• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Wine Microbiology : Science and Technology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Wine Microbiology : Science and Technology

ISBN-13: 9780824705909 / Angielski / Twarda / 2001 / 496 str.

Claudio Delfini;Delfini/Formica;Delfini Formica
Wine Microbiology : Science and Technology Claudio Delfini Delfini/Formica                          Delfini Formica 9780824705909 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Wine Microbiology : Science and Technology

ISBN-13: 9780824705909 / Angielski / Twarda / 2001 / 496 str.

Claudio Delfini;Delfini/Formica;Delfini Formica
cena 1585,28 zł
(netto: 1509,79 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1460,84 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This volume applies an inductive experimental approach to recognize, control and resolve the variables that effect the wine-making process and the quality of the final product - focusing on the grape variety-yeast interaction controversy. It contains over 300 drawings, photographs and photomicrographs that illustrate the diagnostic morphology of wine yeast and bacteria used to track wine spoilage and related problems.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC
Seria wydawnicza:
Plastics Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780824705909
Rok wydania:
2001
Numer serii:
000036114
Ilość stron:
496
Waga:
1.49 kg
Wymiary:
27.74 x 19.66 x 3.71
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

"Anyone with a background in microbiology who reads this books will find his or her understanding of enological microbiology substantially expanded."
---Wine East
". . .comprehensive.. . . . . .an excellent resource. . ..its implied goal [is] effectively accomplished."
---Choice

The compound microscope; microscopic observation techniques; preparation and set-up for microscopic observation; counting bacteria and yeast cells in must and wine; sterilization techniques; the antiseptic effect of sulphur dioxide; the correlation between pH, buffer power, oxidation-reduction potential, microbiological stabilization and the acid taste of wine; alternative techniques to the use of sulphur dioxide for microbiological stabilization; cleansing and sanitation; the taxonomy, cytology, biology and morphology of wine-associated yeasts; the isolation, selection and purification of wine yeasts; oenological characteristics of selected yeast strains and their genetic amelioration; current and prospective topics in microbial enology; the metabolism of sugars and nitrogen by yeasts; the oxygen requirement for wine yeast; the microbiological monitoring of must and wine; management and control of the first and second alcoholic fermentation; the formation of organoleptically important metabolites by wine yeast and bacteria; the production of acetic acid; the biological degradation of malic acid; the microbiological control of must concentrates and sulphured musts; the microbiological control of wine during storage and ageing; techniques used for the microbiological stabilization of musts and wines; the microbiological stabilization of wine through thermal treatment; microbiological stabilization through filtration; appendix - microscopic and chemical assays for the identification of sediments.

Claudio Delfini, Joseph V. Formica



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia