimbapZupa lodowa z wodorostamiPikantna zupa z wołowiny z warzywamiRoladki z dorszaRagot z kimchiNaleśniki hotteok z matchą i białą czekoladąPoznaj foodsharing w koreańskim wydaniuZ dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...Jina Jung