• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Use of nisin and preservatives to control microbiological growth » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Use of nisin and preservatives to control microbiological growth

ISBN-13: 9786203851557 / Angielski / Miękka / 2025 / 52 str.

Allysson Veloso Dias
Use of nisin and preservatives to control microbiological growth Dias, Allysson Veloso 9786203851557 Our Knowledge Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Use of nisin and preservatives to control microbiological growth

ISBN-13: 9786203851557 / Angielski / Miękka / 2025 / 52 str.

Allysson Veloso Dias
cena 160,21
(netto: 152,58 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 160,21
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Thermoaciduric spore-forming bacteria of the genus Alicyclobacillus have been associated with undesirable flavours and odours in sour fruit juices and are resistant to pasteurisation. The potential for biotransfer is considered to be the ability of microorganisms present on the surface of equipment to contaminate the food during processing. The ability of microorganisms to adhere is directly related to the hydrophobicity of the cell surface. Nisin is an antimicrobial substance of a peptide nature that has been shown to be effective against Gram-positive bacteria, including sporogens, compared to the usual preservatives such as bezoate, sorbate and metabisulphite. This work presents the results obtained from a study of the physiological behaviour of Alicyclobacillus acidoterrestris, isolated from commercial juice in different acidic drinks, as well as its sensitivity to nisin and conventional preservatives.

Kategorie BISAC:
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
Our Knowledge Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9786203851557
Rok wydania:
2025
Ilość stron:
52
Wymiary:
22.0 x 15.0
Oprawa:
Miękka
Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia