wyszukanych pozycji: 5
National Dish: Around the World in Search of Food, History and the Meaning of Home
ISBN: 9781911590903 / Miękka / 2024 / 352 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 8-10 dni roboczych (Dostawa przed świętami) |
|
cena:
66,76 zł |
National Dish: Around the World in Search of Food, History and the Meaning of Home
ISBN: 9781911590910 / Miękka / 2023 / 352 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 8-10 dni roboczych (Dostawa przed świętami) |
|
cena:
77,04 zł |
Kuchnia narodowa. Osobista podróż przez kultury...
ISBN: 9788323353935 / Polski / broszurowa / 2024 / 320 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 6-8 dni roboczych. Opowieści ukryte w smaku Wszyscy mamy jakieś wyobrażenia o jedzeniu francuskim, japońskim czy meksykańskim. Skąd jednak wzięły się te przekonania? Co decyduje o tym, że danie staje się narodowe?Anya von Bremzen wyrusza na poszukiwanie prawdy ukrytej za popularnym frazesem: jesteśmy tym, co jemy. Wyprawę rozpoczyna w Paryżu, gdzie zgłębia znaczenie wyrafinowanego smaku kuchni francuskiej. W Neapolu przygląda się mitom narosłym wokół pizzy oraz włoskiej duszy. Podczas dalszej podróży odkrywa tajemnice ramenu, zanurza się w tradycji hiszpańskich tapas i poznaje przepisy...
Opowieści ukryte w smaku Wszyscy mamy jakieś wyobrażenia o jedzeniu francuskim, japońskim czy meksykańskim. Skąd jednak wzięły się te przekon...
|
|
60,80 zł |
Mastering the Art of Soviet Cooking: A Memoir of Food and Longing
ISBN: 9780307886828 / Angielski / Miękka / 2014 / 368 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 13-18 dni roboczych. A James Beard Award-winning writer captures life under the Red socialist banner in this wildly inventive, tragicomic memoir of feasts, famines, and three generations A James Beard Award-winning writer captures life under the Red socialist banner in this wildly inventive, tragicomic memoir of feasts, famines, ... |
|
cena:
69,22 zł |
Mastering the Art of Soviet Cooking
ISBN: 9780552777476 / Angielski / Miękka / 2014 / 448 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 8-10 dni roboczych (Dostawa przed świętami) Born in a surreal Moscow communal apartment where eighteen families shared one kitchen, Anya von Bremzen grew up singing odes to Lenin, black-marketeering Juicy Fruit gum at school, and longing for a taste of the mythical West. It was a life by turns absurd, drab, naively joyous, melancholy and, finally, intolerable. In 1974, when Anya was ten, she and her mother fled to the USA, with no winter coats and no right of return. These days, Anya is the doyenne of high-end food writing. And yet, the flavour of Soviet kolbasa, like Proust's madeleine, transports her back to that vanished Atlantis...
Born in a surreal Moscow communal apartment where eighteen families shared one kitchen, Anya von Bremzen grew up singing odes to Lenin, black-marketee...
|
|
cena:
77,04 zł |