• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Bioprocesses and Biotechnology for Functional Foods and Nutraceuticals » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Bioprocesses and Biotechnology for Functional Foods and Nutraceuticals

ISBN-13: 9780824747220 / Angielski / Twarda / 2004 / 484 str.

Jean-Richard Neeser; J. Bruce German
Bioprocesses and Biotechnology for Functional Foods and Nutraceuticals Jean-Richard Neeser J. Bruce German 9780824747220 Marcel Dekker - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Bioprocesses and Biotechnology for Functional Foods and Nutraceuticals

ISBN-13: 9780824747220 / Angielski / Twarda / 2004 / 484 str.

Jean-Richard Neeser; J. Bruce German
cena 1405,88
(netto: 1338,93 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1360,10
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Demonstrates the influence of biochemistry and biotechnological applications on functional food developments. This book analyzes the benefits of functional foods, the effect and development of active ingredients in functional foods, and consumer and regulatory issues that influence biotechnological advancements in the food industry.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Biotechnology
Wydawca:
Marcel Dekker
Seria wydawnicza:
Nutraceutical Science and Technology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780824747220
Rok wydania:
2004
Numer serii:
000293575
Ilość stron:
484
Waga:
0.75 kg
Wymiary:
23.67 x 15.9 x 2.79
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

PART I. BIOTECHNOLOGICAL APPROACHES TO MODIFYING AGRICULTURAL FOOD SOURCES. Poultry, Eggs, and Biotechnology. Modern Biotechnology for the Production of Dairy Products. Bacterial Food Additives and Dietary Supplements. Genomics of Probiotic Lactic Acid Bacteria: Impacts on Functional Foods. Biotechnological Modification of Saccharomyces cerevisiae: Strategies for the Enhancement of Wine Quality. PART II. BIOTECHNOLOGY STRATEGIES FOR PRODUCING SPECIFIC FOOD INGREDIENTS. Prebiotics from Lactose, Sucrose, Starch, and Plant Polysaccharides. Dextran and Glucooligosaccharides. Prebiotics and the Prophylactic Management of Gut Disorders: Mechanisms and Human Data. Proteins and Peptides. Enzymes. Chemical Analysis and Health Benefits of Isoflavones. Anandamides and Diet: A New Pot of Nutritional Research Is Simmering. PART III. PHYSIOLOGICAL TARGETS OF FUNCTIONAL FOODS. Obesity and Energy Regulation. Food, Fads, Foolishness, and the Future: Immune Function and Functional Foods. Immunology and Inflammation. Influence of Diet on Aging and Longevity. Foods and Food Components in the Prevention of Cancer. PART IV. CONSUMER ISSUES OF BIOTECHNOLOGY AND FOOD PRODUCTS. Food Biotechnology and U.S. Products Liability Law: The Search for Balance Between New Technologies and Consumer Protection. Scientific Concepts of Functional Foods in the Western World. Paradigm Shift: Harmonization of Eastern and Western Food Systems. Consumer Attitudes Toward Biotechnology: Implications for Functional Foods.

Shahidi, Fereidoon Memorial University of Newfoundland, St Johns, Canada; Neeser, Jean-Richard Nestle HQ, Vevy Switzerland; German, J. Bruce University of California, Davis, USA.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia