• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products

ISBN-13: 9781420082074 / Angielski / Twarda / 2009 / 451 str.

Fatih Yildez
Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products Fatih Yildez 9781420082074 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products

ISBN-13: 9781420082074 / Angielski / Twarda / 2009 / 451 str.

Fatih Yildez
cena 1119,59
(netto: 1066,28 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1057,85
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

While the science of yogurt is nearly as old as the origin of mankind, there have been rapid changes in yogurt development since the turn of the 19th century, fueled by continuing developments in biological sciences. Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products presents a comprehensive review of all aspects of yogurt and other fermented dairy foods, including production, processing, preparation, regulations, and health aspects. Condensing more than 12,000 pages of recently published literature, expert contributors, including several clinicians, address the most recent developments in probiotics and the interaction between yogurt and immunological and intestinal bowel diseases. They explain how beneficial and harmful bacteria are colonized in the human intestinal system and how those bacteria can either strengthen or weaken immunological functions. This resource also explores the little-known varieties of functional dairy products such as ayran, kefir, koumiss, cacik, and tarator that are currently only consumed in small parts of the world but that are likely to reach supermarkets worldwide in the not-so-distant future. Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products presents the most recent developments in biosciences and their applications in yogurt-human health interactions. The depth and breadth of coverage make this book an indispensable reference for those involved with the research and manufacturing of milk and dairy products. "

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Cooking > General
Wydawca:
CRC
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781420082074
Rok wydania:
2009
Ilość stron:
451
Waga:
0.77 kg
Wymiary:
23.62 x 15.75 x 2.54
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Overview of Yogurt and Other Fermented Dairy Products. Strategies for Yogurt Manufacturing. Yogurt Microbiology and Biochemistry. Ayran: Microbiology and Technology. Kefir and Koumiss: Microbiology and Technology. Probiotic Dairy Beverages: Microbiology and Technology. Functional Bioactive Dairy Ingredients. Quality Attributes of Yogurt and Functional Dairy Products. Nutritional Aspects of Yogurt and Functional Dairy Products. Health Attributes of Yogurt and Functional Dairy Products. Immunity and Functional Diary Foods in Human Life Cycle. Functional Dairy Foods and Flora Modulation. Application of Functional Dairy Products from IBS to IBD. Functional Dairy Products and Probiotics in Infectious Diseases.

Dr. Fatih Yildiz is a professor in the Food Engineering and Biotechnology Departments at the Middle East Technical University in Ankara, Turkey.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia